- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Lotusomega #2396 üzenetére
Az a baj, hogy ez az egész füllhallgató téma eléggé szubjektív és relatív dolog.
Én is túlvagyok már jópár olcsóbb-drágább fülesen, a legváltozatosabb márkákon, a gyárilag mp3 lejátszókhoz adott darabokon és nem tudnám most sem megmondani a tuttit. Volt a fülemben jópár Sony turbo fontopid kutyafüle, panasonicból vagy három, aiwa walkman füles, IRiver mp3 füles, két éve volt a Philips-nek egy piros, a füllhallgatókra húzott guminyúlvánnyal mélyen a fülbe menő, a basszust rekláma szerint végletekig kihangsúlyozó darabja, 5e Ft-ért. Akkor megvettem és arra esküdtem. Aztán lett egy JVC mp3 lejátszóm, annak a gyári fülese mindent vert, még az IRIverét is. Aztán az is tönkrement, elkezdett sercegni és vettem egy 1500 Ft-os philipset. Mondjak valamit? Perpill ez is jó. Gyanítom azért mert megszoktam a hangzását és mivel nem cserélgetek naponta füleseket így nem tudom mihez hasonlítani.
Múltkor a média markt-ba a 14e Ft-tól az 1e Ft-ig láttam ilyen fülbedugható füleseket. Gyári adataikat nézve egy 2e Ft-os ugyanannyit tudott (Hz frekvencia, DB zajszint, felvett teljesítmény, stb) mint a 14e Ft-os. Most akkor szerinted ki tudná megmondani a tuttit?
Nagyon relatív az egész, mivel nem mindenki egyformán vájtfülü. Saját magadnak kell valahogy dűlőre jutni ezzel szerintem. Talán az jó kiindulópont hogy azért kényelmesen legyen a füledben és ne is essen ki belőle.
[Szerkesztve] -
senior tag
JA mégegy dolog. Írták itt hogy van amelyikkel gyenge a magas-közép.. hát basszus, nem azért de mire való az equilazer a lejátszókon? Tudom az nem az igazi, de egy kis érték nővelés-csökkentés a 'csúszkákon' azért jóhatással tud lenni a hangzásra!
-
senior tag
A mediaban láttam valami külön fém díszdobozban lévő, titánium-metálos szinezetű panasonic fülest, nagyon high-tech kinézetű volt, az árát nem is láttam, de képzeletben csilingelt a kassza ahogy az kinézett. Arról tud valaki valamit?
Amúgy meg kíváncsiságból végignézve a legjobb adatokkal a creative cég fülbogyója volt ellátva közepes árkategóriában. Tényleg kár hogy nem lehet kipróbálni ezeket, basszus totál gyakorlati dologról van szó és nincs erre lehetőség! -
senior tag
Egyébként hamár jobban belemerülünk a témába, már két éve szó volt arról hogy kihoznak elektromos úton zajszűrő fülhallgatókat és hogy azok aztán lesznek csak a csoda hangzásúak. Nem figyelem minden nap ezt a témát, de léteznek, kaphatóak már egyáltalán ilyenek itthon?
-
senior tag
Na ezt kukkantsd meg!
[link]
Persze eleve mp3 -ról beszélünk... gyanítom többünknél. Nem ellentmondás hogy a tökéletes hanzgást keresi ugyanakkor mindenki? Khm...
EGyébként meg plusz rádobva ismeritek a sound blaster külső hangkártyáját amit direkt hordozható mp3 lejátszók jelminőség javítására ajánlj?
Asszem az egekig lehetne fokozni ezt a dolgot csakhogy minél több lóvé jöjjön ki a zsebedből... -
senior tag
válasz (Kolombusz) #5340 üzenetére
Nézzél szét a Media Markt-ba, van kínálat bőven, én pl azt se tudom mi alapján válasszak..
Csodaszép panasonic, pioneer, Sennheiser fülesek vannak, jól néznek ki, stb.Amúgy nekem is jól jönne valami hozzáértő!! technikai paraméter hogy mi micsoda és mit jelent egyáltalán..
(Input teljesítményfelvétel, jel/zaj arány, hangnyomás, stb..) -
senior tag
válasz DrGonzo22 #5333 üzenetére
Szintén media-ban láttam olyan füleseket - asszem sennheiser -ben - ami annyira pici 'bogyó' hogy én már - már attól félnék hogy az egész 'beleesik' a fülembe..
Najó ez túlzás, de szerintem ha valami nem nyom fekvés közben akkor az egy ilyen méretű füles lehet. Hogy a hangminősége milyen lehet egy ennyire pici cuccnak az passz, mindenesetre nem a legolcsóbb kategória és márkásnak márkás..
Fekve zenét hallgatni - avagy bukósisak alá rádiózni.. - egyébként nem hülye ötlet, most elgondolkozva lehet nálam is szempont lesz ez..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest