Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    Na végre kipróbáltam a Reebok Floatride Energy 4-et!
    6 nap kihagyás betegség miatt és még nem vagyok 100%-os, de már nem bírtam tovább :D
    Már ahogy a 9. emeletről lepattogtam a lépcsőn, az maga volt a kánaán. Mintha felhőkön lépkednék, olyan pihe-puha a talpa.
    Neki is iradtam és olyan jó érzés volt benne futni, hogy az valami leírhatatlan.

    Viszont feltűnt pár dolog - jó is és rossz is:
    -relatíve nehéz. Kalenji Run 100 180g, ez meg 238g, azaz ~32%-al nehezebb, ami nem sok, de mégis éreztem minden egyes lépésnél. Az előbbinél komolyan mondom olyan érzés volt, mintha semmi se lenne a lábamon

    -már az első km-en elkezdett itt-ott fájni. Hol a vádlim, hol a bokám, hol a combom hátul...amikor elmúlt az egyik, akkor elkezdett a másik. 9km után úgy elkezdett fájni a bokámnál, hogy abba kell hagynom 10k-nál.

    -a gumitalp valami fantasztikus érzés. Az előzőn nem volt és eléggé csúszkált. Ezzel meg ahogy leért a lábam, megfogta a beton és rekortán is. Vegyes érzés, mert egyrészt jó a stabilitás, másrészt mintha picit visszahúzna elrugaszkodáskor.

    -a puha talpba majd belesüppedek. Nagyon kényelmes benne futni, de érzem, hogy máshogy dolgoztatja a talpamat és ezért fáj itt-ott. Nyilván majd megszokom, viszont az is feltűnt, hogy a süppedés miatt elvész némi energia. Ha gyorsabban futok, akkor keményebbnek érzem a talpát és nem vészes, de utazótempóban érzésre lassabban tudok benne futni, mint az előzővel.
    A végére raktam kis sprintet és az kifejezetten jól esett benne.
    A közepén volt egy magasabb sebességű szakasz: na akkor kifejezetten keménynek és kényelmetlennek tűnt. Remélem csak a megszokás miatt.

    Összegzésképpen egy 5k-s versenyre inkább vinném a "vacak olcsó" kalenji runomat, ezt meg inkább hosszú LASSÚ távra, mert ha megszokja majd a lábam, akkor falni fogja a kilómétereket :C

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák