- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eleglide C1 - a középérték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Egyre közelebb a Poco F6 startja
ma Újabb ár/érték csatát nyerhet a Xiaomi almárka.
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
siti
senior tag
akkor hogy ne legyek ontopic és ezért kapjak bant. ma esti barkácsolásom:
(két fej lila hagyma apróra kockázva, vajon kis "tűzön" pirítva, hozzá adva közben 3 gerezd apróra vágott fokhagyma. fél kiló sima spáros darált sertés hús követi, sóval borssal megszórva. Miközben a hús pirul (most már nagy lángon) 3 nagy fej paradicsomot apróra kockázunk és beleszórjuk. még egy kis sóval lehet kompenzálni a paradicsomot és ahogy egy kis lét ereszt, mehet rá a bazsalikom és petrezselyem. egyszer majd kipróbálom friss zöldségekkel is, de most is csak szárított van itthon. hagyjuk rotyogni, közben ha kell kis vízzel pótoljuk a szósznak a levét. kb fél óra mire így összefő, akkor az igazi, ha a szomszéd már kapargatja a szagelszívót. Közben ízlés és pénztárca függően különböző sajtokat reszelünk le. most egy kis trapista, mozzarella (zacskós vizes lében, kettő db) és egy kis parmezán adta az alapot. egy tálba egy doboz ricotta sajtot teszünk (250g, olyan mint a mascarpone, de nem az, az nem jó bele) rá ütünk egy tojást, kevés sóval, sok borssal és bazsalikommal megszórjuk, összekeverjük még egy kis parmezánnal és a fele mozzarellával, míg szép krémes állaga nem lesz (hamar megvan). Közben elkészül a húsi, helyére egy fazék forró víz, kis kanál sóval. Nem kell sok víz, éppen csak megúsztatjuk benne a tésztát fél percre. ugyan ma már ritka az a bolti lasagne tészta, amit főzni kell, de puhább lesz és könnyebb alakítani a tepsi sarkánál és a végeredmény se lesz száraz. egy sor tészta, rá a paradicsomos hús, erre a ricottás sajt krém, majd ott a tálban villával összekutyuljuk és síkra húzzuk. ezt még kétszer-háromszor megismételjük, ahogy kiadja. Sok tészta nem kell bele, éppen csak válassza el a rétegeket, ez most a sajt, hús és paradicsom diadala lesz. tetejét tésztával zárjuk le, ki lehet hagyni, de én így szeretem, ropogós sül. erre jön a maradék trapista és mozzarella, illetve parmezán, ha még maradt. kevés bazsalikommal lehet még meghinteni. be a sütőbe, 180-190fokon kell még 35-40 perc, figyelni hogy ne égjen meg a teteje, de közben el lehet mosogatni. ha minden jól megy, akkor az eredmény nem csak képen mutat jól, de finom is lesz.
pár dolog:
ahány ház annyi szokás, néha marha hússal készítem, néha sima paradicsom szósszal, néha kerül bele csípős kolbász felkockázva. még szabad ország vagyunk és a ricotta sem kötelező, de jobban szeretem, mintha besamelben úszik.
fém tepsiben, ami szögletes, könnyebb kialakítani, cserép edényben meg egyszerűen finomabb lesz. mikor összeállt az egész, lehet hagyni negyed-fél órát pihenni, így jobban átpuhul a tészta, összeérnek az ízek és erre a célra jobb a cserép, nem hűl ki olyan gyorsan, egyenletesebben sül át, karira lehet kérni, megéri.
receptet az amerikás olasztól nyúltam (cake boss vagy milyen címen ment a műsora), bár ő több paradicsomot tett bele, de az előre kockázott konzerv volt, a friss helyi paradicsomnak viszont az illata is sokkal jobb.)Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Arlekim
aktív tag
válasz Rivaul #37541 üzenetére
Engem ebben a topicban tárt karokkal fogadtak, es azota sem volt semmi kellemetlenseg. Van olyan ahol majd hogy nem öneletrajzot kellett kuldenem ahhoz, hogy reagaljanak a bejegyzesemre. Volt ahonnan elhajtottak, „te meg ki a f*sz vagy stilusban”
'mobilrol.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Rivaul
addikt
válasz Arlekim #37555 üzenetére
Nem sok topic van ahol "lézengek". Hsz-eim 90%a azonnali segítségnyújtás valamelyik formája... Ha viszont csak olvasgatni, hozzászólogatni van kedvem akkor szeretem az ilyen kötetlen könnyed topicokat. Sajnos sokan vannak akik pár topicot a magukénak éreznek s bunkó módon elhajtanak, még ha az a topic pont az ellenkezőjéről is szólna...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
szab.tam
nagyúr
azannya lazannya.
köszönjük a receptet.
nagyon régen készítettem már ilyet.
(mostanában tervezem a sütőmet kitakarítani, mert régen használtam, pedig gáz grill is van a tetején! - mostanság csak felül ügyködök.)ezeknél a tészta főttéségi állapotát nehéz eltalálni. mielőtt a tepsibe berétegezzük.
és a lédússágot. hogy ne száradjon ki, de ne is ússzon a végén a lé az alján.
szép, részletes leírás.
legközelebb kicsit tagolni érdemes a leírást, mert így nagyon egybefolyik.és pár köztes kép sem árt. de ha ez nincs, akkor a végeredményről pár, kersztmetszeti, tálalási kép.
amin látszik a rétegződés.***
legutóbb egy totál 1xrű karbonara típusú szószt készítettem. egyszerűbbet, mint a múltkori, sült pulykahúsosat. simán bacon-nal, füstölt-főtt tarjával.
hiszem, hogy aki tud forrasztani, fúrni, reszelni, mindegyikünk el tudja készíteni.
és akkor nagyot nőhet az aktuálisan körülvevő család, szülők, asszony, akárki szemében.
és egy ilyen főzés után legalább 2 hónapig nyugodtan faraghat tovább.
vagy utána minden kaját neki kell készítenie...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FID
őstag
Na a lényeg ma meg lett össze is raktam:[link]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Livio
tag
Azért vicces, hogy mennyit tudtok offolni arról, hogy hogyan offoltok.
-
-
FID
őstag
válasz Audifan #37568 üzenetére
Innen származnak aszem bár már 6kval olcsóbb [link]
És itt vettem:[link]Zotya: Ha everestel megküldöm akkor 70fokos amúgy 40-45 ha játszom max 50ha full hd vidit konvertálok.
Azért nincsen rajta venti hogy ne takarja ki a ramot Viszont a táp meg a hátsó venti eléggé mozgatja a levegőt. A mine 2 jobb lenne de kitakarja a ramokat a mungen 3 lefogatójával rá menne.
Japp és panel 4. emelet gondolhatod milyen meleg van.[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
FatalEror
addikt
Na az még egy ikonikus darab!!!
Zotya21
Gondolom azért van,mert a 3770k az nagyon pici chip,túl nagy a kupak,és a mag távolsága,és a közte lévő paszta is ratyi.Ellenben az a négymagos LGA2011 "csak" négymagos,tehát még nem termel sok hőt a 3960X-hez képest,viszont sokkal nagyobb a hőátadó felület.Lásd LGA2011-2011 láb,míg sz LGA1155-1155 láb.HardCore is my LifeStyle
-
Zotya21
senior tag
válasz FatalEror #37574 üzenetére
jah hát én pasztát cseréltem már rajt de jobb nemlett csak garimentes és majdnem kinyírtam
igen elég kicsi a mag pedig megvan bent mind a 4FID
képet meg már láttatok róla akor is borzalmas volt most még borzalmasabb ezek megkell kapaszkodni a székben
elég ratyik lettek de ezt a borzalmat kár élesen fényképezni XD
a viz azért van fejtetőn mert igy nem gyüjti be a levegőt és nem oylan hangja van mint egy pataknak hanem kussol xD
a vinyok rezgéscsillapításáról meg a karton papír gondoskodik
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
nézzbe
aktív tag
Tegnap előtt sikerült félreflashelnem a biost az egyik retró lapomba, szerencsére volt backup , nah de hogy fogom én azt vissza tölteni bele ? , DE ! Emlékeztem hogy volt nekem valami régi égetőm amivel talán helyre hozhatom a dolgot (képen látható) , nah de egy CD-n rajta volt nekem a progija nagyon régről kiírva , ami persze nem volt meg , mondom rákeresek már a cuccra hátha a google 20. oldalán lesz róla valami , francokat még mindig él a honlapja a cuccnak , görgetem az oldalt erre befigyel a cucc , 1986-ban készült a cucc és a gyártótól még most is le lehet tölteni a cucot , szóval Socket7 gép elő mert kell az ISA, és ennyi év után is pöcre elindul a kártya és szépen vissza tudtam bele tölteni a biost. Szal respekt a cuccnak hogy ennyi év után is működő képes
Íme a cucc
[ Szerkesztve ]
-
johniee
senior tag
-
#21346560
törölt tag
válasz Lucas Kane #37583 üzenetére
Úristen, te mivel takarítod a gépet? Sterimobbal?
-
Zotya21
senior tag
-
Lucas Kane
tag
válasz johniee #37584 üzenetére
És a sok 1000uF 6.3V közül elvileg mindegy melyiket választom? Pont ugyanilyet nem találtam.
(#37585) Runo: Ecset + fújkálás. Viszonylag (az én mércémmel mérve) poros volt.
Az az érdekes, hogy a kártya teljesen jól működik, ha nem vettem volna ki, nem tudnám, hogy problémás.
-
johniee
senior tag
válasz Lucas Kane #37587 üzenetére
Jobb ha a boltban kerdezd ezt.
Ha Hibatlan, Akkor Ne Csereld A Kondit"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
macko20
őstag
válasz Lucas Kane #37587 üzenetére
de a kondit mindenképp cseréld ,bármikor zárlatba állhat ,a külső mérete legyen hasonló, feszültségben lehet nagyobb
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Zotya21
senior tag
válasz Lucas Kane #37589 üzenetére
nem csak disznek de van amikor 1el kevesebbel sincs baja
max nagy terhelésnél leáll
amugy én ugy tudom hogy nem teljesen mindegy mert van ami gyorsabban reagál meg lassabban
https://500px.com/slayer_art
-
FatalEror
addikt
válasz Zotya21 #37591 üzenetére
nem csak disznek de van amikor 1el kevesebbel sincs baja
Anno amikor bejött a sA,akkor ment a nayg vacila,hogy sok kondi kell a DDR-ramnak stb,aztán kiderült,hogy kevesebbel is beéri,aztán az Epox 1-l több kondival szerelte a lapjait,és amikor megtudta,hogy +1 teljesen fölösleges,akkor adták írásban,hogy ha valakinek beleütközik a vidkariba,akkor nyugodtan csípje legy egy csípőfogóval,vagy vigye vissza,és kiforrasztják neki.HardCore is my LifeStyle
-
TinKi92
csendes tag
Ha már egy páran a meleg gép hűtéséről beszélgettek, itt egy megoldás rá.
szerk.:hupsz a kép elsőre lemaradt
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-07/04/441881_fta72kdlvv72eyvd_946551_531114546937428_781044772_n_1.jpg
[ Szerkesztve ]
-
FID
őstag
Össze csoportosítottam mit gányoltam eddig:[link]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Gyíkac
aktív tag
válasz macko20 #37596 üzenetére
Nem adott képet? instabil volt, villodzott a kép. Ezek kb a kondi hibás kategóriák.
Utána jönnek a nem indult vele a gép, csíkos képet ad, nem ad képet, betöltésig jó, driver telepítésig jó ezek a gpu felvállt kategóriák:
Nem indul vele a gép, füstöt ereget, nem ad képet, ez megint más kategória. Ezért kérdenézm, hogy milyen hibával rendelkeztek?
Mert úgy látom te a kondikat cserélted, ez a rittkább, és kevésbé gyakoribb hiba tudtommal. Általáb nem szellős gépház, vagy bekeményedett paszta azaz elégtelen hűtés okozza.
Ezért kérdezem mert a gpu elvállt ritkán javul meg kondizástól..:$
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Gördeszka topic
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...