Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz xxlongikaxx #22774 üzenetére

    És képzeld el, a hallgatók közt sokan vannak, akik gimiből jöttek, nem versenyistállóból, hanem egy átlagos gimiből. Középszintű érettségivel és közel kitűnő eredményekkel meg egy vagy két nyelvvizsgával nevetve bekerülnek, mert alacsony a pontszám. Az egyetem alatt pedig csak azokra a vizsgákra készültek, amelyikeket te teljesen feleslegesnek tartasz, és csak éppen annyira, hogy meglegyen a kettes. De mellett nem voltak hobbielektronikusok, hobbikóderek, nem "maszekoltak" és nem mentek el dolgozni. Volt például egy vizilabdázó hallgatóm, konzulenstől konzulensig pattogott, mindenki úgy dobta tovább (önlabon, szakdogán), hogy inkább menjen egy négyessel, minthogy még egy félévet le kelljen vele húzni. Most fogja kezdeni az MSc diplomamunkáját.

    Meg vannak, akik szakközépből jöttek, vagy rákényszerülnek a munkára, vagy érdekli őket a szakma és elmélyednek benne. Vagy van egy jó ötletük és meg akarják valósítani. Vagy programozói versenyekre készülnek, esetleg csak azért fejlesztik a tudásukat, mert tudják, hogy előbb utóbb el kell helyezkedni.

    Mind a két csoport tagjai ugyanazt a diplomát kapják. És a botrány, hogy az előbbire is nagy igény van. Elhelyezkednek tesztelőnek egy multinál, vagy fejlesztőnek, aztán kibuknak felfelé team leader-nek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák