Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Egy kis Garden Master (Iskra) HG46SMH-BS500 vélemény az első használat után:

    1.) Intersparban kapható 119.990 Ft áron, gyakorlatilag teljesen megegyezik az Iskra-val (még a modellnév is), csak nincs hozzá pohártartó, az orrán az a műanyag takaróelem és a tolószár szorítója is más.

    2.) A Briggs 500E motort nem éreztem gyengének, pedig elég durván megnőtt fűnek mentem neki, amiben van mindenféle növény, vadvirágok, kicsit gazosabb részek, stb. Igaz nem is ültettem le porig a vágási magasságot. Szépen húz önjáróban is. Próbaképpen rámentem a kert végében már térd fölé érő fűnek is (nem önjáróval), nem akart lefulladni, de már nem kapja fel. Erre van benzines fűkaszám, nem erőltetem a fűnyíróval.

    3.) Nem hagyta el a füvet, szépen felvette a kosárba és nem is tapad be túl nagy mennyiség, ami elakasztaná a folyamatot.

    4.) A tolószár szorítói és a gázkar rettenetesen szar minőségű műanyagból vannak, de szerencsére ezeket ki lehet cserélni jobb minőségűre. A bowdenek elvezetésére szolgáló műanyag basz szintén förtelem, de a gyorskötöző megoldja.

    5.) A műanyag kerekek tartóssága miatt aggódom, de mivel lényegében Iskra, aminek van magyar márkaképviselete, talán lesz hozzá alkatrész ha valami gond lenne. Tudom más gyártók is műanyag kerekeket használnak, de itt az anyagminőség gyengébb lehet.

    6.) Apróság, de az előző fűnyíróm kosarának "fenekén" is volt egy fogantyú, sokkal könnyebb kirázni belőle a füvet úgy.

    7.) Az alján lévő műanyag burkolóelem (ami az önjárót védi) mellé/mögé könnyen bejut a fű, na onnan élvezet kicsapatni vízsugárral takarítás közben. Víztömlő csatlakozó nincs az öntisztításhoz.

    Apró infó: Egy nagyjából bruttó 700 m2-es területen kell megoldanom vele a fűnyírást, de ez inkább olyan nettó 580-600 m2, bőven van mit kerülgetni vele.

Új hozzászólás Aktív témák