Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz madgie #116746 üzenetére

    Szerintem, Te a sima 192kbit és 3800akárhány kbit közötti különbséget hallod, ami a Dolby Digital, és a DTS HD/MA között van.
    Tudtommal ugyanis, a környezeti zajok külön sávon vannak, és nincsenek összefüggésben a szinkronnal. Azaz, sem joguk, sem lehetőségük nincs annak újrakeverésére, a szinkronstúdióban.
    Thor 2 hangsávját hallgattam a minap, és jól hallható, észlelhető a különbség, a DD és a DTS között. Viszont olyan jelenetnél hallgatóztam, ahol nincs beszéd.
    Alapvetően a DD erőtlenebbül szólt, de szerintem ez korrigálható, csak más beállítás kell hozzá.

    A második bekezdésedre pedig nem tudok mit mondani. Ilyesmit én nem tapasztaltam. Mármint, hogy nem hallom a beszédhangot.
    De mondjuk, moziban nagyon rég láttam szinkronos filmet, ezt azért tegyük hozzá. Azt meg csak félve merem kimondani, hogy szerintem, egyáltalán nem szólnak jól a mozikban a filmek.
    Többnyire túl hangosak, a mélyek meg inkább csattogósak, mint dübörögnének. Kb, mint a villám, mikor a környéken lecsap. Hangnyomás az megvan, de nem jön elég mélyről.
    Szóval, a moziakusztika nekem nem igazán jön be. Nincs túl jó cuccom idehaza, de szerintem szebben szól, mint mondjuk errefelé az Odeonban.

    szerk:
    Mondjuk akkor lehet az is, hogy innen ered a vélemény különbség? Én alapvetően otthoni mozizásnál nézek szinkronnal filmeket. Ti pedig rendes moziban.
    Elképzelhető, hogy ott, nekem is ez lenne a véleményem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák