- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor677
csendes tag
válasz BLUE TORNADO #38046 üzenetére
Nálam 5-évet és 60 000 Km amit bírt a gumi.
Golf 7-re volt gyárilag szerelve.
Lassan majd jön a tavasz, de nem ez lesz az utódja... Ezért az árért ma már jobb gumikat is lehet venni. -
BLUE TORNADO
senior tag
Csak azért kérdeztem rá, mert a kocsi alá akarok venni alufelnit és amit kinéztem, azon ilyen gumi van
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
AMD Power
titán
Most már közel 4 hónapos használat után azt mondom ,hogy ha megveszem az új autómat arra is ezt a Nexen 4 évszakos gumiját fogom megvenni!
-
SPeti1984
senior tag
Dunlop Blueresponse nyárigumival kapcsolatban mik a tapasztalatok, mennyire ajánlott vétel? Jól látom hogy aránylag régi minta már?
-
SPeti1984
senior tag
Azért kérdezem csak, mert jelenleg 2 jó opcióm van. Egyik a Dunlop Blueresponse a másik pedig a most megjelenő GoodYear Efficientgrip Performance 2. Utóbbi még egyenlőre bizonytalan de nagyon ígérik, hogy tudnak belőle hozatni Nekem jó árban. Ezért is nem tudom melyiket válasszak. A mostani biztos Dunlop vagy várjak 2 hetet kb és ha lesz az új goodyear akkor azt. Annyiból nyúlnék inkább ahhoz, mert mégis egy új minta, igaz emiatt nagyon tesztek sincsenek, de nemhinném hogy nagyon a prémium kategóriában mellényúlnának.
-
-
Kornel
veterán
válasz rbalint88 #38062 üzenetére
A Sava UHP2 szerepel még évek óta jól mindenhol, a Maxxis idénre mindenhol feljött, a négyévszakosban is szépet gurítottak az AP3-al. Szerintem nem fizetség kérdése ennyi, és ilyen különböző tesztek esetében, hanem a fejlesztésbe fektetett pénz eredménye inkább.
Eléggé elgondolkoztam, hogy egy Sava UHP2-t, 22k/db áron, egy Kleber vagy egy Nexen négyévszakos 33k/db, és szárazon és vizen biztosan rosszabbak a négyévszakosok, a Maxxis meg még drágább most még, hogy új fejlesztés.
-
SPeti1984
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy általában otthon szoktuk a téli-nyári szetteket fel illetve lecserélni az autóinkon, mivel mindegyik külön felnin van illetve minden célszerszám adott hozzá. Mennyire célszerű szezononként megcserélni az első gumikat a hátsókkal? Egyáltalán az alábbi két fajta guminál mi a helyes módszer (esetleg átlósan is kell cserélni)? Mindkét autó a nyárigumival elég keveset futott eddig kb 3-4 ezer km-t.
-Michelin Latitude Tour HP (2018-as Ford Kuga 2 kerék meghajtású)
-Bridgestone ER300 (2019-es Ford C-max)
Köszönöm. -
Hachiko95
aktív tag
válasz SPeti1984 #38061 üzenetére
ADAC 225/40 R18 teszten a P-Zero érdekes helyen van, száraz tapadásban magasan az 1. hely, nedves tapadásban 2. hely, hangra 2. hely és le van húzva a fogyasztás és a kopás miatt. UHP kategóriában nem biztos, hogy jó ez a súlyozás. A cikkben mondjuk megemlítik, hogy ritkább (csapatósabb) vezetésre jó választás lehet.
-
vendingo
veterán
Üdv
Már egy ideje halogatom a gumi vételt, de most tavasszal muszáj lesz megejtenem, mert télivel járok évek óta, de olyan keveset megyek, hogy nem bírom elkoptatni, rámöregedett, repedezik...
Eddig nyári+téli kombó volt, de évi 5-7 ezer km futással rámrohad az összes, jellemzően csak melóba, boltba, meg horgászni járok kocsival, évi 3-4 hosszabb út van (balaton).
Erre a hatalmas igénybevételre milyen 4 évszakos gumit tudnátok ajánlani G4-re 205/55 r16 méretben?
Rákerestem tesztekre, de amik tesztelve voltak, azok mind 20+k/db kategóriák voltak. Ennyit nekem nem ér a gumi, valszeg még a 4 évszakos is rámöregedik.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Def26
félisten
Sziasztok
19" -ra (audi rotor) mit javasoltok? Ne prémium, de ne is kínai legyen, illetve a biztonság fontosabb mint pl. a hangja.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
-
vendingo
veterán
Köszi a tippeket, nexen lesz. Tavasszal meg is rendelem. Műszakin már nem megy át a mostanival.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Pá
addikt
Az új árának hány százalékáért reális eladni, egy 2.5 éves nyári gumi szettet? 6mm profil mélységgel.
Barum Bravuris 3 egyébként, 215/50/17. Az új ára jelenleg 25e körül van.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
molnarpeter
nagyúr
Én ki szoktam számolni a fajlagos költséget lekoptatott mm-re (téli ugyebár 4 mm-es korában már el van használódva, ott kevésbé éri meg, nyárinál legyen ez ~3 mm), szereléssel együtt. Használt esetén pl. fajlagosan magasabb a szerelési költség. Ugyanez az új gumi Ft/mm értékével összehasonlítva megmondja, érdemes-e foglalkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #38077 üzenetére
Itt vannak a gari részletei amúgy: Apollo 2 év jótállás
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz Luck Dragon #37964 üzenetére
Felszerelve a Primacy 4- & Hankook ventus Prime 3 , már csak a jó idő kell hogy legyen és jön a tesztelés. Kíváncsi vagyok rájuk.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Pá
addikt
válasz molnarpeter #38085 üzenetére
És ezzel a módszerrel mi jön ki a lenti esetre?
Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Én szeretném eladni a gumit a lenti paraméterekkel, csak próbálnám belőni a reaális árat, amit kérhetek érte.
-
Pá
addikt
válasz molnarpeter #38091 üzenetére
kösszi!
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Édesapám szeretne új nyárigumi garnitúrát vásárolni.Astra H Caravan A16XER
196/65 R15Korábbi hozzászólások alapján három típust néztem ki:
Hankook Ventus Prime3 K125 195/65 R15 91H
Vredestein SporTrac 5 195/65 R15 91H
KLEBER Dynaxer HP4 195/65 R15 91HMelyiket javasoljátok? Esetleg valami más típus?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Willie
őstag
válasz molnarpeter #38094 üzenetére
(#37977) molnarpeter & (#38094) molnarpeter : Köszönöm mindkét választ!
(#38095) Qru : Köszönöm Neked is a választ.Továbbítom apukám felé az infót.
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Suzuki topikból ide irányítottak.
Lassan majd esedékes lesz egy garnitúra gumi a Vitarára(2015)
Mindenképpen négy évszakosban gondolkodom, mivel lassan tél sincs nagyon.
215/60 R16 illetve 215/55 R17 méretben mi az ajánlott illetve milyet érdemes majd venni?
Válaszokat előre is köszönöm.Quadraxer 2, Quatrac 5 Michelin CC+ ezeket ajánlották a Suzuki topikban
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #38097 üzenetére
Amiket ajánlottak azok jók de a Nexen N'Blue 4S a bestbuy most én azt vennék.
#nincsbennetarcsi
-
i-sti
senior tag
[2020 ACE Mid Range Summer Tyre Test]
Itt a VP3, eléggé elvérzet.Novum Forum Siculorum
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest