Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Elkészült az öntözőrendszer béta verziója. A szennyvízszivattyút eladtam. Végül maradt a költséghatékonyság, és egy épp akciós Tesco kerti szivattyú lett az alany. 13.5k pénzért egész megérte. Oké, full műanyag, és sima centrifugál (nem az önfelszívó JET típus) meglátjuk, mit bír.

    A jelenlegi setup: 5 méter D32 KPE cső lábszeleppel, a nyomóág 2.5 méter D32 KPE, a végén gyorscsatlakozó, 25 méter 3/4" locsolótömlő, és multifunkciós öntözőfej. (a csövek hossza azért ennyi, mert ez volt otthon)

    A gyorscsati komolyan lefolytja a nyomóágat, de így is szép mennyiségű vizet ad.

    Pár kép: [link]

    És a kérdés: kiállást akarok csinálni a kert elejébe, így nem kellene az udvaron keresztül áthúzni a slagot. Körülbelül 15 méterről van szó, földbe fektetve (nem túl mélyre, egy ásónyom, télen úgyis be kell vinnem a szivattyút). Legyen ez is 32es KPE, vagy elég a 25? Gondolkodtam automatizáláson is, áramlásérzékelővel. Használ valaki ilyesmit?

    Jelenleg a kútnál kapcsoljuk a szivattyút, de tervezem kínai barátainktól távirányítós relé beszerzését, így az öntözés helyén kapcsolható a dolog, 220 közelsége nélkül. Az eredeti terv ugye az volt, hogy a tervezett kiállás mellé teszek egy kapcsolót, csak ez 2x15 méter plusz az áramnak...

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák