Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz sixpak #130656 üzenetére

    egyebkent en is lefekves elott sorozatozni kezdtem netflixen filmezni agybol (haloba nem vagyok hajlando TVt rakni), aztan feltunt, hogy egesz egyszeruen mennyivel jobb a pixel densityje a telefonnak es mennyire szepek a szinei pl a Disenchantednek. es erre en is veletlen jottem ra, elotte en is nagyon szkeptikus voltam telefonon filmezes kerdeskorrel kapcsolatban.

    mindezt ugy, hogy en anno gyari DVD5 es DVD9 kozott lattam es hallottam a kulonbseget, es akkor itt most nem a konvertalt DVD5rol beszelunk ahol azonnal ki tudtam loni a tomoritesi hibakat egy VA monitoron. anno egy ideig foglalkoztam emiatt masterrel, szinhuseggel, digitalizacios problemakkal. hangra en mondjuk haklis vagyok, de az asztali gep fules lancat nem fogom vinni magammal az agyba, hiaba szol jobban.

    Mik76 szem ele rakas nem teljesen mukodik, ott mar pixeles lesz valamennyire. de egyebkent igen, az IMAXot is korberohogi megelt kepernyomeretben. igaz azt nem telefonnal, hanem egy VR headsettel, de probaltam, van az is itthon.

    az emlitett Munkácsy analogia nem stimmel, Rembrandtnak vannak pici de eszmeletlenul reszletgazdag kepei amiket viszont az ember nagyon kozelrol nez, nem pedig egy grandiozus mukent.

    ahogy latom ismerosi korben nem igazan van 43" alatti TV mar, de jellemzoen aki mostanaban vesz mar 55" ala nem megy, most karacsonykor a 75"osok is elkezdtek beesni vegre 1000 eur ala, normalis kvazi 4K projektor is van kb annyiert. normalis hanggal az mar altalaban nem rossz, otthoni korulmenyek kozott egy szakadtabb muveszmozi mar siman verheto ertelmes raforditassal, boven nem olyan draga hobbi ez mar, mint mondjuk 10 vagy 20 eve.

    viszont: tolem a legkozelebbi IMAX 4 orara van, szoval egy film rahagyassal es varakozassal 8 ora, meg kb 60-100 euro koruli koltseg. namost annyival tobbet nem ad hozza.

    egesz egyszeruen valtoznak a filmfogyasztasi szokasok ahogy fejlodik a technologia.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák