Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    Akit esetleg érdekel némi kábel teszt (jazz, klasszikus, rock):

    1. Audioquest Columbia (kiemelkedően tiszta, mély és magas is széles tartományban jól kegyensúlyozott, jól definiált)

    2-3. Neotech 12165 és Neotech 3101 (Kevésbé tiszta hangzásúak az Audioquesthez képest és mély, magas kevésbé definiált, kissé elkenődik, mind a kettő 7N, azaz 99.99999% tisztaságú ezüst illetve réz.)

    4. Furutech u-2.1-50: (Neki már a felbontása is kisebb, mint az AQ. Anyagára OCC eljárást írnak, de tisztasságáról nem találtam információt, a Furutech alpha technológiának hívja.)

    5. Neotech KHS-189: egyértelműen rosszabb felbontás és kevésbé tiszta a 4. Furutech-hez képest is (100% pure silver megjelölésen kívül pontos anyagáról nem találtam információt.)

    Összefoglalva: 2-4. OCC (12165 ezüst, többi réz) jobbak, mint 5. OFC. E felett már a zajszűrés tűnik lényegesnek illetve OCC-től eltérő gyártási eljárás: 1. aktív zajszűréssel előzött be, pedig nem OCC, tehát más eljárással hasonlóan jó vezetőképességet értek el. Némi meglepetés számomra, hogy 2-3. között nem hallottam érdemi különbséget, pedig az egyik ezüst, másik réz volt (lehet 7N esetében már mindegy?).

    Az Audioquest anyagáról (PSC+ Perfect-Surface-Copper) nem találtam pontos információt, a tájékoztató alapján nem sorolható be az OCC, xN kategóriákba. PSC+ Conductors: Solid conductors prevent strand interaction, a major source of cable distortion. Extremely high-purity Perfect-Surface Copper+ (PSC+) minimizes distortion caused by grain boundaries which exist within any metal conductor, nearly eliminating harshness and greatly increasing clarity compared to OFHC, OCC, 8N and other coppers!

    Ez a teszt csak a szerző véleményét tükrözi, teljes mértékben szubjektív mérésen (meghallgatás csak egyetlen rendszeren és nem legalább kettőn) alapul, így a tévedés jogát fenntartom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák