Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    James Bond: Szigorúan bizalmas / For your eyes only (1981)
    #értékelés

    Hát ezt nem fogom sokáig húzni, az eddigi legunalmasabb film a sorozatban.

    Történet felvezető: egy álcázott kémhajó(van ilyen? ;] ) elsüllyed a tengeren Görögország partjainál. Rajta volt egy szerkezet amivel dekódolni lehet az összes angol tengeralattjárók kódját, parancsot adni nekik stb. Az oroszok is elkezdik keresni, így Bondnak gyorsabbnak kell lennie.

    Amúgy a történet kezdete előtt egy nagyon bizarr jelenetsorral kezdünk. Bond a temetőbe megy ahol ott van ez:

    Amihez csak annyi tartozik hozzá hogy az előző részben elfelejtettem mondani, hogy megemlítették hogy Bond nős volt de a felesége meghalt. Ami ugye a George Lazenby-s Őfelsége titkosszolgálatában filmben történik. És akkor itt a következő furcsaság, rögtön ez után a temetős jelenet után megjelenik Blofeld, aki meg Sean Connery főgonosza volt és elvileg meghalt. :F De most meghal újra, vagy nem, most már nem lehet biztosat mondani.
    Szóval amit mostanra gondolunk James Bondról hogy jelenleg csak egy név amit bárki felvehet, az régen nem így volt. Lehet ezért lett Sean Connery után a még idősebb Roger Moore a szerepre, mert így viszi tovább JB életútját? Ami mondjuk azért fura mert ezen a 2 alkalmon kívül nem volt olyan rész ahol visszautaltak volna egy korábbi történetre.

    Na de vissza a mostanira ami görög-spanyol-tengeri vonalon játszódik. A közepén még van egy kicsi síparadicsomos rész is 10 perces síelős üldözéssel :(
    Igazából történetről nem beszélhetünk, csak úgy mennek a dolgok és kész, nem túl izgalmas, sokszor nem is tűnik összefüggőnek.
    Lényeg a lényeg egy görög csempész akarja leszállítani a dekódolót a KGB-nek. Nagyon spoilert se tudok írni róla annyira nem történik semmi :DDD
    Végül a görög egy szikla tetején lévő kolostorban bújik el, ahova már helikopteren érkezik az oroszok embere. JB persze megszerzi a dekódolót ami kb így nézett ki:

    Majd leszáll a helikopter, kiszáll az orosz ügynök, szemben vele JB kezében a dekódoló. És egy hanyag mozdulattal JB ledobja a szikláról a dekódolót és az szanaszét törik. Egymásra néznek az orosszal: "Se a tied, se az enyém!" röhögnek egyet és mindenki megy a maga útjára. :F Ennyi volt a film.

    Azért a végére maradt egy jó poén. James Bondot hívják a központból az óráján mert már ilyet is tudnak :P , de őt annyira nem érdekli a dolog, így odaadja az órát a papagájnak aki tud ismételni szavakat:

    Így a papagáj folytat egy kis csevejt Margaret Thatcherrel :DDD

    Ez legalább vicces volt.

    Gondolom már leszűrtétek hogy ezt a filmet nem ajánlom.

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák