- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #9802 üzenetére
a 4.30-as kiliknek meg lenne is ertelme,nem unna el az ember magat felenel
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gombi01
tag
nah ez mennyire igaz
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
bandus
veterán
azt kell mondjam, hogy kellett ez a két hét pihenő a térdemnek, a mai futáson már majdnem olyan volt, mint új korában, egyszer-kétszer éreztem egy kis fájdalmat, de néhány lépés alatt elmúlt. az edzéstervem szerint ma 4*(6p futás + 6p séta) volt terítéken, így jött össze 5,5 km. mondjuk a lényeg az volt, hogy ne fájjon a térdem, de azért ez a kb. 6 perc/km nem túl acélos tempó
egy kérdésem azért lenne. most, hogy kihagytam egy keveset elég sokat olvastam a helyes futótechnikáról és jó pár youtube videót is megnéztem, és már természetesen próbáltam koncentrálni a helyes talajfogásra, ami egészen jól ment. lehet ennek a "stílusváltásnak" a következménye, hogy a vádlim már kb. az első km után iszonyatosan bedurrant? aztán az utolsó km-re már ez kicsit apadt. remélem igen, és hozzá lehet szokni, nem pedig megint bénán csinálok valamit.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
köszi a megnyugtatást, már megijedtem, hogy megint valami sérülés-féleséget sikerült összeszednem
jó lenne egy ilyen jellegű cipő is, majd talán tavasszal. télre még valami vastagabbat kell beszereznem. bár talán kicsit luxus 4 cipő az én szintemen, szóval majd valamelyiket nem veszem meg
-
Alg
veterán
Yepp, ismerős érzés, azt jelenti jól csinálod
Mai futás kimaradt, borzasztó fáradt és levert vagyok, megpróbálom hétvégéig kialudni magam, aztán hétvégén túra. Még nem tudom, hogy 40-et túrázzak vagy 25-öt fussak... vagy 40-et futótúrázzak
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Perillustris
senior tag
Remélem, nem szólok későn (ma éjfélig ingyenes a szállítás).
Perillustris
-
bandus
veterán
válasz Perillustris #9812 üzenetére
jók a cuccok, de szerintem ezeknél különösen fontos, hogy felpróbálja az ember
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Kompresszió volt már téma a topikban? Nem emlékszem.
Szokott valaki ilyen kompressziós szárakat vagy zoknikat használni hosszabb távokon?
less qq more pewpew!
-
Perillustris
senior tag
Igaz, de én már évek óta rendszeresen vásárlok a Tchibo-nál futóholmit, ezért nagy biztonsággal eltalálom a méretet. De pl. most a biztonság kedvéért egy S, és egy M méretű futópólót is rendeltem, s miután felpróbáltam, az egyiket visszaviszem a boltba (vissza is lehet küldeni).
Perillustris
-
bandus
veterán
válasz Perillustris #9818 üzenetére
es minosegre milyenek? mondjuk a nike-val osszehasonlitva.
-
Perillustris
senior tag
Szerintem nincs lényeges különbség, még a 2009-ben vásárolt téli felsőm is hibátlan, a nadrágokat is szeretem. Több Adidas és Nike cuccom is van, azt leszámítva, hogy a technológiai újdonságok - nyilván a saját fejlesztések miatt - a nagy márkáknál évekkel előbb megjelennek, tényleg nem tudok rosszat mondani (de igazából ezzel sincs baj, hiszen egy Nike termék árában a szponzoráció mellett ez is vastagon benne van).
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
tomcica
Topikgazda
Epp ma gondoltam bele,hogy felenk (delvidek) ezek a Nike,Adidas,Reebok cuccok mind masod- vagy harmadosztalyu termekek.Volt szerencsem egy darab svajcbol hozotthoz(adidas),hat eg es fold.
Ami viszont megbizhato minosegu volt az az Inov8 es a Salomon (Pestrol mind2) gyanitom a Newton,Zoot,Altra,Hoka,Topo is hasonlo standard jo minosegu (mondjuk magas aron es ritkan is van learazva,ez van)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
gombi01
tag
-
Alg
veterán
Az első 5k félmaratoni tempóban, a második könnyű kocogás.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
andrisbandi
őstag
válasz Polacheck #9817 üzenetére
"kompressziós szár"
- Régebben le volt árazva 2 ropira a dekában ez a KANERGY LÁBSZÁRVÉDŐ. Gondoltam ennyit megér, hogy kipóbáljam ezt a kompressziós dolgot.Nagyon megszerettem! Nem merem állandóan használni, nehogy elsatnyuljak :-)
- Olyan érzés benne futni, mint amikor befáslizott csuklóval súlyzóztunk az isiben, és keményebbnek érzetük magunkat. Picit gyorsul az ember, ad egy kis biztonság érzetet, hogy szorosan, feszesen tartja az egész lábszárat. Hogy ne szokjak hozzá (mert könnyebnek érezni a futást benne) csak minden második futásra használom. Nyáron meg egyáltalán nem, nekem túl melegem van benne, pedig szellőzik rendesen.Nem egyszerű a fel és levétel.
Brutál szoros átdugni az ember lábfejét rajta. Gyűrűt formázok belőle, úgy apránként azért áttuszkolható a láb. Felvéve már egyáltalán nem kellemetlen, sőt inkább jólesőnek mondanám. 3- 4 órás futó kirándulások alkalmával sem volt gond vele.▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Xabi78
aktív tag
válasz andrisbandi #9825 üzenetére
Én múltkor a LIDL-ben vettem azt hiszem, 1200 jó magyar forintért. Menet közben erős placebo hatása van, viszont a bokám kevésbé hajlamos bedagadni benne (fiatalkori kosárlabda-sérülések, plusz a jobb bokámban van 2 csavar is), plusz kicsit gyorsabb a regeneráció is (de lehet, ez is csak placebo).
Ártani biztosan nem árt, szvsz.[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
Perillustris
senior tag
Nekem ilyen van, 15-20 kilométer felett (nem magasság) szoktam felvenni. Fontos, hogy jó méretűt válasszunk, nekem ebből a típusból a 4-es méretű kell, hiszen így tudja kifejteni a hatását a zokni. Véleményem szerint hosszabb távokon, főleg meleg időben, akár 5%-os pluszt, ill. minuszt is hozhat (utóbbit nettó időben). Nyilván ezt nagyon nehéz pontosan megmondani, hiszen az edzést nem lehet kiváltani vele. Az biztos, hogy rosszabb senki nem lesz tőle.
Perillustris
-
tomcica
Topikgazda
nekem is van egy moose-om,de csak akkor szoktam feltenni amikor naaaagyon szetcsapom magam,es csakis edzes utan (alias regeneralodni)
annyira nem erzem,hogy be kellene fektetnem egy CW-X kompresszios cuccba (az ugye a kompresszios cuccok rolls-rolce-a)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Perillustris
senior tag
-
deicide
veterán
Hát, megtettem a SPAR-ért, amit meg lehetett. Ma még egy tókör beugrott, 27km@4:59/km, 139-es lazítós átlagpulzuson. Innentől könnyed távok a jövő héten és pénteken egy tempóélesítés, aztán hadd szóljon.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alg
veterán
Normafánál tudtok valami helyet ahová átöltözős cuccot le tudnék adni megőrzésre?
Vagy vinnem kell magammal zsákban, ha nem akarok tüdőgyulladással hazaérni...
-
Mukorka
addikt
Merre laksz? Én sokszor busszal megyek haza mert csak felfelé kapok fuvart... Mondjuk én lemegyek a moszkvára és onnan már közel vagyok sétával. Mostanában meg azt tervezem hogy bringával megyek fel és kikötöm - futok - hazajövök vele.
