Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balcsix

    senior tag

    Sziasztok!

    TPMS problémám adódott egy 2011-es 2.2 TDCi Mondeoval kapcsolatban.
    Alapból az autót nyári kerekekkel vettük, amiben vannak gyári szenzorok, amikkel nincs is probléma. Viszont még a télen vettünk hozzá felni illetve gumi szettet, és a gumisnál TPMS szenzorokat. Azóta néha-néha keréknyomás-érzékelő hibát ír a Converse. Az a fura, hogy jelet kap mind a 4 szenzortól a kocsi, mert egyből észleli ha nyomásváltozás történt. Akku saru már le lett véve, és próbáltam már felfújni a gumikat 3 bar környékéig, majd visszaengedni. Egy ideig jó volt, de kb. 1 hónapja megint kiírja úgy 2-3 naponta és pár indításig jelzi is a hibát, majd eltűnik.
    Nem is értem, hogy mi problémája lehet, hiszen mind a 4 kerékben helyes értékeket jelez, attól függetlenül hogy hibát ír. Az lehet kínja esetleg, hogy nem gyáriak a szenzorok, amit a gumisnál beleraktak?
    Én nem voltam ott a gumisnál, amikor felszerelték a kerekeket, viszont fater mondta, hogy valami ketyerét is csatlakoztattak az OBD porthoz és csináltak vele valamit. Tudtommal MK4 Mondeonál semmit nem kell "vacakolni" ilyennel, mert magától fel fogja ismerni a szenzorokat.
    El lehet valamit állítani OBD-n keresztül, amitől ilyen hibák jönnek elő?
    Esetleg valakinek tipp, hogy mi lehet a probléma?

    Előre is köszönöm a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák