Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Submarine #67424 üzenetére

    Hali
    Köszi a tippet. Ha jól értelmezem, akkor azt javaslod hogy csak a hűtő+venti körül vágjam ki (illetve az egybe lap miatt a leemeléshez szükséges mozgatás méretű ráhagyással), majd erre már akkora távtartót csavarozok amekkora ténylegesen szükséges és arra egy megfelelő méretű ventirácsot. Nem rossz ötlet, lényegében a mostani elképzelés is ezen alapszik, csak extra ventirács beszerzés helyett a már amúgy is szétflexelt másik gépház oldallapjának farigcsálásával. Bár a te ötleted esetén kevesebb a hiba lehetőség.
    Amúgy a venti ledes, a 4 sarkában van 1-1 amik kéken világítanak, max szerzek még 1 ilyet elszívó oldalra is, akkor nem kell ledszalaggal foglalkozni, mert ugyan van itthon lakás dekor meleg meg hideg fényűek is, de az alaplapra köthető csatlakozóm nincs.

    #67423
    Köszi a tippet, de mint fentebb írtam meg kéne tartani a léghűtőt, egyrészt mert ehhez a projekthez került beszerzésre, továbbá egyelőre nem akaródzik folyadék hűtéssel foglalkozni. Majd a következő átépítéskor kap rendes épített folyadékhűtést, csak addig még ki kell tanulni azt a szakmát. :D (szentimentalizmus off)
    Ami viszont nagyobbat nyom a latban hogy a sima 120-as AIO-k paraméterei papíron szépek, de valós körülmények esetén nem mindig elegendőek az "X" szériás processzorokhoz hogy 80 fok alatt tartsák, tehát inkább 240-es kéne. Azonban a Micro ATX ház méretéből kifolyólag az ATX alaplap mellé egyáltalán nem fér el, míg a hátlapon egy sima 80as ventinek van hely, 120-as sem fér el igazából az I/O shieldtől.
    Az oldallap módosítása nélkül csak úgy férne el egy 120-as, hogy ha az optibay helyére kerülne és a ház előlapja felé fújja a meleg levegőt.
    Az optibay nagy részét már kiflexeltem hogy elférjen az alaplap, de a maradékot meg kéne tartani a kábelmenedzsmenthez. Ha így helyezem be a hűtést akkor az nagyon zúghat napi munkavégzés közben, továbbá mint fentebb írtam a tényleges tesztek alapján a 120-asok gyengébbek egy ilyen felsőbb kategóriás léghűtésnél.
    Nomeg ha bedöglik a szivattyú akkor azonnal elszáll a hőfok és tovább tart a csere, míg a toronyhűtő a méretéből és kialakításból kiflolyólag egy darabig még helytáll venti hiba esetén és gyorsabb is cserélni a ventit, amiből nem gáz 1 db (1-2khufért) tartalékot tartani a polcon még ha kihasználatlan akkor is.
    Ezek miatt is ódzkodom az AIO-któl.
    Meg úgy már nem eléggé gány. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák