Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LOTR

    addikt

    Man of Steel - Az acélember (2013)
    imax 3d

    komoly volt, hogy belépéskor meg szemüvegátadáskor, meg közötte vagy 5x elmondták, hogy mobilt kikapcsolni, mert ellenőrizve van/lesz, még a terem sarkaiban is biztonsági őrök álltak, nehogy valaki kamerázzon
    ha spoilereznék, azt jelzem előre

    Maga a film valóban lassan indul be, ellenben az akció az már az első percben. A forgatókönyvet én nem firtatnám, valóban nem a legjobb, de megállja a helyét, voltak néhol olyan jelenetek azért, ahol "fogtam" a fejem, de mondjuk... belefér.
    Szinkron engem nem zavart. Nem vettem észre benne semmi zavarót, Kevin Costner ismét új szinkronhangot kapott, az furcsa volt, de csak azért, mert nem ezt szoktam meg hozzá.
    A látvány az nagyon ott van. Itt nem egy Avatar, vagy Hobbit filmekben tapasztalt gyönyörű tájakat kapunk, hanem egy metropoliszt (nagyrészt), ami talán kevésbé tűnik látványosnak, de azért eléggé odatették magukat a készítők (pl hasonló film volt ez az újabb pókember, ezt azért bőven veri látványvilágban, igazából a metropoliszos filmeket mindet, transformeseknél, meg avangers zárónál is jobb talán, nem is tudom miért az jutott egyből az eszembe). Alig-alig látszik a cgi, tehát látvány terén nem lehet rá panasz. Ahhoz képest, hogy csak felkonvertált, a 3d az olyan mély, hogy szinte "nem látni a végét", ezen nagyjából mindig meglepődök imaxnél, hogy a film elején mennyire furcsa ez a 3d látvány, de pár perc alatt annyira meg lehet szokni, hogy fel sem tűnik. Nem tudom mi a különbség látványban az origi 3d és a 3d-re konvertált között (lehet nincs is sok), de ennél adja, hogy kell a 3d (arról meg sajnos még nincs tapasztalatom, hogy egyazon filmnél mi a különbség a 3d és az imax 3d között, de star trek into darkness sima 3d-jét kenterbe veri).
    A szereplőgárda is rendben van, bár bevallom, engem ez a Lois Lane valahogy nem győzött meg, szerintem lehetett volna sokkal jobbat is választani. Azt sem értem, hogy ez a "mátrixbóltrinity2" csaj miért olyan nagy szám, kb egy az egyben ugyan az a figura, de külsőre azért tényleg ott van. A többiek teljesen rendben.
    Az új Superman (hol van a kívül hordott piros alsónadrág?!:D) is tényleg jó választás, bár Christopher Reeve szerintem valahogy jobban hozta ezt a "fenséges" (most nem jut eszembe jobb szó rá) megjelenést, valamint Henry Cavill arcjátéka is kb kimerült ilyen gondterhelt, szemöldökráncolásos kifejezésben, bár ezen gondolkodtam, hogy lehet éppen ez volt a cél, tehát összességében jó választás volt.

    most próbálom az élményeim összeszedni ömlesztve
    Tipikusan az a film, amikor nagyon belekezdenek, kicsit leül a film, aztán (az időt nem néztem, de kb) a közepétől megint ránk zúdul az akció úgy, hogy közben folyamatosan a lassú és gyors jelenetek váltakoznak. Érdekes volt, de nekem tetszett. A visszaemlékezős részek sem olyan elcsépeltek, egy széria bevezető részének kell ez, hogy a teljesen laikus néző is megértse (legalábbis lehetőséget kapjon rá).
    Nekem azért hiányérzetem maradt a végére, -szerintem nem tartalmaz spoilert ez a mondat sem, de azért szólok- először is egyből egy jó "bossfightot" hiányoltam, amit szerencsére többé-kevésbé megkaptunk (a film közben hirtelen már azt hittem, hogy nem is lesz), de nekem rövidnek tűnt, lehetett volna kidolgozottabb, mert szerintem itt lett volna rá lehetőség.
    Superman karaktere sem lett eléggé kidolgozva, mintha csak mellékszereplő lett volna, holott semmi másról nem kellett volna itt szólnia a filmnek, csak róla. Valahogy az az érzésem, hogy ezzel a bevezető résszel beáldoztak a készítők nem keveset, hogy a következőket úgy igazából meg tudják végre csinálni.
    Lehet nagyok voltak az elvárásaim, nem tudom, de olyan érzés, mintha próbálna eljutni a film valami nagy dologig, de valahogy mégis az igazi végkifejlet előtt abbamarad, és mégsem sikerül elérnie.

    Tetszett. Újranézném. Superman! de azért a hiányérzet megmarad. Nagyon várom a következő részt.

    [ Szerkesztve ]

    One Ring to rule them all

Új hozzászólás Aktív témák