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
-
-
bandus
veterán
válasz Mukorka #9837 üzenetére
En is tervezem, hogy valamikor kiprobalom, hogy milyen is ott futni, de engem nem zavarn, ha izzadtan kell bkvra szallni utana
Ma voltam a decathlonban, vettem egy hosszu felsot, meg egy alap, hosszu futonadragot, ezzel csak kihuzom meg egy darabig. De lehet veszek egy teli gatyat is meg nyulcipoeknel a heten, mert ez eleg vekonyka, 10 fok alatt szerintem mar keves lesz. De legalabb csak 4k volt.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Én tegnap felmentem a HHH-ra futni egy panorámakört, a táv felénél ott is olyan tömeg volt, hogy csak lestem, egy csomó túrázó, nordic walkingos csoportok, iskolások és még két teljesítménytúra is volt. Ennek ellenére nagyon jó volt, a végén a táborhegy feletti úton már alig voltak emberek, ködben az egész város, óriási feelingje volt. A végén még esett is, de egyáltalán nem zavart. A maraton után rendszeresíteni fogom ezt a hétvégi hegyi futást.
less qq more pewpew!
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #9840 üzenetére
Én szerintem majd igyekszem teljesítménytúrákhoz kötni a hegyi futásokat, ott legalább van csomagmegőrzés (ma is ez lett volna a Vasas TT-n, csak már muszáj volt kialudni magam egyszer, és 8-ig volt rajt Pomázról, ami kb. 6-os ébresztőt jelentett volna )
-
Alg
veterán
Legegyszerűbb szerintem Batyitól 11-essel végállomásig (Nagybányai út), onnan a zöld jó kis bemelegítés fel az Árpád-kilátóhoz, aztán a kék megy a Fenyőgyöngye - HHH felé, utána jobbra a Z+ letérés meg a "futókörre" ha jól gondolom (vagy a másik irányba a kéken az erdei focipálya felé is arra a körre jutsz)
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Polacheck #9843 üzenetére
köszi, bár lehet az a táv még cseppet hosszú lenne nekem, meglátjuk hogyan alakulnak addig az edzések. Alg, neked is köszönöm az infót
lidlben járt esetleg ma valaki csekkolni a futós kínálatukat? [link], ennyi pénzért nyilván nem szabad csodát várni, de hátha van 1-2 használható darab. tegnap a decathlon előtt voltam a premier outletben is. marha jó cuccok voltak, főleg nike, de borzasztó árakon. talán flex cipők voltak 11-13k-ért ami elfogadható.
-
Alg
veterán
Tegnap voltam egy hosszabb körre a 620-al, néhány gondolatmorzsa:
A múlt heti gyengélkedés úgy tűnik tényleg a kialvatlanság miatt volt, most élveztem is, ment is.
Annyiszor mondogattam hogy tudnék 2 órán belüli félmaratont, hát most megfutottam 1:59-re. És ennél még jobb is lehetett volna, ez olyan 155-ös átlagpulzussal ment, és a végén még teljesen lazán tudtam 5 percesre gyorsítani a tempót. Frissítés is csak annyi volt hogy kétszer ittam pár korty vizet.A 620 viszont megmakacsolta magát, az órán még láttam az edzés adatokat, elmentette a PB-ket is, de a számítógép nem ismert fel USB-n, az óra reboot után pedig eltűnt a fájl róla PB-k viszont megmaradtak. Visszatettem 1-sec helyett smart recordingra, hátha a hosszú futás miatti sok adatpont kavart be neki. (WiFi-n nem próbáltam, lehet úgy sikerült volna szinkronizálni...)
A másik érdekesség a race predictor, ami szerint 21:xx-es 5k, 45:xx 10k és 1:37-es félmaratont tudnék, na ez az amit nem hiszek el (főleg a félmaratont)
-
tomcica
Topikgazda
eloszor is gratulalok az 2ora alatti idohoz,plane ha meg maradt is benned
a masik meg,hogy ez a race predictor egy olyan szorzo alapjan szamolja ki a hosszabb tavokon valo lehetseges idodet,ami azt feltetelezi,hogy az 5K-ed tempoja a savkuszobon van (ergo tartani tudod bizonyos lassulassal 10Kig es 21K-ig,ezt a bizonyos %-nyi lassulast mutatja a race predictor,nekem parasztvakitas a kobon,hiszen egy sima Mcmillian vagy Jack Daniels ingyen elerheto kalkulatorral is ki tudod szamoltatni)ez utobbi egy ugynevezett VDOT rendszert hasznal ahhoz,hogy a kulonbozo tavokra valo felkeszuleskor milyen tempokat fuss edzesen (akar a temponal,akar az intervaloknal)
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...