Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vegha

    senior tag

    Sziasztok,

    a 14244-es probléma sajnos nálam még mindig fennáll Intel 520 SSD (120GB) esetén. (Anno elírtam: nem 30 perc, hanem kb. 30 mp amíg megakad a gép)

    Azóta próbálkoztam W8-cal, 8.1-gyel, érezhetően kevesebb ilyen tipusú megakadás volt, de akkor is előfordult. W10-em van 1 hete, most már annál is produkálta. (egyetlen esetben sem telepítettem semmi extrák, csak és kizárólag a Windows ment rá, még Thinkpad driverek sem!)
    De egészen különböző hatások vannak: van amikor a videodriver is leáll (majd újraindul) egy-egy ilyen megakadáskor, van viszont amikor szól a zene (USB hangkártyán keresztül), mozog a kurzor és ablakokat is tudok váltani csak éppen billentyűzetre nem reagál. Persze ha letelt a szükséges idő, akkor egy szempillantás alatt elvégzi azokat a műveleteket amiket azalatt csináltam (oldalbetöltés, gépelés, stb.)
    Az sokszor egyértelműen látszik, hogy nem fut olyan alkalmazás ami ezt okozná, gyakran minimális a CPU terhelés (vagy nulla!). Valamint a jelenség egyértelműen az SSD üzembehelyezéséhez köthető.

    Ami még szintén feltűnt mióta ezt az SSD-t használom, hogy gyarkan a helyi lemezek (mind az SSD, mind a HDD) tartalmát nem engedi törölni Access Violation hibára hivatkozva TCMD-ben. Ilyenkor a TCMD tisztességesen ki is fagy.
    Az utóbbi időben gyakrabban használom ezt a gépet ezért most már egyre bosszantóbbak ezek a hibák.

    Elvileg még garanciális az SSD, erősen gondolkodok rajta hogy visszaadjam. Ugyanakkor félek hogy ha kiderül hogy hibás, akkor már csak újabb, silányabb minőségűt kapnék cserébe.

    Ötlet ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák