- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
Ez talan asznos lehet masoknak is:
Finding the BEST 4K PoE Security Camera under $200.
Finding the BEST PoE Security Camera under $150. -
Laller89
újonc
válasz jézusom #13592 üzenetére
előre is köszi. Megvan a kapcsolat, az nvr felismeri a kamerákat, de nem tudom inicializálni, és mikor az nvr-hez hozzáadom az állapot piros és nem online a kamera. Gondolom hogy IP config kell de ebben kell a segítség. Hova mit írjak, beletudok menni a beállításokban a routerben is stb csak nem vágom hogy minek milyen ip-t kell írni.
Ha tudsz segíteni, leírok mindent, hogy mi milyen IP-n van -
vacs
Topikgazda
válasz markussandor #13605 üzenetére
Látod a képet az onvif miatt!
De a mozgás érzékelés, vonalátlépés is működik pl?(^)(>.<)(^)
-
markussandor
senior tag
Nem ismerek ilyet, de könnyen tudnék csinálni magamnak.
Kell hozzá egy wifi képes kamera, ami megfelel az igényeidnek, és egy 12V-os akkuval meg lehet táplálni. Persze kell egy router (AP), de ha igazán hordozhatóra tervezném, akkor a mobilon megosztanám a netet, így a telefon lenne az AP, a kamerának nem kell net, de mivel a telefontól kapna IP címet, a mobil appal lehetne nézni a képét.B terv: a mobilomon elindítom az Airdroid appot, és a laptoppal rácsatlakozom, itt is a mobil lenne az AP. A laptopon pedig meg lehet nyitni ablakban a kamera képét, be lehet kapcsolni a LED-et is, ha sötétben kell kamerázni.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #13580 üzenetére
Elég jóban vagyok a Misecu AliExpress-es eladójával, és megkérdeztem a dolgot...
A helyzet az, hogy elismerte az eladó/gyártó, hogy sajnos az FTP feltöltés esetén a snapshot mindig egy substreamből veszi a jelet, és sosem a source-ből...
Állítása szerint ezen nem lehet változtatni, de én mégis megpróbáltam az ONVIF profilt átírni a NCSIConfigurationTool-al de hiába, az FTP ugyanúgy a VideoE_001 profilban meghatározott encodert használja...Megoldásként pedig egy régi mobiltelefont fogok használni, - LG P880 Optimus 4x HD-t, 3264x1848* ami 16:9-es képarány, és képenként 1MB.
Sajnos az RTSP live-ot el kell felejtenem, mert a telefon CPU-ja nem bírná a kettőt - a fotózást és a vide streamet.
Az egész gerincét pedig ez az androidos app fogja adni: [link]
Egy kép a telefon által készítve:
(a kép eléggé bebukik, de ezt most csak kézzel fotóztam, hogy tudjam a látószöget, és a lehetséges eredményt. Beállítva pontosan még nincs.)*:ha esetleg bárkinek ötlete, javaslata, vagy táncsa van, akkor azt nagyon szépen köszönöm, ugyanis minden jóra nyitott vagyok
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz wmarci #13587 üzenetére
Itthonról a Fisotech cső kamerái (2MP és 4MP biztosan) támogatják a HIK Protocol-t, sőt alapértelmezetten be is van kapcsolva (mondhatjuk, hogy ez egy Hikvision Copy kamera)!
A kamerák PoE képesek, tudják teljes felbontáson is a 25fps-t és a H265 kódolást is!A képen a 2MP-es kamera böngészős felületén látható a HIK Port opció is:
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Demokatona
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában.Ha az anyósomnak felszerelek egy [ilyen] kamerát akkor lehet wifin keresztül appból nézni a képét?
Privát üzenetre illik válaszolni , de ha ezt elmulasztod , akkor bunkónak tartalak .
-
félisten
válasz Demokatona #13611 üzenetére
Igazi mintacsalád vagytok! Nálunk például csak annyi van, hogy off-line nézhetem az anyósom képét, pedig teljesen rendben van minden!
MaCS
Bocs...
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Shingen
addikt
Hali!
Segítséget szeretnék kérni.
Szeretnénk itthon kamera rendszert szereltetni, csak kültéri megfigyelésre egy 4 kamerás megoldással.Kérdéseim:
- Analóg vagy digitális rendszer van. Szerintetek melyiket érdemes szereltetni?
- Milyen előnyei vannak a digitális IP rendszernek?
- Elég a 2 MP kamerák?
- Hikvision márkát ajánlották, szerintetek is ez a megbízható márka?風林火山
-
vacs
Topikgazda
válasz Demokatona #13611 üzenetére
Shingen: a topik tetején lévő összefoglalóban sok kérdésedre választ kapsz így elsőre!
Demokatona:
A topik tetején lévő összefoglalóban is leírtam, hogy gyakran előfordulhat, hogy a kamera jól működik, csak a hozzá való app gagyi!
A kamerádnál nem írják, hogy milyen mobil app kezeli.
Rákerestem alin a kamerádra és sok néven árulják (Besder - Anbiux stb), itt a remek ICSee appot írják.
Én a helyedben írnék nekik, hogy nézzék már meg milyen appal érhető el a kamera!
Vagy megrendeled, és ha mégsem jó, akkor vissza küldöd.
Az 5x optikai zoom az szerintem csak kamu...[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
INQMEGA HD 1080P és TP-Link Tapo C200 kamerák működéséhez szükséges az SD kártya a real-time kép továbbításhoz (telefonról néznénk), vagy elég wifi kapcsolat?
-
aclandiae
senior tag
válasz motrola #13547 üzenetére
Igen, ezt tudom, így is használom.
A gond azzal van, hogy a program futtatásához minden egyes alkalommal Windows rendszergazda user/pass-t kér. Viszont az benne a fura, ha csak ezt a felugró ablakot a jobb felső sarokban X-el bezárom, ugyanúgy látom a kamerák képét, mintha beírnék egy Win rg user/pass-t. -
bogabi
senior tag
válasz aclandiae #13620 üzenetére
szarul megírt/ócska program, vagy - és itt figyeljenek az összeesküvés hívők - valami olyat akar csinálni a kici kínai progi, amihez admin jogot kér a Win - ez már eleve elgondolkodtató.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Guba4
tag
válasz markussandor #13607 üzenetére
Köszönöm
-
őstag
válasz aclandiae #13620 üzenetére
Miért nem böngészőbe lépsz be ? Ott is látod az NVR összes kameráját, ha jól be van állítva, és DDNS-el és egy egyedi port-al elérheted bárhonnan biztonságosan. Az egészet megfejelve egy VPN-el szuperbiztonság határán mozognál...
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #13608 üzenetére
Elkészült. Itt tudjátok megtekinteni a linket.
A működésért egy Androidot futtató TV box felelős, amin 3 program együttesen dolgozik azon, hogy a kép a main streamból felmenjen. Jó minőségben. (ez az idokep.hu-n a második kép, ami a timelapse "videó"t képzi. -
Imy
veterán
Ez a nem mozgatható SMAR kamera jó lehet? [link]
Illetve 1080p-t néztem ki, de focusban a 3.6 vagy a 6.0 jobb?
Amit linkeltél egyet berendeltem, de eddig még nem érkezett meg, pedig már 1.5 hónapja feladták. Remélem megérkezik. Ezt azért gondolom, mert az utcafronti bejárat felett lenne, és nem lenne mozgatva sosem.
Mobilos alkalmazások közül müködhet a Xmeye vagy a ICSee ? -
gozso
őstag
sziasztok
Dahua NVR (Dahua NVR2108-4KS2) és Hikvision kamera (DS-2CD2T43G0-I5) párosításában tudna valaki segíteni?service returned message error hibaüzenetet kapom
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nemrégiben írtam ide hogy rosszalkodik a kamera rendszerünk és valószínűleg annak a rögzítő része. Akkor írtam a boltnak ami péntek késő délután volt. Vasárnapra előjött még egy hiba így vasárnap délután ment még egy email a boltnak amiben leírtam hogy a rögzítő a leírt hibákon kívül, gondol egyet és kiveszi a pipát az állandó rögzítés elől. Választ nem vártam tekintve a hétvégét, de mai napig nem kaptam választ rá, pedig tegnap este küldtem még levelet nekik, de ma egész nap megint nem válaszoltak.
Így kérdezném, hogy fogyasztóvédelemmel fenyegetőzhetek feléjük? Azért írom már ezt a lépést, mert nem azért vettünk kamerarendszert hogy akkor menjen mikor kedve tartja, hanem folyamatosan figyelje a portát és rögzítse is a felvételeket. Fater mindenáron vissza akarja venni a kamera felbontását, ami ugye a kameránál lehetséges is volna, de én meg nem azért vettem 2 megapixeles kamararendszert, hogy aztán visszabutítsam kisebbre.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
őstag
válasz Marci112233 #13627 üzenetére
Nem tudom az előzményeket, de mielőtt rájuk borítod az asztalt, érdemes lenne átnézni, hogy minden jól van beállítva? Vagy a beállításokat a cég végezte és nem nyúlt senki hozzá?
Csak azért mondom nehogy kellemetlen szitu legyen mert valami el lett állítva.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
vacs
Topikgazda
Imy: "... kamera jó lehet?"
Nem írtad, hogy mihez, de a leírás alapján én hanyagolnám az általad linkelt kamerát.
Tothgera30 ajánlott anno egy komolyabb Smar kamerát: link1 és link2.Marci112233: van fogyasztóvédelem topik, ott nagyobb eséllyel kapsz választ.
(^)(>.<)(^)
-
Marci112233
addikt
válasz VANESSZA1 #13628 üzenetére
Pár hozzászólással visszább leírtam a problémát.
A rögíztőbe meg szinte nem is nyúltam bele.Egyedül a hálózati beállításban kapcsoltam ki a DHCP-t hogy távolról elérjem, illetve ránéztem hogy állandóra van-e állítva a rögzítés. Nem mondom, hogy nem néztem át a rendszert mert átnéztem, de semmi mást nem állítottam el csak amit elírtam most. Na meg az idegesít a legjobban hogy ugye legelsőnek már péntek este küldtem egy levelet nekik hogy probléma van, de azóta sem válaszoltak rá.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
őstag
Sziasztok,
Végre rátaláltam a topikra amit régóta keresgélek, mert nekem is segítség kellett volna annak idején, de végül sikerült mindent megoldanom jómagam Több ismerősnek és sógornak is telepítettem kamerarendszereket és szerencsére mai napig sincs gond velük, hibátlanul teszik a dolgukat, szóval már sikerült kitapasztalnom, de ha valakinek tudok, akkor segítek is a tapasztalataim alapján, de ahogy látom sok hozzáértő van és nagy jó válaszok vannak, illetve egész korrekt a topik Egyéb topikokból is látok itt több fórumtársat, üdv nektek is ha rám ismertek
Ment is a kedvencek közé a fórumtéma
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy kamerat, ami a lakasomban rogziti, ha valaki bemegy, matat.
Az elso gondolatom a Xiaomi MI Home Security Camera 360° 1080P kamera volt, de ugy lattam az osszefoglaloban, hogy inkabb a TP-link Tapo C200 az ajanlott.
Igazabol ez meg is felelne, de rajottem, inkabb olyat szeretnek, ami app-ban riaszt, de nem SD-n tarolja a videot, hanem azonnal fel is tolti valami felhobe, ha esetleg a vandal megrongalna, vagy ellopna a kamerat.
A boltban ezt ajanlottak: D-link DCS-8300LH [link]
Azt mondjak, ehhez van egy ingyenes felho tarhely, ahol 24 oran at taroljak a felvetelt, es azt a telefonomra le tudom tolteni. Ha erdekel...
Van egy jobaratom, aki szerint hulye vagyok, ha nem Arlot veszek, (Arlo Pro 2 csomagot ajanlott, ket kameraval, meg valami nagy dobozzal,) de nekem ez draganak tunik. Persze, ha tenyleg annyira jo, akkor meg tudom venni, csak nem akarom. Meg bonyolultnak latom ezt, es nem is ertem, hogy fog a felhobe menteni ez a dolog.
Mi a velemenyetek? Talalok ennel jobbat, ami mondjuk nem kerul 30 ezernel tobb penzbe? Vagy tenyleg olyan atom tuti ez az Arlo? Olyat szeretnek, amit konnyu uzembe helyezni. Jo lenne, ha nem kellene hozza semmi kulso eszkoz, rogzito, ilyesmi, csak maga a kamera, meg a felho.
Elore is koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
őstag
válasz aclandiae #13635 üzenetére
Most nem mondod, hogy még mindig ezzel küzdesz ???
-Letöltöd
-Telepíted Super USER-el, és bejelölöd azt hogy automatikusan bejelentkezzen.
-Ennyi, és nem több...Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
aclandiae
senior tag
válasz VANESSZA1 #13636 üzenetére
Nem erről volt szó a legelső bejegyzésben.
A legfrissebb verzió már nem kér rendszergazdai jogkört a futtatáshoz. -
addikt
Sziasztok!
Egy kis méretű (max. 10 cm), aksis, wifis, éjjellátó IP kamerát keresek, ami tud NAS-ra rögzíteni. Max. 30.000 Ft-ért. Mik a lehetőségeim? Nem nagyon találok ilyen kamerát a magyar piacon...
-
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #13566 üzenetére
Igazából a megfelelő topicban lehet, hogy tudnának segÍteni. Első körben a tápellátást megnézném. A rögzÍtőnek próbáld kiderÍteni a hardverét, nekem nagyon gyanús, hogy k@rvára nem tudja az 1080p nem tudom hány fpst, főleg 4x. Annak idején én is nézegettem, és a chip szerint nagyon gyenge volt...
-
Marci112233
addikt
válasz jézusom #13640 üzenetére
Nem hinném hogy tápellátás a ludas. A rögzítő a saját tápjából kapja az áramot, a kamerák meg egy 5000mah táppal mennek, ami ugye a 4 kamerát is el kéne hogy bírja. Utóbbi lehet, de nem azért vettem 2 megapixeles rendszert hogy csak az alatta lévő 1,3-on használjam. Így holnap megy vissza a boltnak a rögzítő.(Ismét.)
-
vacs
Topikgazda
A214: ha 100K-ért itthonról szeretnél egy korrekt 4 kamerás rendszert, akkor vegyél egy poe nvr-t (pl ezt a Hik-et) és rendelj hozzá 4 db 2MP-es Fisotech cső kamerát (#13610-ben írtam róla).
Így lesz egy korrekt rendszered, mivel a kamera egy átcímkézett Hik!
De, úgy rendelj, hogy ha valamiért még sem működne együtt tökéletesen a kamera és az nvr, akkor 14 napon belül vissza tudd küldeni!Imy: akarod-e rögzítőhöz kötni, van-e valami amit most használsz (azon kívül ami úton van Smar), később bővítenéd-e a rendszert, kell-e sd kártya hely, ezek mint fontosak.
Vehetsz akár Reolink-et, olcsóbban Annke-t, vagy még olcsóbban Hiseeu, Misecu, Kerui, Smar kínai csodákat is.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Itt azt olvasom, hogy a Tapo C200 megis tud felhobe menteni, de errol nem latok mashol infot. Hogy lehet ezt megoldani?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Tudtok olyan FTP szolgáltatót, akihez lehetne FTP-n keresztül kamera képeket feltölteni? (jó lenne a felhő alapú szolgáltatás).
Az sem ártana, ha nem borso árú havidíja lenne . 4 db IP kamera képét szeretném itt tárolni (mozgásra min. 5 másodpercig venné és az ebből készült képet tölteném fel). A DAHUA kameráim alkalmasak rá, itthon csinálom is, de nyílván sokkal biztonságosabb lenne, ha nem lokálisan kerülne rögzítésre.
Előre is köszi a tippeket.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Rögzítővel kapcsolatban szeretnék kérni gyakorlati tapasztalatokat. Adott egy központi vevő egység, például a Hikvision DS-7616NI-K2 16 csatornás.
Jó az a feltételezésem, hogy a kamerákat nem ebbe kötöm direktbe, hanem valamelyik switch-be dugom, a switchek egy központi switchbe összefutva csatlakoznának a vevőhöz? A vevőt pedig a központi switch LAN portjára kötném? Így a kameráknak külön POE feladó kell, de nagyságrendekkel kevesebb a vezetékelés.
Vagy mindenképp a csatornánkénti csatlakozóba kell dugni a kamerákat?
A vezetékelés miatt lenne jobb az első megoldás. A hálózat gigabites, így elvileg el kellene bírnia 17-18 kamerát. Vagy érdemesebb direktben kötni? Mert akkor lehet, hogy több, az épületben szétszórva elhelyezett rögzítővel kellene megoldani a dolgot.
A 16-os rögzítővel pont nem leszünk meg, de a 32-es már nagyon nagy ugrás árban, ezért mindenképp kettő rögzítőre lenne szükség. A két eszköz szoftveresen összehúzható, hogy egy felületről érjük el?
Hikvision mennyire jó szoftveresen a távoli elérésről vpn-en vagy direktben és a mobilről való video visszanézésre/élőkép figyelésre?Köszi és üdv:
spgabor -
jézusom
addikt
válasz Marci112233 #13641 üzenetére
Hát 5000mah az akku kapacitasa lehetne . :)
-
bogabi
senior tag
válasz spgabor #13647 üzenetére
A switches részéhez: úgy switcheled, ahogy akarod, de minél több a switch, annál több a hibalehetőség (ugye ami el tud romlani, az előbb-utóbb el is fog + még akkor kell PoE is a kamerákhoz). Arra figyelj, hogy a telepített kamerák aggregált sávszélessége ne haladja meg az NVR rögzítési max. sávszélességét (pl. a 4 csatornás NVR-ek általában 40 Mbps-ot tudnak rögzíteni - ez lehet akár több is, rögzítője válogatja, meg ha sok kamera van egy UTP-n a rögzítőre kapcsolva, akkor az is lehet, hogy a bejövő sávszélesség nagyobb, mint amit egy 100-as port tud /itt lehet limit a rögzítő, vagy az a switch, ami a rögzítő felé néz, ha az 100-as pl./)
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bigrock
Topikgazda
válasz spgabor #13647 üzenetére
Jó az a feltételezésem...
Igen, érdemesebb switchelni a kamerákat, a switcheket egy trunk porton összehozni a központi switch-el. Legtutibb a menedzselhető poe-s switch (aranyár), mert itt el tudod VLAN-okkal szeparálni a kamerás forgalmat az esetleges más forgalomtól.
A 16-os rögzítővel pont nem leszünk meg...
Szerintem egy 32-es rögzítő olcsóbb, mint két 16-os, nem beszélve a hibalehetőségekről...
Egyébént IVMS-ben összehozható simán a két eszköz, ha az az igény.
A HIK-Connect app tökéletes a távoli kontrollra.
A jól bekonfigurált, H265-ben működő kamerák max 2-3 mbit-et forgalmaznak, itt akár 30 kamera esetén sem fogy egy a rögzítő bemeneti sávszélessége.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gaming F15 FX506LU Gamer Notebook
- Független Iphone Xr 128GB 87% Akku Red Hibátlan Dobozos
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Samsung Galaxy A3 2017 Leharcolt állapotban!
- iPhone 13 Starlight 256GB független + Apple Watch Series 2 KORREKT ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest