Hirdetés

Aktív témák

  • shev7

    veterán

    válasz #70869248 #19789 üzenetére

    "Én nem azt mondtam amit írsz, mert így úgy tűnik mintha azt akarnám hogy Hamilton-nak ne essen baja."

    En nem azt mondtam, hogy azt akarod hogy Haminak ne essen baja. En azt allitom, hogy a felvetesed hulyeseg, fuggetlenul attol, hogy ki az erintett.

    Mivel szerinted velemenyes az eset, azt allitod, hogy az, hogy Webber-t megbuntetik-e vagy nem, attol kene fuggjon, hogy Hami kiesett-e vagy nem. Ergo gyakorlatilag ez azt jelentene, hogy az iteletet visszavezetheto arra, hogy mennyire strapabiro hatso felfuggesztest epitett a McLaren, ami azert kicsit durva lenne.

    Es kerlek ne valaszolj azzal, hogy nem ertem, hogy mire is gondolsz nagyon is ertem mire gondolsz. De nezzunk kicsit tavolabbrol. Megbuntetik Webbert, hogy ne szoljanak bele a VB eredmenybe. Ha emiatt a buntetes miatt Webber elbukja a VB-t es mondjuk Alonso neveto harmadikkent megnyeri, akkor most mi van Webber buntetesevel? Vagy nezzunk egy meg durvabb, de nem teljesen valoszinutlen esetet. Azzal hogy Webbert megbuntetik, pont ahhoz a 3 ponthoz segitik hozza Button-t ami ahhoz kell hogy a vegen legyozze Alonsot.

    Akkor sikerult olyan iteletet hozni amivel nem szolnak bele a VB alakulasaba? Nem sikerult. Miert nem sikerult? Mert nincs olyan itelet amivel nem szolnak bele. Ami most a leheto legkisebb merteku beavatkozasnak tunik, annak teljesen mashol kettejuktol teljesen fuggtelenul jelentos hatasa lehet, ezt hivjak pillangohatasnak. Ezert tartom ertelmetlennek a gondolatmenetedet, es ezert tartom jo dontesnek az iteletet ami szuletett. Amikor szabalyokat kell alkalmazni, akkor nem szabad arra figyelni, hogy mi a vegkimenetel. A velemenyes eset azt jelenti, hogy mindketten hibasak, ergo versenybaleset, egyiket sem buntetjuk, mindegy, hogy mindketten kiestek, csak az egyikuk esett ki, vagy egyik sem esett ki. A birok azert vannak, hogy az adott esetben igazsagot szolgaltassanak, es nem azert, hogy a VB-re nezve hozzanak "igazsagos" dontest.

    [ Szerkesztve ]

    ''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Aktív témák