Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Ip Man (2008) / Ip Man 2 (2010)

    Ismerős többször is nagyon dicsérte, ajánlotta, aztán végül eljött az ideje a megtekintésnek. Annyit tudtam csak, hogy immáron 4 részben vázolja egy valós wing tsun nagymester életútját, és, hogy általában kedvelt e széria.
    Számomra nagy csalódást okozott: mind az első, mind a második részen nagyon érződik a gyártó (Hongkong/Kína) túlzó-legendagyártó szándéka, amitől végtelenül teátrálissá válik. Igaz ez mind az aktuális ellenfelek/ellenségek ábrázolására, mind a harcokra. A második rész különösen bárgyú. C-kategóriás az egész a túltolt ripacskodással (pl. Twister), a bugyuta forgatókönyvvel, stb. Sajnos a főszereplő, Donnie Yen is hoz egy Seagalos alakítást mindkétszer.
    Nem is fűzöm tovább, ebéd alá zajnak jó lesz a maradék két rész, de utánaolvasva Ip Mannek, még hitelességgel sem vádolható a széria. Pl. a második részt tekintve tipikus kínai gyártmánynak vehetjük: lenyúlják a Rocky 4-et, "átnevezik" (veszik a saját sztorijukat), és eladják valami hangzatos "keletisárkányos marketinggel" (a legenda élettörténete), amire olvadnak a népek, miközben kb. annyi egyezik a valósággal, hogy élt egyszer egy Ip Man... Nyugodjék békében.

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák