- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Morris #13801 üzenetére
Áramerősségről van szó, nem feszültségről. Ha nem gond az angol: [link]
"USB cables have a data wire and a charging wire within the cable itself. Most USB cables, probably over 99+% are 28/28. Buying after market micro USB cables will pretty much always result in getting cheap quality 28/28 cables and your device will barely break 500mah when it charges, maybe even less. This isn't the only issue though. After you use a cable for a while it pushes slight stresses on the micro USB connector itself and compresses it. This causes poor connectivity between your device and the wire. This is why it seems like your device port feels like it's getting loose and you think something is wrong. It's most likely the cable being slowly damaged over time. Solution? Get a 28/24 gauge cable. 24 gauge is ~ 60% larger and can handle 2amps. This is what is usually sent when you buy a tablet or large phone device. Your wire slowly gets damaged over time or may even stop working entirely. You order a cheap cable off Amazon or eBay and it never appears to charge at the correct speed anymore."
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, szeretnék egy kis útbaigazítást kérni, félelmetes számomra hogy az AHD kamerák kb a 4Mp-es felbontást tudják féláron az IP rendszer 2Mp-hez képest, érzem a kettő között a felbontásbeli különbséget, viszont ahogy a szerelhetőségről olvastam, számomra az jött le, hogy a legegyszerűbben szerelhető (és legdrágább) az az IP kamera rendszert, főleg ha beépített POE-s NVR-t veszünk hozzá.
UTP kábel krimpeléssel semmi bajom nincs, meg tudom csinálni, ha jól értem, akkor kell egy POE-s NVR és IP kamerák, ezeket közvetlenül kell 1db utp kábellel össze kötni, és semmi más nem kell a működésükhöz, (hdd a rögzítéshez nyilván kell) illetve ebben az esetben nem lesz zajos a kép, egy csomó szerelési hiba alapból nem követhető el.Hikvision eszközöket néztem, ha jól látom azokra 3 év garanciát vállal a gyártó cég, rengeteg webshop árul ilyen eszközöket, én ki néztem egyet, onnan linkelek be 2 készüléket.
[Hikvision NVR rögzítő - DS-7604NI-K1/4P]
[Hikvision NVR rögzítő - DS-7108NI-Q1/8P]A második rögzítő nem 4, hanem 8 kamerát kezel egyszerre, nem értem miért lehet olcsóbb akkor, ha dupla annyi kamerát el tud látni táppal, egyenlőre 3 kamerával tervezek, amivel nagyjából megfigyelhetőek lesznek a kritikus területek, lehet később még 1-2 fel kerül, de az is lehet hogy nem.
Azt látom, hogy az 4 portos 8MP-ig rögzít, a másik meg 4MP-ig, ez kameránként értendő érték, vagy összesen ennyit tud a rögzítő? Valószínűleg ha ip rendszernél maradok 2MP-es (FULLHD) kameránál amúgy sem lesz nagyobb fel rakva.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Superhun #13802 üzenetére
Nem a kabellel volt a gond hanem a toltofejjel magaval
A gyari, kamerahoz kapott kabellel hasznalom, aminek ugye microUSB megy a kameraba, a microUSB-t meg tipikusan meg az 1-2A kozotti toltofejekhez hasznaltak, ezert gondoltame lsore hogy egy regebbi, microUSB csatival ellatott xiaomi telo toltoje eleg lesz hozza
illetve ezert is volt fura hogy microUSB-s kabel olyan fejet ker erossegben amit en mar csak USB-C s telokhoz lattam csomagolva az utobbi evekben
(ha ennyire kenyes, miert is nincs csomagolva a kamerahoz egy tuti megfelelo toltofej??)Viszont ahhoz hozzaszolni sem tudok, mert nem ertem a logikajat, hogy egy kisebb erossegu, 1.5A - s fejjel - ha az nem eleg neki - miert lehet ugyanugy bekapcsolni a kamerat, tarsitani a kamerat, vezerelni a kameratmukodtetni a kamerat ELSO alkalommal (merthogy siman engedi), es miert nem tudja ugyanezt a masodik alkalommal.... Bevallom ez nekem nomszensznek tunik...
-
Tothgera30
Ármester
5mp, illetve 4k kamerákból van most best/buy vétel?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bogabi
senior tag
válasz PistiSan #13804 üzenetére
Hali. A két rögzítő abban (is) különbözik, hogy az egyik valóban 8 portos PoE modell, ez 60 Mbps-ig tud rögzíteni, a leírás szerint max. 4 MP-es kamerát kezel, tehát elméletileg ha 8 egyforma kamera van rákötve, akkor kameránként 7,5 Mbps-ot tud (itt a rögzítőre kötött kamerákról bejövő stream-ek összesített sávszélessége az, ami számít), míg a másik egy 4 PoE portos modell, ami 40 Mbps-ot tud rögzíteni, viszont max. 8 MP-es kamerát kezel, tehát 4 egyforma kamera esetén 10 Mbps/kamera a rögzítési sebessége. Itt egy kicsit ellentmondásos a helyzet, ugye a kisebb sávszélességű modell kezeli a nagyobb felbontású kamerát...
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
PistiSan
addikt
válasz bogabi #13808 üzenetére
Köszi szépen, tehát a rögzítési sávszélesség a leginkább mérvadó, a Dahua rögzítőket néztem még, ott 4 kamerához 80Mbps-os felvételi sávszélességet ír.
Kamerák esetében sehol nem látok feltüntetve a 2MP, 4MP-számokon kívül Mbps-os értéket, ez miért van?
Milyen sávszélességet tud egy ilyen ip kamera biztosítani? Van értelme mondjuk 4db, 2 MP-es kamerához olyan rögzítőt venni, ami 60Mbps helyett 80-at tud? Vagy ez már ezen a szinten nem számít? -
lugosi
MODERÁTOR
válasz jézusom #13799 üzenetére
Köszi, én eddig egy tp-linket láttam, ami sokmindenre megoldás lenne, de nem mindenre sajnos.
Egyébként, a te válaszodból (amennyiben annak lehet nevezni), és a többiek hallgatásából ítélve, csak miheztartás végett kérdezem, hogy ez is afféle klubtopik, amiben a régi tagok beszélgetnek ugyanarról hónapokon keresztül, és újonccal addig nem állnak szóba, míg meg nem melegedett a topikban? Mert akkor elengedem a kérdezősködést itt, és elmegyek inkább egy ezzel foglalkozó céghez és kérek ott tanácsot, csak gondoltam ha már van egy 13+ ezres topik erről, akkor hátha van valakinél akinél az alábbi halmazok metszik egymást:
- ért hozzá
- hajlandó segíteni.Láttam már topikot, amiben ez túlzó elvárás, tehát mondjátok meg nyugodtan, ha rossz helyen járok
-
vacs
Topikgazda
válasz lugosi #13798 üzenetére
Általában igyekszünk segíteni, de Szerintem túlzóak az elvárásaid!
A Xiaomi kamerákban (360° vagy Basic) van Sleep funkció, amikor ez aktív, akkor alszik a kamera.
Tehát ha mondjuk 16 órakor megy valaki haza és reggel 7 órakor megy el otthonról, akkor beállítod, hogy 16 órától reggel 7 óráig aludjon a kamera, majd reggel 7-kor felébred és mozgás esetén rögzít/értesítést küld!
Ha másik nap más időpontban lenne jó, akkor programozni kell, olyan nem hinném hogy lenne, hogy magától megcsinálja ezt!
A TP link is biztosan tud ilyesmit, de azzal nincs tapasztalatom!(^)(>.<)(^)
-
Gondwana
addikt
válasz PistiSan #13809 üzenetére
Ökölszabály:
- 2MP, 25fps, h.264: 4Mbps, h.265: 2Mbps
- 4MP, 25fps, h.264: 6Mbps, h.265: 3Mbps
illetve középtájon, számszerű példák... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #13797 üzenetére
Senki nem tud érdemben erre nekem választ adni? Marhára idegőrlő már hogy van egy kamera rendszerünk ami akkor megy mikor kedve tartja. És érdekelne tényleg okozhatja a hibát ez a földhurok, amit a fentebb bemásolt írásomban a bolt válaszolt is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13813 üzenetére
Kamerát dugtad direktbe a rögzítőre, másik kábellel?
Én nem igazán láttam még olyat, hogy teljes képkiesést okozna a földhurok. -
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13815 üzenetére
Nincs másik kábelem. 20 méteresek egyébként és mivel analóg rendszer kamerától direktbe megy a koax kábel.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
jézusom
addikt
válasz lugosi #13810 üzenetére
Az hogy röviden válaszoltam, nem véletlen. igen túlzó elvárásaid vannak. 1. hszben le van Irva, hogy ha lehet kábellel használjuk a kamerát, ne wifivel. Adott esetben lehet wifizni, de én ha wifi kamerában hibát találok, az az első, hogy tezsek fel kábelt inkább.
De az a bajom, hogy logikátlan amit Irsz. BeállItasz egy fix kamerát és nézi az ajtót 0-24. Ha ptz-t akarsz, akkor kell egy emberke aki forgatja realtime a kamerát. Itthon 30 ezerért nem igen találsz ptz kamerát. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13816 üzenetére
Ez valami metros/tescos hulladék?
-
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13818 üzenetére
Elvileg nem az hanem SecCam nevezetesen ez.
De hajlunk rá hogy veszünk egy ilyen rögíztőt és megnézzük azzal minden oké-e, Ha igen akkor probléma megoldva, ha meg nem akkor 14 napon belül vissza, és tovább kutakodás, hogy a kép miért esik ki napközben, mikor éjszaka meg megy rendesen. Random eset 8 óra után valamikor elindul a kép majd hajnalban leáll az egyik majd a nap folyamán a második kamera képe is. Olyan mintha túlhevülne vagy nem tudom.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13819 üzenetére
Cserélj kábelt első körben. Utána tápot. Olcsó húsnak mindig híg a leve :D
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13820 üzenetére
Két kamera van két egy egy ilyen készre szerelt kábellel. A kamerákat egy ilyen táp látja el. A rögíztőt meg a saját tápja ami a dobozában volt.
Mivel 2 kamera kettő kábel van, nem hinném, hogy mindkettő eleve hibás lenne. Főleg hogy mint írtam éjszak minden megy ahogy kell. Most néztem meg és ma az egyik 20:19-kor míg a másik 20:21-kor indult el magától ismét. És fogalmunk sincs hogy egyszer miért megy máskor meg nem.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
lugosi
MODERÁTOR
Neked köszönöm, hogy foglalkoztál érdemben a kérdéssel.
Én ennél sokkal egyszerűbb megoldásra gondoltam. Amikor elmegy az utolsó ember, akkor bedugja a konnektorba, amikor hazaér az első, kihúzza. Vagy kikapcsolja. Semmiféle időzítést nem kell tudnia, semmiféle programozhatóságra nem gondoltam. De nem is írtam semmi ilyesmit.
Egy olyan kamerára gondoltam, ami akkor, amikor működik, akkor mozgásra rögzít. Ha ez nem valósítható meg 30e Ft-ból, akkor megértem, de akkor mennyiből?Pont ezt a xiaomit találtam meg én is amit te is írtál: [link]
Amiket leírtál (7 és 16 közötti rögzítés, riasztás) még túl is mutat az általam leírtakon, nekem az is elég, hogy ha manuálisan bekapcsoljuk távozáskor és ki hazaérkezéskor, ha tud ezen felül plusz dolgokat akkor az szuper, de semmiféle programozhatóságra nem gondoltam.
Amiket én láttam, azok az általad is linkelthez hasonló, 10-15e közötti eszközök voltak. Ezért lőttem be egy 30e Ft-ot, hogy ha ezeknél minőségben jobbat lehet kapni többért, akkor az érdekelne.
Tehát az elvárásaim ezek voltak:
- wifi
- mozgásérzékelés
- bónusz, ha riasztani is tud.Látom a másik srác elkezdett belelátni mindent, amit nem írtam, 0-24 figyelés (biztos elkerülte a figyelmét a bekapcsolom-kikapcsolom rész) forgatható kamera (biztos félreérthető volt a számára az ajtóra irányítom rész), meg hogy valaki forgassa... Komolyan? Hol írtam ilyet? Ennyire nehéz megérteni egyszerű magyar mondatokat, és aztán fölényeskedve oda lehet vetni egy választ, hogy "nem."?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13821 üzenetére
Multiméter. Táp lesz kevés lehet...
-
bigrock
Topikgazda
válasz lugosi #13810 üzenetére
Ha megfelel a fix kamera, akkor az igényeidnek ez lehet a megoldás, vagy hasonló:
https://ip-kamera.arukereso.hu/hikvision/ds-2cd2021g1-idw1-2-8mm-p436319946/
Lehet bele tenni SD kártyát, amire tud rögzíteni (mondjuk, hosszú távon nem igazán javasolt megoldás...). Ki lehet tenni felhőbe, a mobil app ad riasztást, ha mozgás történik, plusz a helyi rögzítés. WIFI-re csatlakozik, de 12V tápot kell neki adni#13814: Mennyi pénzt szánsz a kezdő szett-re?
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13823 üzenetére
Gondolom a rögíztőnek, mert a kameráknak bőven elégnek kéne lennie amit linkeltem, főleg kettőnek. Holnap megnézem mekkora teljesítményű látja el a rögzítőt, és megnézem van-e itthon attól erősebb vagy legalább olyan erősségű töltő amit pont megfelel a rögzítőnek. Van pár töltő itthon egyéb dolgokhoz amik jók lehetnek egy teszt erejéig.
Szerk: A rögíztő adatlapja szerint 12V 2A a tápja. Mi történne ha a kameráknál szabadon lévő 4-es elosztó egyik ágából látom el a rögíztőt ami 12V 5A-es akkor kárt tenne a rögíztőben?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13825 üzenetére
A két kamerának legalább 1Aes táp kellene. Nekem nem derült ki mekkorát adnak.
-
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13826 üzenetére
A kamerákat ellátó táp ennyit ad: 12VDC 5A stabilizált viszont a végére egy 4-es elosztó van kötve, és azokra vannak kötve a kamerák.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13827 üzenetére
Papíron akkor elég... Nem is értem miért szenvedtek ilyen dzsunka cuccokkal :D
Egy jó Dahua vagy Hikvision is megfizethető, és 99%ban nincs szívás velük -
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13828 üzenetére
Azért holnap ránézek a tápra.
Viszont két márkát említve, tudnál adni konkrét rögzítő típust ami kezeli a linkelt analóg kamerákat?
-
őstag
válasz bigrock #13824 üzenetére
Szerintem ebben az árkategóriában, meg úgy alapból is a pixel alapú mozgásérzékelés az egy megbízhatatlan dolog, mert ha egy rovar repül, vagy mászik a bejelölt részre, akkor máris jön a trigger, illetve a napszakot sem tudják lekezelni rendesen, vagyis ha hirtelen felhős lesz az ég, akkor arra is reagálhat... Egyik helyemen a 120-ik email után könyörögtek, hogy kapcsoljam ki... Természetesen nekik is elmondtam ezt, meg ráadásul kültér volt és hiába volt bejelölve csak a kapu, a szoftver nem tudta értelmezni a borús időt
(#13822) lugosi :
Ha nem fontos a kép, akkor lehet gondolkodni Okos mozgásérzékelőkben (PIR, vagyis fizikai érzékelő) is akár amelyek mozgás esetén egy appon keresztül jeleznek neked a telóra....
Vagy itt van egy ilyen foscam mely tud mozgásérzékelést és a saját appon keresztül riaszt...
Igazából a google sok találatot dob ha rákeresel a kritériumok alapján, aztán ha valamit láttál, akkor max megkérdezed itt a fórumban, hátha hozzá tud szólni valaki, mert itt többnyire nvr-es biztonsági ip kamera rendszerekről megy a témázgatás"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Marci112233 #13830 üzenetére
Dahua biztos kezeli. Hiki is elvileg.
-
őstag
válasz CoolBoy323 #13818 üzenetére
Ez nagyon fisotech gyanús, nem? Legalábbis a doboz alapján.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Marci112233
addikt
válasz CoolBoy323 #13832 üzenetére
Ez megfelelne? Ára is elég baráti.
-
fradi81
veterán
Hali, ismerős venne udvarába kültéri kamerát hátha tud valaki ajánlani.
-Ár, max 20.000Ft, kínai rendelés is szóba jöhet.
-1080p felvétel
-wifi csatlakozás
-éjjellátó
-tudjon valamennyit fordulni
-telefonról bármikor rá lehessen nézni
-rögzítsen sd kártyára egy napot (ez nem tudom mennyire reális) Vagy csak ha mozgás van.moto g72, Ninebot d28e
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Tegnap óta rengeteget gondolkodtam az egész kamera rendszer dolgon, maradok IP vonalon,
4MP-es kamerát választottam, abból mondjuk a legolcsóbbat, 3db-ot fogok egyenlőre felrakni.Ezt a kamerát néztem ki:
Hikvision IP csőkamera - DS-2CD1043G0-IAki szerelt már ilyesmit attól szeretném kérdezni, hogy a talpat ha rögzítem, ezeket a kamerákat oda forgatom amerre akarom? 1 biztosan tető alatt kerül majd rögzítésre, ereszdeszka, oromdeszka?, a többi pedig falon lesz.
A kábel majd a padon fog menni, látom hogy lehet venni ilyen direkt kötöző dobozokat jó drágán, erre tényleg szükség van, vagy akármilyen villanyos dobozzal ki tudom váltani töredék költségek mellett?
Illetve 2 rögzítőt néztem.
Hikvision DS-7108NI-Q1/8P
Hikvision DS-7108NI-Q1/8P/MRánézésre ugyan azt tudja mindkét rögzítő, 8 portos POE-s, az /M-et nem tudom mit jelölhet, 1500ft különbség van a kettő között, meg kinézetben más.
[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Prikim kamerarendszer a problémás, egy ideje nem megy a távoli elérés csak router reboot után pár óráig. TP Link router, benne Telekom-os SIM kártya.
NAT-olás lenne a probléma?
Egy ideig jól működött...Sajnos többet nem tudok erről a cuccról, azt se hogy hová küldi a jelet. Ezért csak tapogatózom.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #13834 üzenetére
Valaki megerősítené, hogy jó rögzítőt néztem-e ki a meglévő kamerákhoz?
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #13841 üzenetére
A fenébe, mire eszembe jutott megint valami már nem lehet szerkeszteni a hozzászólásomat.
Még egyszer megkérdezem. Az hogy a rögíztőbe egy Toshiba P300-as 2TB-os merevlemez van az okozhat a kép kiesést? Én nagyon is jól tudom, hogy a merevlemez nem megfigyelőrendszerbe való, és ezt jeleztem is a boltnak, de azt mondták, nem lesz vele baj.
Viszont ha lehet a baj forrása akkor lehet veszek előbb WD Purple merevlemezt aztán megnézem azzal mit művel.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
vacs
Topikgazda
válasz fradi81 #13843 üzenetére
"Ez a kamera tud fordulni? Mert nem látom a leírásban"
Igen, forgatható, a leírásban ezen a képen mutatják is!
"32gb 4-8 nap, de ez a felvétel konkrétan hogy néz ki"
Írják, hogy mozgás érzékelés esetén értendő. Tehát ha mozgást érzékel, akkor elindul a felvétel és lesz egy (vagy sok) videó fájlod!
A 3MP-es modellt érdemes választani, mert csak az tud emberi alak követést!
(^)(>.<)(^)
-
PistiSan
addikt
1. Az összefoglalóban található "Hikvision DS-7108NI-Q1/8P"-s NVR-hez az UTP kábel bekötése mindegy milyen? Wikipedia szint ahogy látom ugyan az a bekötési sorrend van felsorolva "A" és "B" módban is, annyi hogy a "B módban" 100Mbps a max sávszél, és fixen megy a táp és az adat 4-4 szálon. Tehát egyenes kötésű kábel kell mindenképpen, nem kell semmilyen speciális bekötésre figyelni ha jól értem.
2. Tegyük fel, hogy a rögzítő kap netet is majd, ha a POE részére rákötök a kamerák mellé egy POE-s AcessPointot (külön porton), akkor az is simán menni fog és net is lesz rajta?
3. Ha van egy routerem ami máshonnan kap tápot, abba tovább lehet vinni a netet a rögzítő poe portjából? Ebben az esetben a POE tápon küldött 4 szálat gondolom nem szabad bekötni a kábelbe, nem hiszem hogy egy nem POE-s router szeretné ha áramot kapna a porta ami erre nincs felkészítve.
Lehet baromság a 2-3 kérdés, de érdekel a válasz
-
markussandor
senior tag
válasz Marci112233 #13842 üzenetére
Ettől sokkal rosszabb (lassabb, régebbi) diszket használok, nincs vele semmi baj.
-
PistiSan
addikt
1. Ezek a kamerák forgathatóak valamennyire?
A képek és a leírás alapján (szerintem) megint csak nem derül ki, a tető alá szerelném fel, lehet ez esztétikusabb mint a csőkamera, ott kellene beállítani annyira, hogy a megfelelő irányba/magasságra nézzen, biztos beállítható, de mindenhová az van írva hogy fix kamera, gondolom ez arra vonatkozik hogy nem PTZ-s.Hikvision DS-2CD1143G0-I 4MP IP kamera
Hikvision DS-2CD1343G0-I 4MP IP kamera2. További kérdés, van ez a 2 kamera, az 1. vandálbiztos, van rajta egy búra, ami meg védi, valamelyik oldalon olvastam, hogy ha piszkos lesz, vagy csak simán is előfordul hogy a búrán vissza csillan az IR led, be szövi a pók és akkor még jobban csillog, nem látni rajta semmit este, persze le lehet pókhálózni néha.
A második kamerán nincs olyan búra, azt írják kevésbé melegszik, nem megy úgy rá a pók, illetve a búra vissza csillanása sem jellemző búra hiányában, EXIR ledet írnak a leírásban, éjszaka az jobb megvilágítást nyújt.
Bocs ha sokat kérdezek, de családi házunkat akarom kamerával felszerelni, szeretnék jól dönteni ha már sok pénz fogok bele rakni az egészbe.
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz PistiSan #13848 üzenetére
Mind a kettő forgatható, de csak kézzel. A 2. szerintem jobb, ott nem lesz búra miatti visszaverődés az éjszakai képeken.
Szerintem könnyebb szerelni a cső kamerákat, ha szűk a rögzítési hely (tapasztalat).
Ha ugyanaz az elektronika/optika van 1-1 cső és dóm kamerába, akkor ugyanolyan lesz a képe, de kevesebbet szívtam eddig a csőkamerákkal, mint a dómokkal.
A bogaraknak, pókoknak teljesen mindegy a kamera formálya, ha világít az IR led, akkor ott fognak bulizni előtte :-) Kb kéthetente szoktam törölgetni a lencsét, mert az éjszakai kép egyre fátyolosabb a sok pókháló miatt. -
Marci112233
addikt
válasz markussandor #13847 üzenetére
Akkor meg mi a fene baja lehet hogy mint írtam, nappal nem hajlandó menni csak éjszaka, és a leállás majd újra elindulás magától történik,. holott 0-24-re van állítva a rögzítés is. Na meg azt még érteném, ha a rögzítés hagyna ki, de mint írtam az élőkép is megszűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest