Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz jimpo #72894 üzenetére

    jimpo: Egyetértek Veled! :R De ez az elmélet és van a gyakorlat. Az elméleten már több, mint 10 éve túl vagyok. Hittem, hogy jobb lehet és tettem is érte:
    Jobb térd MR -> futótechnika váltás és cipő váltás Asics GT2110 -> Hoka Clifton 1 -> tünetmentes futogatás... azt se tudtam akkoriban, hogy van térdem :)
    De pár éve a 05:00 alatti tempók és a sok betonfutás azért megpakolta a térdeket, ezért már nagyon vigyázni kell rájuk. Tisn-el azért próbálkozunk már minden oldalról, hogy mozogni tudjunk.
    A mozgás elhagyására tudok egy gyakorlati példát: 3 hónapja influenza miatt 1 hét kimaradt. Na most ez alatt a 7 nap úgy regenerálódott a térd, hogy nem is éreztem, hogy van :) Tehát a mozgás elhagyása teljes mértékben megoldotta a problémát ( nálam ). De futni kell és fogok is :K Vitamin megy még más is, de itt kifejezetten az ízület volt a kérdés. Köszönöm az extra D vitamint :R

    Pepe: javítanom kell magam, mert az egy Clifton 1-es ( elnézést ), ami már 1800 km-ert futott 105 kg-mal :K .
    Sajnos a Clifton 2 1000 km-nél kaputt, ami talp fájdalom formában jelentkezik. Tehát nem csillapít a betét szinte semmit.
    Sketchers go run ride 4 420km-nél atomjaira hullott ( talp és szövet ).
    Pega bízom benne szintén elmegy 1000-ig, Hoka talpkopás ezeknél a modelleknél nem jelentkezett és a lényeg itt van! A hoka 10-12 típusa közül én csak ezeket szeretem és ismerem. Sokat csak boltban próbáltam, de lemondtam róluk az ott alacsonynak ítélt csillapítás miatt. Úgy érzem, hogy a Bondi 7 is elfut velem 1000-ig. Stinson 6 Atr már 1220km.

    A távolság Hoka vs. Nike? Ez a kérdés jogos, de nem tudom megválaszolni + nem is merem, mert ha Hoka akkor "ez állandóan csak ezt szajkózza", ha Pega akkor "na állandóan Hokázik, de jobb a Pega" -> tehát nem szeretnék hitvitát indítani. Nekem hosszabb távra azaz 20-30km között mindkettő bevált. A Pega könnyebb és jól csillapít, a Bondi 7 és Stinson 6 ATR nehezebb modell, de még jobban csillapít. Nagy tömegűként ezeket szeretem, de koptatok egyszerre több modellt. Shift 2 is fut még + van egy Ride iso 2 ( na az nagyon nem vált be ).

Új hozzászólás Aktív témák