Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz SirRasor #72637 üzenetére

    Én meg azt olvastam valahol, hogy a közös pont a hosszan élő népcsoportoknál valójában nem a kaja, hanem az alacsony éves és napi hőingadozás. Így lehet, hogy egy mediterrán halászfaluban vagy épp egy perui hegyi faluban, valamint egy kaukázusi hegyi faluban is sokat élnek, mert ugyan teljesen más ezekben a táplálkozás, a hőingadozás kicsi, sosincs nagyon hideg vagy nagyon meleg.

    A cukor egyébként azért csalóka, mert hozzáadott cukor nyilván hagyományosan sehol sem volt, és már akkor is komoly eltérések voltak várható élettartamban éghajlat, helyi táplálkozási szokások, higiénia, életmód, népcsoportok genetikája miatt, a jelenben pedig csak egyes hagyományos népcsoportok nem fogyasztanak hozzáadott cukros ételeket, viszont azok között is nagyok az eltérések várható élettartamban.

    Az olaszok egyébként azok, akik érdekesek táplálkozás szempontjából. Nyilván esznek sok zöldséget, húst is, de ettől még arányaiban sok szénhidrátot visznek be tésztával. Ami miatt a cukorbetegség más hasonló fejlettségű országokhoz képest gyakoribb. Viszont így is jóval többet élnek, mert más krónikus betegségekre viszont kevésbé hajlamosak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák