Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    Fenix 6-os szériában klasszisokkal jobb az optikai pulzusmérés mint az 5 Plus szériában volt, de változatos edzésez -szerintem- még így sincs határba se a mellkaspánthoz. Ha elindulsz és egy tempót futsz, akkor valóban +/- 1-2 ütés pontossággal szépen követi, de ha fél percenként tempót váltasz, akkor nem bírja tartani a lépést, csak fáziskéséssel, az meg úgy érdekes ha utólag átnézed, hogy milyen volt a pulzus a 100 méter emelkedő sprinten és minden jónak tűnik, mert a fele átcsúszott a pihenőbe. :D Kicsit olyan mint a footpod vs. GPS, hogy egy jól kalibrált footpod tű pontos és azonnal reagál, de az átlag usereket ez alapvetően nem hozza lázba. A hobbi futók 90%-nak kell egy eszköz amit elindít és megállít a futás végén, aztán kap egy időt, távot meg megosztható csinos GPS rajtzot és ennyi. Na meg az optikai pulzusmérésnél még mindig ott van, hogy jó rá kell húzni a csúklóra, aminél szerintem egy kényelmes mellkaspánt azért komfortosabb.

    ---

    Szerintem amúgy a Polar Vantage nem rossz ár/érték arányú óra, ha valaki nem statisztika buzi. Fenix 5/6 és Forerunner 945 nyilván többet tud, de annyival azért nem, hogy valaki csak ezért kifizesse a +100k Garmin felárat. Persze alkalmi vétel esetén nyilván én is a Fenix mellett voksolok, de ha az illető nem kütyümániás, akkor azt a 100K-t akármi másra is el tudja költeni.

    ---

    Na igen, a Tom-féle 30K kánikulában megfizethetetlen érzés és pontosan így van ahogy írta. Első hétvégén elmentem a 30K-ra széthullottam, következő hétvégén is nekimentem, de éreztem hogy bukta lesz, úgyhogy 21K-ig tartottam a célt és utána befejeztem. Utána csak annyi történt hogy hazajöttem, letusoltam és ennyi idő alatt sikerült is felb*szni magam annyira hogy feladtam, hogy húztam egy száraz ruhát és letoltam a céltempón a maradék 9K-t. Szerintem nem volt több mint 30 perc a két edzés között, de simán lement, egyben meg egyszerűen nem akart. Lehet fejben nem állt össze a dolog, mert fél éve még 20K-t is csak negyedévente egyszer futottam, lehet hogy a kánikula tett be, de valóban teljesen más 2x15 mint 1x30.

    ---

    Kész vagyok a gumival, úgyhogy holnap este kipróbálom a legújabb Tom-féle önsanyargatást. ;]

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák