Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz margithid #34377 üzenetére

    Nézd meg Intel SSD Toolboxszal is. Valami nekem nem kerek, mert elég értelmezhetetlen szám van az írásmennyiségnél, én nem látom, hogy hogyan kapunk a hexadecimális 889B70-ből 274 TB írást. Elvileg az Intel 530 LBA-szektorban méri az írást, ami 512 bájt, azzal meg túl alacsony érték jönne itt ki (4TB). Ugyanígy, az üzemidő 6618 óra, ami csak 275 nap, ezzel ha tényleg 274 terás írásról van szó, azzal majdnem napi 1 TB írás jön ki, az még professzionális felhasználás esetén sem kismiska.

    A kondíció viszont tényleg csak 20%, az nem valami ígéretes.

    A te eseted érdekesnek tűnik. A hozzászólásaidat olvasva már többszáz terával szétírtál egy 840 EVO-t valami 800 napos üzemidővel. Most egy Intel 530-at. Írtad, hogy több virtuális gépet futtatsz párhuzamosan, több böngészővel, azokban rengeteg füllel, de még akkor sem jöhetne ki ilyen brutális írás. Egyedül torrentletöltést tudok csak elképzelni 24/7-ben, ami ennyit ír, vagy valami bugos szoftver fut, ami írási kergekórral feleslegesen írja a háttértárat.

    Ha tényleg a böngészés generál ekkora forgalmat, akkor kapcsold ki a böngészőcache-t. Vagy cserélj böngészőt, böngészőverziót. Illetve ha tényleg ekkora az írásigényed, akkor arra nem ilyen EVO-kat, meg 3D TLC meghajtókat kell venni, hanem klasszik MLC-s meghajtókat, pl. Samsung 850 Pro, abból is egy nagyobb modellt, mert azon több cella van, több cella között oszlik meg ugyanaz az írásmennyiség. Tudom, drága, de a nagyon speciális felhasználást meg kell fizetni, annak ára van, ha extrém igényeket kell kiszolgálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák