- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackmacs
aktív tag
válasz Eastman #14031 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom,valóban gyönyörűen szólt a cort!
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
-
nap
addikt
válasz Eastman #14050 üzenetére
Valószínűleg az volt vele a legnagyobb bajom, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Sok pénzért vettem (nekem legalábbis nagyon sok volt) és minden téren nagyon vacak volt.
Konkrétan:
- pickup gyenge volt, de legalább szarul szólt
- olyan fejnehéz, hogy nem mertem elengedni a nyakát, mert féltettem a lábamat. Ha kicsit is előrehajoltam, úgy, hogy nem fogtam a nyakát, a térdemtől kezdve a bokámig minden veszélyben volt. Ráadásul játék közben arra kellett figyelni, hogy tartsam a nyakat, néha rántsak egyet a hevederen.
- pontatlan volt a bundozása
- túl széles volt a nyaka a kezemnek (ez szubjektív, de eléggé meghatározó)
- meg a kényelmesnél nehezebb is volt (ez is szubjektív)
Az már csak egy későbbi tulajnál derült ki, hogy rétegelt a lemez a festés alatt. Addig viszont gyönyörűen nézett ki.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
-
hNp88
aktív tag
kész, én feladom.
2 éve szenvedek a gitározással, szó szerint csak szenvedek, tanár sem tudott rajtam segíteni, ő is azt mondta, hogy egyszerűen 0 tehetségem van hozzá, már én sem élvezem az egészet, tényleg csak gyötrődök miatta, a zeneelmélet alapjai számomra áthidalhatatlan akadály a megtanulása. úgyhogy ... végleg megpróbálom eladni szeretett/szerencsétlen Warlock-omat és a Vypyr 15-ös erősítőm, a bass. cucc marad, mivel a gitárt csak mélyen ár alatt tudnám eladni, úgy meg nem akarom, a bass. erősítő pedig házi építésű, nem kevés munka van benne. ...látványelemnek a szobába végülis nem rosszak.
egy szó mint száz: viszlát gitározás meghagyom ezt a profiknak. ha valakit érdekel a gitár avagy az erősítő, ne habozzon írni...
és természetesen köszönöm mindenkinek a segítségét itt a topicban akivel szót váltottunk, nélkületek még itt sem tartanék ... ...bár ezt már nehéz lenne alulmúlni...
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
izomhod
őstag
a zeneelmélettel meg lehet utáltatni a gitározást a kezdőkkel, az biztos
milyen tanár mondta ezt? kíváncsi vagyok. van valami képezttsége?
vagy Peti a szomszédból feltett egy hirdetést a netre, hogy "gitároktatást vállalok"más hangszeren játszol?
zsír ez a dal
[ Szerkesztve ]
-
hNp88
aktív tag
válasz izomhod #14057 üzenetére
képzettséggel rendelkező is mondta rám, hogy kb reménytelen. azon kívül néhány haver is, akik szintén nem kezdők..
én magamtól szerettem volna elméletet is tanulni, azt hittem, akkor majd a gyakorlati része is könnyebb lesz ... a ...azt!
játszok, dobolok a fejemmel a falon időnként, valahogy így:
ja évek óta nagy kedvencem, rám vall
legjobban az keserít el, hogy látom, hogy némelyek miket művelnek 1 vagy akár fél év után a hangszeren.. én meg...... de még ez se érdekelne, de már tényleg fáj ha ránézek szegény gitárjaimra.
[ Szerkesztve ]
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
BluEyes
őstag
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Szten Márs
nagyúr
"legjobban az keserít el, hogy látom, hogy némelyek miket művelnek 1 vagy akár fél év után a hangszeren.. én meg"
Sietsz valahova? Hidd el, én is jóval lassabban haladok, mint a többség, de nem baj, van még pár évtizedem, és addig jutok ameddig.
Amúgy komolyan, nem az a lényeg, hogy hogy játszol. Nem az a lényeg, hogy mennyi ún. tehetséged van. Az a lényeg, hogy te élvezd, amit csinálsz. Amikor megvettem az első gitáromat, hihetetlen érzés volt, hogy ha megpengettem akkor hangot adott ki. A zene valami kis építőelemét. Nem kellett semmit tudnom, maga az az érzés... Amikor megvettem, már ugyan tudtam pár (legeslegalapabb) akkordot, de ennyi, kb semmit lényegében. De tényleg, lefogtam rajta egy kemény E-mollt, végighúztam a kezem, és elképesztő érzés. Sőt, még azelőtt, kölcsöngitáron, amikor tanulgattam és ennyit sem tudtam, az, hogy hangot adnak a húrok, wáááh...
És tudod mi van? Most kezembe veszem a gitárt, fogok egy E-mollt, megpengetem és ugyanaz az érzés. Zene jön ki a kezeim közül. Elképesztő. Kell ennél több ahhoz, hogy az ember élvezzen bármit egy hangszeren? Akármilyen szinten is van az a bármi?Amúgy elektromoson kezdtél tanulni? Hogy építetted fel a gitártanulásodat, mikkel kezdtél, már milyen technikákkal, meg egyáltalán, hogyan/mit tanultál, vagy tanulsz?
Nem hiszek benne, hogy lenne olyan ember, akinek nem való a gitár, vagy bármi hangszer. Abban hiszek, hogy nem lehet mindenkinek minden szintet elérni. De aligha számít.
Pesti vagy? Ha igen, és gondolod, fussunk össze egyszer, mutasd, hogy mi a helyzet, mi megy, hogy megy. Komolyan. Nem hiszem, hogy egyet fogok érteni azokkal, akik lebeszélnének.
-
Eastman
addikt
Bézgitárral mi a helyzet? Az megy? ...van ám olyan, hogy sok a hat húr. Lehet, hogy a bézgitár a karmád, nem a lead.
Szerintem hagyd a francba a gitározást! ...egy-két hónapig. Tedd félre kompletten. Tedd is el a cájgot, rakd a szekrénybe, ne is lásd és nyomasd csak a bőgőn. Aztán ha újra megkívánod, ha hiányzik akkor vedd elő és folytasd...
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
sanzik
senior tag
Szerintem ne add fel ilyen könnyen.
Ez ,hogy 0 tehetséged van ez valóban szomorúan hangzik, csak,hogy a gitározni tanuláshoz nem feltétlenül kell tehetség.
Képességek kellenek ,amik viszont mind fejleszthetőek remek gyakorlatokkal.
Neked csak azt a tanárt kell megtalálni aki felismeri,hogy neked mit és hogyan kellene gyakorolni.
Én ugyan így fakezűnek tartottam magam amíg meg nem találtam a megfelelő módszert (tanárt) amivel látványosan értem el fejlődést.
És ehhez nem is az kell,hogy rengeteget gyakoroljak,hanem a gyakorlás minősége a fontosabb.
És ha egyszer sikerül valamit elérned a gitáron ,akár egy legegyszerűbb feladatot is,az hihetetlen löketet tud adni az önbizalomnak.
Mert szerintem az egyik legfontosabb dolog a tanulásnál,hogy fejben is el hidd,hogy meg fogod tudni csinálni, csak gyakorolni kell ! -
izomhod
őstag
hű
[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
válasz Szten Márs #14063 üzenetére
Saját példámmal járok elő: a zenei alapok teljes hiányában játszok, mégis élvezem.
Most mondjuk eljutottam oda, hogy na jó már érdekel mit miért. Eddig meg tabulatúra 1-2 skála 3-4 akkord és hello + kvint (amivel szeritem egész sokat lehet szórakozni és élvezhető is).
Ez csak az én véleményem! -
atidzsiforc
őstag
Szoval akkor 2 evet kidobsz az eletedbol? Nem jo. En 3 eve gitarozok es az utobbi masfel-2 evben alig fejlodtem valamit, de meg se fordulna a fejemben, hogy abbahagyjam.
Az olyan tanart meg ki kell logatni az ablakon a fulenel fogva, aki ilyet mond!
(#14064) Eastman Kb. ugyanigy csinalom, felvaltva bogo meg gitar, szerintem egeszseges modszer.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
Injun
senior tag
A hétvége alapozásához tökéletes
-
Injun
senior tag
válasz atidzsiforc #14074 üzenetére
Júni 18 Pecsa.Itt főbandaként lesznek és jól is fognak szólni nem úgy mint Metallica előtt.
-
sajtee
őstag
Kibaszottul a kezükben volt Atyaég, Randy mit művel RIP.
-
izomhod
őstag
hosszú ujjú emberek előnyben
-
izomhod
őstag
válasz atidzsiforc #14079 üzenetére
ööö jazzgitar giraffe edition
de most végre péntek, mindenkinek jó piálást, viszkizést, sörözést, almalevezést, kakaózást, ki mit szeret
-
blackmacs
aktív tag
Hülyeség lenne ha abbahagynád!én kb 1 éve nyomom és még mindég ugyanott tartok,skálázok,akkordok,akkordváltások,kvint.Eastman tudja vele is beszéltem erről.Eleinte azt akartam hogy hú,megtanuljak egy számot,de rájöttem nem az a lényeg hogy eltudjam játszani ezt meg azt,hanem hogy bele tudjam tenni az egyéniségem a játékba!Persze előbb utóbb az ember elkezdi eljátszani a kedvenceit de az ráér.Van olyan akkord hogy a nevét sem tudom csak azt hogy így kell lefogni.Majd megtanulom idővel,leszarom!Az a lényeg amit csinálok az tetszen.Néha csak baromkodom,ismerkedem a gitárommal.Ne add fel csak játssz!
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nesa
veterán
válasz izomhod #14082 üzenetére
Most van 5db ilyen fogolapom igaz a radiusz megcsak ezen van de mar keszul a kovetkezo test.
Mivel a test megvan ,nyak megvan , fogolap is kesz, a hardverek nagyobbik fele is megvan akar mar ossze is birtam volna rakni de meg mindig nemtalaltam sehol langnyelves juhart, jovo heten meg megyek egy furesz uzembe ahol javareszt juharoznak, ha ottse lesz feladom es nem langnyelves lesz, rendelni birnak csak langnyelvest de nekem fontos hogy lassam amit megveszek.A bondon epp most gondolkoztam hogy rez otvozet legyen vagy nikkelotvozet, korabb rezes volt a gitaromon most nikkeles van a rez minden hatranyaval szerintem jobb erzes volt jatek kozben ... most ezen orlodok melyik legyen.
A kovetkezo lepesbe beszeretnem bundozni a fogolapot mar a bundokkal lesz felragasztva a nyakra de elotte 1 hetet kene pihentetni ha benne lesznek a bundok hogy megnyugodjon a fogolap.
Ma mentem a boltba a savalo palcaer + savalo csavaroker ez lesz a nyakba bemarva, olyat vettem aminek 700nm a szakitoszilardsaga biztos ami tuti alapon
-
izomhod
őstag
válasz blackmacs #14083 üzenetére
lassan 15 éve van a kezemben gitár, és egy skálát nem tudok eljátszani. na jó, a kromatikusat igen meg talán valami blues skálát, de a pentaton skálát is puskázni szoktam, mert nem használom (pedig lehetne éppen mire)
viszont nem jövök zavarba, ha valaki azt mondja hogy 20 ember előtt játsszam el a nyóc óra munkát vagy a nyálon lőtt lányt, vagy hasonló tábortűzi dalokat
akkor sem, ha meg kell fognom a hathúros után egy basszgitárt, vagy próbán akármi miatt hangszercsere van
tudom hol vannak a kis szekundok, tudom mi a kvint, mire jó az oktáv, ilyesmik, nekem elég, nem vagyok szólógitáros, de ismerek olyan embert, és őt hívom magam mellé, akkor már megvan az egység, és nekem ennyi kell, semmi más!
-
blackmacs
aktív tag
válasz izomhod #14090 üzenetére
Nekem a pentaton meg a blues skála megy a többit még gyakorlom.Egy,kèt u2 számból kissebb részletet sikerült eljátszani tabról,ennyire futotta még.Az akkordváltással vagyok gondba de majd egyszer az is menni fog tökéletesen.
-
Eastman
addikt
Hihihi, hahaha, hohoho.
Gitár oktatás a legmagasabb szinten.
...gyorsan, gyorsan!
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nesa
veterán
Mire vagy kivancsi, az egyik enyhen rez szinu a masik nikkel a rezes puhabb erzesre is a nikkel prudebb, a rezessel szebben lehet dolgozni olyan mint egy kezesbarany ellenben valamivel gyorsabban kopik, nikkelel szarabb dolgozni es becsiszolni is vackabb, viszont lassabban kopik.
Nikkelt vettem a tartossag jegyeben mivel ragasztott nyaku gitart baromi unalmas ujrabundozni.
-
M3aN
senior tag
Tudtok esetleg olyan könyvet, ami alapján itthon átnézhetem a dolgok elméletrészét?
Ezt az ötletet a hangközök megtanulása vetette fel bennem, aztán amellett jó volna a többi hasonló, elméleti dolgot is megtanulni hogy ne csak egyszeri gitározósfiúcska legyek... -
Bencsizy
csendes tag
A Metallica Master of puppets száma mennyire számít nehéznek? Haladók vagy tapasztalt gitárosok kezdjenek bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest