- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Csak az aram kulonbozetre fizettem 438 euroval tobbet mint tavaly. Oktobertol oktoberig van elszamolas, kb ugyanannyit fogyasztottunk mint tavaly (10e kwh).
Csak a tavaly megallapitott atlagot fizetve az elmult egy evre ennyi kulonbozet jott ki.Szep, nem?
(szamlazhatnak az aktualisat, ezek a modern orak mar lejelentik a fogyasztast maguktol).(Es ha jol tudom meg igy is olcsobb itt az aram - tavaly 10 cent korul volt, most lovesem sincs....)
FőDudu
-
Speedy007
őstag
Akárhogy is állítom be a laptopot Legion 5 59-61FPS-nél többet nem tud ki köhögni QHD-n, FHD sem valami eget rengető 77FPS. Fogyasztás a az RTX 3060-nak 110-115w maximum.. Legfrissebb Windows 10-t használom
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #72403 üzenetére
A tuning nálam se hozott érdemi előrelépést ez alatt a bencs alatt. De szerencsére az én szememnek ez teljesen dluid mozgással ment le, ergo több, mint elég és a kép, grafika gyönyörű.
Malák: kissé zsúfolt lett így néhány gomb, viszont igen szép munka. Magyar bill-re tudsz japán kiosztást varázsolni?
-
motifator
senior tag
válasz Speedy007 #72406 üzenetére
Az FH5 nincs olyan jól optimalizálva, az is lehet, hogy egy 8 magos CPU mellett jobban kihasználná a GPU-t, de lehet, hogy az intelt jobban szereti a játék, nekem 2070 S + 6 magos intel mellett 84 fps (ultra + fhd). De high grafikával még egy GTX 1060 + intel 4 mag-al is élvezhető, hozza FHD-ban a 60 fps-t. De nincs mese, komoly grafikával kell neki a hardver.
Funky + Jazz
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #72406 üzenetére
No, én idáig nem jutottam el még vele, de én is arra tippeltem, hogy nem tekeri ki a gpu-t, de majd ha lesz kis időm, megleskedem, mennyit fogyaszt a gpu közben. Ezen amúgy kb. semmi se tud segíteni, ha nem melegszik el a gpu, akkor ez ennyi ennél a játéknál. Meg lehet próbálkozni egy UV görbével, hátha kisebb hőterheléssel magasabb a boost, de kb. ennyi a mozgástér.
-
Speedy007
őstag
válasz echterion #72408 üzenetére
Tegnap szó szerint mindennel próbálkoztam az itt feltett képek alapján le másoltam a be állításokat. Próbáltam a gyári OC-t amit a BIOS enged 150/300MHz meg a tiédet is 150/400mhz ugyanazt tudja ki kapcsoltam a G-snyc-t azzal nyertem 2FPS-t. Feljebb nem bírtam menni az OC-val ahogy Gago1975 javasolta korábban mert állandóan be crash-sel a játék..
-
motifator
senior tag
válasz Speedy007 #72409 üzenetére
Ezek szerint létezik még sz@rabb optimalizálás. Tele van egyébként még idegesítő bugokkal, idő előtt kidobták és megy a köpködés rá. Idővel majd javítják, az első patch valamit segített, de van még mit faragni rajta. Azért felcsavart grafikával a látvány eléggé befosás és ha épp működik, 60 fps mellett teljesen élvezhető. Egy mobil 3060-tól meg ne várd el, hogy a csillagokban lesz az fps, egy lenovo sem tud csodát
Funky + Jazz
-
Speedy007
őstag
válasz motifator #72411 üzenetére
Persze nem is vártam hú de nagy durranást Cyberpunk 2077 alatt 55-100 Fps között van a mozgás tér legalább beállításoktól függően.. Most ki próbáltam performance modban Ray Trancing nélkül egy 1 FPS-t vesztettem.. QHD-ban eddig 61 volt most 60 FHD-ban 77 most 76. Érti ezt a fene már
[ Szerkesztve ]
-
motifator
senior tag
válasz echterion #72414 üzenetére
Én még azt is számításba venném, hogy ezeknél az új vasaknál (dynamic boost) nem mindegy, hogy mit szürcsöl a CPU, márpedig a FH5 ha úgy kívánja kéri a teljesítményt nem csak a GPU-tól. Ha épp kell a kakaó a procinak, nem fog engedni 130W-ot a GPU-nak. Az nvidia control panelben elvileg ki lehet kapcsolni.
Funky + Jazz
-
echterion
nagyúr
válasz motifator #72416 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, a 230W-os táp azért nincs túltervezve, ha max tdp-n megy a proci, az elvileg 54W nálam, de az amd-t nem ismerem eléggé, lehet, ők is úgy működnek, mint az intelek, akkor meg ez csak egy szám. Majd ezt is megnézem este, mit csinál, ha lekorlátozom picit a procit.
-
wanted5
őstag
Nem akarok az üzlet ellen beszélni, de szerintem a külföldi kiosztásokkal általában az a baj, hogy a speciális karakterek hol vannak? Gondolok ilyenekre: +!%/=?:_ stb, ezeket nem tudja fejből a többség. Na most egy-két gépen a képek alapján mire kibogarászod, hogy most, akkor hol is van a + jel, vagy az aposztróf?
Háát lehet inkább meghagynám szlovákul, vagy németül (vagy amilyennek gyártották)
Ismét csak szerintem, aki 2021-ben, aki nem tudja hogy hol vannak az ékezetes karakterek az egy gyökér (ha felcseréled az é-á-t, ok megesik, de tudod kb hova kell nyúlni érte)Szóval, nem a munkádat akarom kritizálni, tényleg szépen meg van csinálva , és ezt igazából jobban nem lehet megoldani, de ettől függetlenül 1-2 esetben nekem olyan mintha valaki a betűlevest ráhányta volna.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
-
aktív tag
válasz wanted5 #72419 üzenetére
Nagyon egyszerű, a shiftes módosító a jobb felső index (ha nincs ott semmi, akkor az eredeti)
Az altgr pedig jobb alul.Ha meghagyod eredetinek, akkor egyáltalán nem lesz rajta, úgy mégnehezebb kibogarászni.
Senkit nem szólnék le azért, mert nem tudja, hogy mi hol van.
Házi feladat:
Üres papír, ceruza, puskázás nélkül! Rajzold fel a billentyűzetet shiftes és altgr-es módosítókkal együtt. Ha elsőre megvagy, vendégem vagy egy sörre! (De a számsor altgr része is kell hibátlanul!)Kb.-ra sokan tudják, de sötétben mégnehezebb, meg KÉNYELMESEBB, ha ott van. Ilyen alapon dobd ki a matracot az ágyból, anélkül is tudsz benne aludni
-
Speedy007
őstag
Nem ellened szól vannak bizonyos esetek mikor a billentyűzet matrica jobb megoldás és szerintem a szlovák verziók esetén ez biztos így van hogy tegnap este láttam a Dell-t. Igaz van azokból kis millió egy fajta. Én is el kacérkodtam a gondolattal csak nem bírom azt az egy hetet megvárni míg oda vissza megérkezik + a munka..De így hogy látom hogy mire lehet számítani nem is bánom..Nem rosszból mondom..
[ Szerkesztve ]
-
-
Szotyi222
aktív tag
válasz Speedy007 #72403 üzenetére
Leirásként olvastam :
Videokártya: NVIDIA Geforce RTX 3060 6/4/10 GB GDDR6 !!!
Kijelölt video-memoria: 6Gb !!!
Megosztott rendszer-memoria: +4Gb
Össze rendelkezésre álló grafikus-memoria: 10Gb
Ezek az adatok az NVIDIA vezérlőpultban olvashatóNem étrtek hozzá, de beállításnál ezt is lehet nézni hogy 10gb használ??
-
aktív tag
válasz Szotyi222 #72427 üzenetére
ZZ hirdetés
Hagyd figyelmen kívül, a kártya 6GB-s, ha azon túllőne, akkor a win ki tud neki osztani a rendszermemóriából, de normál esetben ez nem történik meg (és jobb is ez így)Nagyjából annyira életszerű, mint az, hogy az ssd 256os, de ha 32gb ram van a gépben, akkor végülis tud tárolni 288gb adatot is, ha kifogy az ssd-ből.
-
Smithy87
senior tag
Itt mindenki ismer mindenkit?
-
nagyúr
válasz wanted5 #72419 üzenetére
Nyilván megmarad szlováknak, németnek, stb a fizikai billentyűzet kiosztás, de mivel magyarul gépelünk; egy idegen szoftveres billentyűzet kiosztásnál sokkal nagyobb szopás kibogarászni magyar hosszú magánhangzókat -mert ezeket sokkal gyakrabban használjuk- mint egy külföldi kiosztásnál azokat ritkán használt speciális karaktereket mint pl. a + jel...
Baromi egyszerű a történet; alapértelmezetten magyar a kiosztás, és másodlagosnak meg beállítja a szlovákot, szuahélit, kandzsit, vagy ami a gyári volt és amikor kell egy tilde akkor CTRL+SHIFT és máris könnyű megtalálni a ~ jelet!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Speedy007
őstag
Én speciel ezt használom irónikus módon fekete billentyűzeten fehéret nekem ez jobban bejön így.. Gagyinak nem gagyi szerintem mert kissé érdes a tapintása meg minőséginek hat..Bár a meleg környezetet vagyis a forrót nem igazán csipázza mert le esik egy idő után a kvaliatúráról.. Acer Predatoron kb. 2-3 hetente pótlom a leeső matricákat mert az I5-9300H le olvassza a ragasztót a matrica alól
-
Smithy87
senior tag
Más téma felraktma a ryzen mastert de win 11 alatt azt mondja, hogy cpu not supported vagy ilyesmi valaki találkozott már ezzel?
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #72433 üzenetére
Az első felét nem igazán értem, de ez a lényeg:
"Baromi egyszerű a történet; alapértelmezetten magyar a kiosztás, és másodlagosnak meg beállítja a szlovákot, szuahélit, kandzsit, vagy ami a gyári volt és amikor kell egy tilde akkor CTRL+SHIFT és máris könnyű megtalálni a ~ jelet!"
Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, én ha tehetném csak US (aka ANSI) kiosztású gépet vennék csak, csak ugye itt EU-ban nem olyan egyszerűen megoldható.
De legjobb billentyűzet még mindig ez: mindíg olyan nyelvű amilyet éppen akarsz
[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
2018
senior tag
Most egy nagyon fontos dolog következik. Legion 5, egy rakás memóriával letesztelve. Nagyon sokat lehet nyerni a gaming teljesítményben! The ULTIMATE Gaming Laptop RAM Comparison!
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Szerintem maradjunk annyiban hogy ezt tényleg egy fizetett reklám volt csak egy gyártó különböző típusú termékeit mutatta be illetve szerintem teljesen szürreális egy 6GB-s VGA mellé be pakolni 32/64GB memóriát.. 8GB mellé sokkal több értelmét látom.. Ez akkor lenne jó ha különböző gyártó termékeit eresztené össze tudom hogy sok van de ízelítőnek pár darab is meg tenné
-
addikt
válasz FőDudu #72402 üzenetére
Értem, én is ettől tartok. A másik meg ha elromlik a hardver annak a pótlása sem lenne olcsóbb inkább drágább. Annyit meg a magam részéről nem tudok termelni hogy rövid távon ráizguljak, a hosszút meg hagyjuk, siralmas jövőkép előtt állunk. Befektetni most nem érdemes.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz motifator #72416 üzenetére
Nálam 80W GPU mellett folyékonyan hozta a 60fps-t(ultra), mert arra állítottam be, sosem esett le. A gépem sebessége kb 3060 130W szintjén van. Csak viszonyításilag írtam. Sajnos fotót most nem tudok adni.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz wanted5 #72442 üzenetére
Arra gondoltam, ha meghagyjuk az eredeti kiosztást, akkor magyarul gépelni kényelmetlenebb mint magyar kiosztáson, az eredeti karaktereket keresgélni
Ez a tuti billentyűzet; minden gombban egy kicsi OLED kijelző és azt állítsz rá, amit szeretnél:
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest