- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz devil-k #72349 üzenetére
giccs- egy ilyen jellegű filmnél nekem nem tetszett ez a színvilág, ha pedig művészkedni akarunk, abból nem sok blockbuster fog kisülni
csekkold ezeket: (pár post apok film)
a fiú és a kutyája
book of eli
the road
children of men
doomsday (ezt sokan fikázzák, nekem tetszett) -
.LnB
titán
válasz devil-k #72349 üzenetére
Ez egy roadmovie. Nem a Schindler listája mélységét kell benne keresni. De ettől függetlenül nekem elfogadom, hogy nem tetszik.
Szűrőzéshez: Jön majd a fekete-fehér változat nézd majd meg úgy. Én tuti megfogom, és a néma változatot is!
(#72356) devil-k
A Schindler listájával meg butaság összehasonlítani ezt a filmet bármilyen szempontból is.
Én is ezt írtam!
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
devil-k
nagyúr
válasz madgie #72354 üzenetére
Lehet, hogy durvábban van utómukázva, de számomra sokkal hűebb is az egész storyhoz, hangulathoz.
Szemmel láthatólag sem hasonló a Book of Eli és a Mad Max színvilága. Az utóbbinál 2-3 szín nagyon erősen van jelen, amíg az Elinél nyomát sem látod.
(#72355) .LnB
Meg fogom nézni a fekete-fehér változatot! Kíváncsi vagyok.
A Schindler listájával meg butaság összehasonlítani ezt a filmet bármilyen szempontból is.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
.LnB
titán
Ha már Mad Max
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
dokee78
félisten
Blackhat 4/10
Gondoltam na nézek egy jó hackeres filmet,erre szembesültem majdnem 2 órányi unalommal.
TV filmnek is gyenge lenne.
Nagyon gyenge film és operatőri munka.
Egyedül amit dicsérni tudok,az a 2 főgonosz likvidálási módja.
Na az kellően durva és véres lett! -
madgie
titán
válasz devil-k #72356 üzenetére
A Mad Max direkt "sivatagosabbra" lett véve, erősebb sárgákkal, túlmelegített tónusokkal. A Book of Eli is melegebb fehéregyensúllyal operál, de bónuszban szénné húzták a kontrasztot, ami árnyékos, az bebukik a feketébe, a csúcsfények meg hamar kiégnek. A Road is hasonlóan bánik néha a kontraszttal, de ott a szaturáció vissza van húzva. Egyikkel sincs gond, közel állnak egymáshoz és mindenütt a hangulatot erősítik.
-
atike
nagyúr
Igen, belegondolva mind a két magyarázatnak van alapja...
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
offba teszem, mert ez inkább dokufilm én jókat mosolyogtam a videón, és ezek ketten már egy nap után megpusztultak volna ozorán
a segge nem rossz rékának....
[ Szerkesztve ]
-
f(x)=exp(x)
őstag
Link.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Avengers: Age of Ultron
Elöljáróban azzal azért érdemes tisztában lenni, amit sokan elfelejtenek manapság: 10 éve az akkori Marvel csupa másodvonalbeli nevet birtokolt a saját képregényes univerzumából, legalábbis ami az akkori állapotokat illette: sem Hulk, sem Vasember, sem pedig Thor nem volt a legolvasottabb, egyedül Amerika Kapitány volt szilárdan a nagyágyúk (Pókember, Rozsomák és az X-Men divízió, Deadpool) mellett népszerűségben. Kellett ahhoz a filmes univerzum, hogy újra a középpontba kerüljenek ezek a karakterek még a gyatrább filmek ellenére is. Persze, most lehet mondani, hogy utálom a Marvelt, bár ez így ebben a formájában nem igaz, viszont azon érdemes elgondolkodni, hogy az Avengers nélkül az olyan filmek, mint a Vasember 2-3, a Hihetetlen Hulk, vagy akár a két Thor film fabatkát sem érnének. Az Avengers a modern blockbusterek mintapéldánya, a tökéletesen megkomponált látványfilm, ami nem csak posztereket, előzeteseket, hanem komplett filmeket, játékokat és merchandising termékeket kapott marketing gyanánt évekre előre. Kevin Feige fázisokra bontott megközelítése talán a filmtörténelem legjobb és legrosszabb ötlete egyben: legjobb, hisz 20 évre előregondolkodva valóban egy univerzumot hoztak létre tokkal vonóval, sorozattal, játékokkal és legrosszabb, hisz leláncolnak olyan szakembereket, színészeket, rendezőket, látványtervezőket, írókat, akik talán nagyobb kreatív szabadsággal többre lennének hivatottak, arról nem is beszélve, hogy a filmekre fogékonyabb közönségnek kezd a könyökén kijönni az egész MCU-láz.
Lényeg a lényeg, a Marvel (Disney) jelenleg elpusztíthatatlan gépezettel rendelkezik, amihez egyetlen más stúdió sem fog tudni felérni: a Fox béna hozzá, rossz döntéseket hoz és kapkod, a Sonynak egyszerűen nincs elég tőkéje hozzá, a Paramountnak meg a Warnernek nincs szakembergárdája, bár papíron a szörnyvilág és a Batfleck vezette Justice League nagyon jól hangzik.
Viszont ettől függetlenül, bármennyire is beletenyerelt a stúdió Feige géniuszának hála a tutiba, az Age of Ultron nem egy jó film, ugyanúgy, ahogy a második és harmadik Vasember, a második Thor, vagy a Hihetetlen Hulk sem volt jó film. Látványos, gyönyörű, pörgős, de itt a legzavaróbb, ahogy egy koncepcióra sorra fűzik fel a jeleneteket. Gyakorlatilag ez játszódott le 20-szor a film során: romos vár nagytotál, benn csetepaté, Stark torony nagytotál, benn beszélgetés, tankerhajó nagytotál, benn csetepaté, vidéki ház nagytotál, benn beszélgetés és így tovább, két órán keresztül. Szórakoztató, igen, jó volt nézni, mert helyenként vicces, mindenhol piszok látványos és sodró lendületű, ami magával ragadja az embert... de amint véget ér, ugyanolyan könnyen ereszti is. Vagy tényleg ennyiből állna a nagy univerzumépítés? Körítésnek kapnak a nézők egy kis történetet, épp csak azért, hogy ne tűnjön rém butának az egész film, de amúgy a lényeg akkor is azon lesz ahogy Hulk meg Vasember szétzúzza egymást.
Remélem jövőre a Civil War meg a Dawn of Justice többet nyújt majd, mert mindkettő hasonló és végre valóban komoly alapanyagból dolgozik, aminek lenne létjogosultsága a "szarképregényfilm" zsáneren kívül is. Más kérdés, hogy ezek már hivatalosan is tömeggyártott termékek, szóval nagy kilengést az eddigi termésből nem fogunk látni sajnos még egy évtizedig. Vagy de, de ahhoz radar alatt egy öngyilkos osztagra lesz szükség jövőre.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
bambano
titán
lécci segítsetek: legutóbb a gyerekkel a 2001 Űrodisszeiát meg a 2010-et néztük. most hasonló, régebbi vágású, minőségibb sci-fit szeretne látni.
mit nézzen?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #72378 üzenetére
Hiába szerintem a Civil War jó alapanyaga, ha a Marvel nem enged a megszokott receptből. humor + látvány + kicsi történet. Így nehéz túllépni a sorozat gyártott blockbuster kliséken. De ne legyen igazam.
-
devil-k
nagyúr
Az ajándék
The gift5/10
Jason Batemant egy ilyen típusú filmben látni, különlegesség.
Joel Edgertont rendezőként látni, különlegesség.Pszichothriller, az egyik kedvenc műfajom. Figyelni kell minden részletre és mozzanatra, viszont ennél a filmnél nem mindenhol éreztem ezt. Vannak részek, amik kellőképp ki vannak dolgozva és vannak olyanok is, amik méltatlanul el vannak hanyagolva. Általában nem szoktam kitalálni a filmek végkifejletét, de itt sikerült, ez eléggé szíven ütött. Értem ezt úgy, hogy sokkal nagyobb csattanót ki lehetett volna hozni az egészből. Jobban kellett volna foglalkozni azzal a bizonyos múlttal és a hozzá fűződő hatásokkal. A felesleges, idétlen köröket, kihagyni és sokkal nyomasztóbbá tenni a légkört. Bár az üzenet így is el jut az emberhez és eléggé elgondolkoztatja és rossz sem volt, de...
Rebecca Hall pedig nagyon bugyuta volt ebben a filmben, abszolút nem illett bele.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
eeXaa
addikt
Eagle Eye 2008
...valahogyan eddig ez kimaradt. nagyon jó akciófilm, simán beleférne a top5 be nállam, az elmúlt 10 év terméséből....aki szereti a terminátor szériát a 3. résztől, ill. a Citizenfour mondanivalója is hattott rá, jó filmnek fogja ezt is találni.
Shia LaBeouf itt is kivállóan alakít, nagyszerű szinész lett ez a gyerek..
8/10 -
brownus
veterán
-
.LnB
titán
-
aizen92
addikt
Nagyon jó kis movie lett, ajánlott szerintem a nyári ubiszezonban, végre valami más.
Első filmjéneknek amúgy szerintem korrekt darab.Egyedül én is a főszereplő kisasszonnyal nem vagyok kibékülve: a szinkrin volt a rossz, vagy alapból ilyen bénácska? Majd eredeti nyelven belepörgetek azért. Többi szinkron talált amúgy.
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
muratomi1
senior tag
Valaki látta már a fantasztikus négyest?
magyar szinkron megint el lett baszva, eredeti nyelven mérföldekkel jobb. Viszont Ben karaktere el lett találva szerintem no meg Reed is oké volt. DE Ben szinkronja kicseszettül rossz, hogy lehet egy kősziklának ilyen bugyuta hangja.. majdnem minden Marvel filmben el van találva a szinkron, de itt ahol azt várná az ember hogy mély hangja van majdnem egy kislány hangján, jobb esetben egy gyerek hangján szólal meg.. hát én majdnem kivonultam a moziból. Amúgy a film egészen tűrhető, csak ezek a gyűlölködések nem működtek: először Sue mérges rá, el akarja kapni, amikor elkapják már nem látszik rajta, sőt bocsánatot is kér mintha tudná mit akar Reed. A "lény" agyon ütné de egy sima kérdés felelet után jó pajtik, Jhonny-Ben között semmi ellentét nincs ( a végén Jhonny húzza fel de az semmi sztem), Doom úgy ahogy van szar, amikor még nem mentek át a masik4bolygóra sztem akkor is szar volt, egy kislány durcáskodik kb olyan.. meg van említve Latveria, de nem tudunk semmit se arról hogy hol van, és mivel ki lett nyiffatnva már nem is fogjuk megtudni(pláne h lehet nem is lesz új rész) Jhonny apja hát.. nem illett a képbe,
és az egész úgy lett elcsezve ahogy van de volt benne valami ami tetszett. Reed karaktere egész jó volt, Ben se gáz (csak szinkron) meg azért a többi se annyira. na ennyi a véleményem.take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad
-
brownus
veterán
ennek én nagyon örülök, mert finchernek köszönhetünk egy HoC-ot, soderberghnek egy the knick-et, ami szintén zseniális egy sorozat, remek színészi gárdával! és akkor ott van nolan is, a PoI-val, majd a lassan érkező westworld scifivel.
a netflix meg már jöhetne már hozzánk is
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest