Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
"almás óra szinte mindenkinél van otthon"
Nálunk nincs, munkatársaknál sincs, baráti körben sincs senkinek... ilyenkor mi van?
Bár 70-80%-uk órát sem hord.
Okosóra nekem csak sportoláshoz kellene (pl. egy Garmin Instinct), de nem arra, hogy az időt mutassa.(#8213) squir & (#8208) Macika_MC:
Felüdülés igazi órát látni itt!
squir: Mire való a 100-as beosztás? -
Fall-N
veterán
Csak reagáltam órás szemmel a gyorsan elavuló okosórákra.
Azért egy kvarc vintage óra vagy egy mechanikus nem elavult, mint egy okosóra lesz pár év múlva hasonlóan a régi telefonokhoz. Ezért is csak addig van értékük, ameddig ki nem jön az újabb széria. De igaz lehet hogy illik ide a téma, mert sok gazdag híresség számára egy okosóra most amit régen egy Rolex vagy más óra képviselt.
Okosóra válság nem lesz. Rengeteg eladó okos kütyü van hirdetve, mert ajándékba kapja az illető, de rohadtul nem érdekli az ajándékozottat és nem is praktikus számukra. Persze a média hírességek meg a YT influenserek most hordják az Apple Watchot, mert ez most a divat, de ez is lecseng majd egyszer. Időtállóságuk is 0.
Egy kvarc szerkezetű óra azért kiválóan tudja helyettesíteni a mechanikus werket úgy hogy cserébe pontosabb, kevesebb a karbantartás igénye (vagy nincs is) és nem kell törődni azzal, hogy lejár a járástartaléka. Pont ezért is lett a bökkenő, hogy bizonyos szempontból sokkal több előnye lett komoly hátrány nélkül. Azért valljuk be ha nem lennénk megszállva az órák irányába akkor sokkal praktikusabb egy kvarc óra. Főleg egy hétköznapi ember számára akinek még exkluzív óra sem kell csak egy divatos kiegészítő vagy egy szolíd óra. Persze hogy hirtelen komoly gond lett a svájciak számára. Okosóra telefon nélkül sokat nem ér és ha lemerül akkor nem mutatja az időt. Egy olcsó kvarc is legalább eltiktakkol három évig, de vannak amik tíz évig is. A mechanikus is elketyeg legalább 38-40 órát. Ha hordja az illető eleget akkor le sem jár. Ezzel egy kütyü sem tud versenyezni. (Amazfit Bip bírja sokkal tovább, de az nem okosóra.)
-
rbalint88
addikt
egy DJ mellett tényleg nem sok szükség van a másik kettőre
mármint 2,5 öltönyóra helyett szerintem lehet adott összegből izgalmasabb/hatékonyabb/változatosabb kombókat is kihozni, amellett, hogy kitűnő óra a Reverso és a Nomos is. persze ha minden nap öltönyözöl, akkor a lehetőségekhez mérten ez is változatos szett.
szerintem egész addig nem fog elértéktelenedni a mechanikus óra, amíg azok a generációk és az örökségük (mind tárgyi, mind szellemi örökség tekintetében) ki nem hal, akiknek még nem az okosóra volt az alapértelmezett és tudják értékelni a mechanikus órákat. plusz talán butaság is eltartott kisujjal és fenn hordott orral, kicsit undorodva elfordulni az okosóráktól, mert bár egyelőre semmiképp nem ellenfelei a komolyabb mechanikusoknak presztízs tekintetében, de könnyen hozhatnak egy második kvarcválságot. pár éve divat is lett órázni, amit segít, hogy épp nincs semmi komoly gazdasági válság, ami visszafogná az órapiacot, ez meg is látszik az árakon, mind új, mind használt esetén. egy kis recesszió és a fejlődő okosórák mondjuk ennek a divatnak betehetnek elég szépen, szerintem az utóbbi 3 évben irreális mértékben ment fel a használt órák ára, ezt kicsit rendbe tenné egy válság.
-
pulutodurumo
őstag
Pedig az Apple Watch megfordítva marha hülyén nézne ki.
Én azt a nézetet vallom, hogy ezek nem egymás ellenfelei. Ahhoz még kell jó néhány év, hogy a karon hordható kütyüknek meglegyen az a romantikája, mint egy mechanikus órának. Mellesleg míg egy sima órát hordhatsz 30 évig is, ha arra van gusztusod, egy okosóra pár év alatt a használhatatlanságig elavul. Oszt' milyen menő már valami, ami 50 évvel e gyártása után pont ugyan úgy működik, mint új korában.
-
-
BAti77
aktív tag
Szia Nekton!
Amiről te írsz, azt felső bütykös tárcsának hívják és a stopper indítása után akasztja meg a kronográf nullázó kalapácsát (reset hammer) és a szabadon futást biztosítja a stoppernek.
Ezt a felső nyomogomb megnyomásával egy működtető karon és rugós karütőn keresztül lehet működtetni.
A stopper megállításakor oldják a felső bütyök és a nullázó kalapács kapcsolatát (szintén a felső gomb megnyomásával). Ekkor a stopper alsó bütyök akasztja meg a kalapácsot (STOP helyzet).
A stopper visszaállításakor (reset) az alsó gomb megnyomásával oldják az alsó bütyök és a nullázó kalapács kapcsolatát. Ekkor a stopper szabadon futása miatt a mutatók vissza fordulnak. A kalapács a stopper másodperc és perc tengelyén lévő fogaskerekek szív alakú rögzítőire fordul és rögzíti a stoppert.
A kalapács ekkori végállását a blokkoló kar (kronográf fék) határolja a bütykével megakasztva. (Képen fém, amúgy ez lehet műanyag is).
Szóval alaphelyzetben a nullazó kalapácsot az a műanyag kronograf fék blokkolja és tartja. A stopper futásához és a "stop" helyzetéhez nincs köze a kronográf féknek (blokkoló kar), csak a rögzítéséhez...
-
BAti77
aktív tag
A Lemania már az 1978-as megjelenésekor is egy olcsósított szerkezet volt (alapja az 1972-es Lemania 1340), amit a japán kvarcórák okozta váltság keltett életre, mivel a Valjoux 7750 az 1973-as bevezetése után túl drágának minősült, és az órák előállítása során felmerülő költségekből faragni akartak...Ettől független maga a szerkezet megbízható konstrukciónak bizonyult és gyártásban maradt.
A C01.211 ezen alapokra épülő, de gyengébb konstrukció......mivel átültették a Tissot Astrolon cal. 2250 műanyag áttételi szerkezeti megoldásait is...
-
g0n21
senior tag
1)
Egyáltalán nem biztos, hogy ha újonnan vesz órát, akkor a felét bukja. Egyrészt a TAG-oknak elég jó áruk van, másrészt a butikban is lehet alkudni. Abból az árból max 20-25%-ot fog bukni, amit felírhatunk annak, hogy mindenképp újat akar.
De gondold végig, ha a 600 forintos Aquaracerek kétévesen 300-ért, vagy akar 360-ért (40% bukta) mennének, már lenne játszós TAG-om, 2.2) miért ne állhatna úgy hozzá, hogy olyan órát akar, amin nem fog nagyot bukni? Teljesen normális.
3) a fenntartási költség... 5-6 évente mondjuk 50-80ezer. Skippeljük. Ne azért lépjünk tovább, mert ez a pénz smafu, hanem mert havi 1000. Akinek van egy újonnan vett Aquaracere, az nem kap sokkot havi 1000 forinttól, gondolom.
4) a Chrono24-es árak elég sokmindenben mérvadóak, főleg, ahogy a magyar árak kezdik elérni a nemzetközi szintet (használt). Vannak, amik itthon olcsóbbak, de van több márka, ami azért nem lényegesen olcsóbb itthon, és itthon rendes kínálat sincs.
Lsd.: lehet, hogy itthon van Explorer2 3500-3700€-ért, de abból van 2 havonta egy.
Chronon van 3500-5500-ig 400 darab, aminek a fele valszeg európai.
Számtalan ilyen példa van még, nem csak Rolex. -
Mamuska
őstag
Kösz a választ!
Úgy értem, hogy nem sokkal olcsóbbak az 1-2 éves használtak. Azért látom a Chrono24-en, hogy például a TAG Carrera Calibre 5 500 ezer újonnan (itthon 680 ezer a legalapabb modell
), de ~400 ezerért már láttam használtakat a pár éve kidobott újabb változatból lefoglalva meg később föl sem dobta őket.
Ugyan ezt látom az Aquaracer esetében, nem hiszem, hogyha 1-2 évig használom akkor 100-200 ezernél többet buknék. Én nem látom az újfajta 2-3 éve kidobott kerámiás modellt még 150 ezerrel sem olcsóbban használtan, nemhogy féláron.
Hülye vagyok! Most fölmentem a Chrono24-re és megláttam, hogy semmivel sem olcsóbb a használt kerámiás modell mintha újonnan venném. 550-580 ezerért volt a használt. Ennyiért újat is veszek már.
Az eladási részt azért hoztam föl, mert mondjuk 1-2 év múlva Omega, esetleg Rolex felé váltanék följebb.
Amúgy a többi részével egyetértek, és köszönöm a megerősítést.
Esetleg még olyan óra márka és típus amire ránézzek?
Tudor talán még beleférne, bár nem tudom hol lehetne fölpróbálni.
A másik dolog, hogy képről nem tetszenek a Tudor modellek, de élőben hátha szebb számomra.Köszi a választ még egyszer!
-
WiZARD
addikt
Nem mentek csődbe, még 1925ban egyesültek a Tissot-val, utána 1930ban együtt mentek a SSIH-ba, amit 1981-ben a bankok támaszottak meg, ASUAG-gal egyesítették a szerkezet gyártást az ETA-ba, majd 1983-ban egyesült a SSIH és ASUAG, és ezt az egészet 85-ben átvette Hayek csapata, ez lett az SMH, amiből 1998-ban lett a Swatch
Resool arra próbál célozni, hogy az ETA gyártja az Omega werket, és ez szerinte nem inhouse.
(egyébként nekem is több pénz van a bal zsebemben, mint a jobb zsebemben)
-
Tulku
veterán
Az a baj hogy megállás után húzom koronáról
Inkább az fáj, hogy szombaton is rajtam volt majd fél napot és mégis megállt...viszont ez magyarázható a korral is...51 lévén sokkal kevesebbet mozgok mint 10 éve...jobbára észt osztok másoknak...gyakorta több órát egy helyben van a kezem...délután 4 körül már csatolom le a karomról az órát...lehet nem húzom fel sosem eléggé és a szombat fél nap (és persze a váltás) megadja neki a végső lökést...
De azért elslattyogok vele Kirchnerhez...valamivel jobban ért hozzá mint én -
resool
aktív tag
Ha valami nem oké az órával, akkor vissza kell küldeni ebay és pp protection is véd, ha valami nem a leírtak szerint van. Aztán van még lehetőség rosszabb állapotú órát venni ugyanazzal a werkkel és hasznosítani az alkatrészt, vagy csak komolyabb fórumokon keresni, valakinél előbb vagy utóbb lesz.
De ezek sem túl gyakori dolgok, persze valamennyire érteni kell hozzá, de azért nem olyan ingoványos az a talaj, mint azt páran elképzelik. Azért meglepődnék, ha valamihez nem lehetne találni semmit, főleg, hogy az általad említett nevek sok százezer órát adtak el (adott szerkezettel is). Van minden, csak keresni kell. -
squir
aktív tag
Azért az újdonságok közül is érdemes megemlíteni a Baume&Mercier-t és az új 5 napos járástartalékkal rendelkező szerkezetüket
Kronometer.hu: Baume & Mercier Clifton és az új Baumatic szerkezet
-
Tulku
veterán
-
WiZARD
addikt
-
SÖ
addikt
Köszi a válaszokat
Stein Marine 2824-al finomszbalyzos elaboré és centrális másodperc mutatója van. Unitassal is van másodperc mutatója. [link]
A felsorolt márkák pont a pontossaguk miatt drágák mindegyik certifikacioval rendelkezik. Az árban benne van a módosított vagy saját szerkezet. Ha nem így lenne annyiba kerülnének mint a replikák. Szerkezetet és a márkát kell megfizetni. Egy IWC Rolex hajszál pontos, még akkor is ha mechanikus és aki ezt nem érti meg h hogy ennek komoly műszaki háttere van ami pénzbe kerül az vegyen kvarcot.
Már ott tartok hogy melyik pontosabb a 2824 vs 2482 de nehéz igazából 4 osztályba gyártják pontosság csapágyazás szempontjából és árazással úgy hogy mindegy csak pénz kérdése.
-
BluEyes
őstag
-
g0n21
senior tag
A Comexekről lehet tudni, hogy ott tényleg kihasználták a 2-300 métert, másról egzakt infó nincs.
Nincs marketing duma mellé.
Annak idején a nyomás miatt került le, és ezáltal létrejött egy külön típus. A Sub mindig 300 méter, küklopsz, vagy nodate, a SD pedig küklopsz nélkül 610 méter, majd 1220 (4k ft), stb...Ez tradícióvá lett, és külön típus.
Viszont idén megjelent az új, 43-as SD, küklopsszal, nagy vízállósággal. Hoppá. -
Lev Abalkin
tag
Kicsit személyeskedőnek sikerült a hozzászólásom, nem annak szántam, elnézést kérek érte. A gondom az, hogy szinte semmi hivatalos/gyári információ nincs erről. Senki sem látott még ilyet szétszedve? Külföldi (pl. orosz) órás fórumokon jutottak arra, hogy a Powermatic 80 nem egyezik meg teljes mértékben a Cal. 10-el.
Utobbiban is változtattak a beállítás módján, a rugón, de nem építették be a surlódás csökkentése miatt az előbbiben alkalmazott műanyag alkatrészeket. Emiatt a kövek száma is 25 maradt, 23 helyett. De mindegy is, maga az óra nagyon tetszik, és ha műanyag, hát műanyag, nem vagyok hívő... Egy másik órám egy Kentex Skyman, NH35 béllel, az meg még csak nem is ide való, mégis a mai napig szerelem. -
Lev Abalkin
tag
Na mindegy. Tíz év múlva visszatérünk rá, hogy vált be. Érzésem szerint kevesen tesztelnek itt éveken keresztül egy-egy órát, nagyon sok magvas vélemény nem saját tapasztalatból fakad. Néhány hét alatt végigolvastam a "svájci és egyéb órák" topikot. Hogy ki mindenki avanzsált szakértővé néhány hét/hónap alatt...
-
phranxinatra
aktív tag
Amit hordunk az használódik, sajnos ez ilyen. Viszont megnéznék egy olyan odaverést, ami eltüntethetetlen nyomot hagy. Ott már a kéz is sérül, nem csak az óra. Azért nem vajból készítik a Rolikat. Másfél év intenzív használat után nincs olyan sérülés a Subom tokján, amit cape coddal ne lehetne kiradírozni.
-
WiZARD
addikt
Köszi mindenkinek.
SBGA211, ahogy xeon.Szabi írja.Nagyon tetszik, 1 baj van vele, q nehéz fotózni, hogy visszaadja hogy élőben milyen.
Pontosság majd később kiderül, 1 nap alatt mérési hibahatár körül volt az eltérés.Könnyű óra után (főleg natoval) nem is igazán feltűnő, hogy a titán óra annyival könnyebb, igazából csak a szíjon érezni.
Resool: ezért mertem az exkluziv topikba tenni
van másodperc stop, majd egyszer megnézem hogy ilyenkor áll-e minden, de arra tippelnék, hogy igen.
-
Sirati79
csendes tag
Köszi az infókat! Ezt a vám és áfa dolgot kihagytam a számításból.
Akkor csak Eu-n belülieket nézek. Sajnos az újakat hiába nézegetem, amelyik kivitelt én szeretném, már tíz éve nem gyártják. Így a boltban se fogok kapni. Az újabb air kingek -akár amilyen Neked volt, akár a legújabb - viszont nem tetszik. Az ára meg nem csak a Chronon, hanem mindenhol így megy ezeknek. Hiába, az elmúlt pár évben nagyon felmentek az árak. Ezt vagy elfogadja valaki, vagy kivár egy lejtmenetet, amikor olcsóbbak lesznek.
-
C0RVUS
tag
Igazad van, ez volt az etikett akkoriban.
Sőt, elvárható volt, hogy körfűrészként is lehessen használni: [link] De legalábbis ez kellett ahhoz, hogy minden nőt megfektethess, és ne fogjon a golyó - amint ezekből a tudományos ismeretterjesztő filmekből kiderül.(remélem, te is csak viccelődsz...)
-
WiZARD
addikt
A 8800 elvileg belefér. Idővel nyilván bele is kerül, mert azt ígérték, hogy lassan minden óra Master valami lesz, illetve nyilván eta-t se akarnak örökké.
A 2500c-ben 2 szintű a coaxial gátkerék, a d-ben 3 szintű (mint a 8500ban is)
Árazásnál vastagon fogott a ceruza, de ez szerintem szerkezettől független, 2500d-vel nincs baj, és egy 8xxx-el se érné meg sokkal jobban.
-
resool
aktív tag
Igen, az nem ilyen vékony.
Bocs, hogy angolul, de itt egyben jól leírta Archer:
"Well you heard wrong. The first 2500 did not have a letter after it - it became the A revision when the B was released. Then the C, and finally the D. The A, B, and C have all had problems, which is why there is a D revision - if it was working well why would they make all these revisions?None of Omegas designs exactly match what George Daniels designed, but the big difference between the C and the D is that the C is a 2 level design, and the D is a 3 level design. Actually the A, B, and C are all 2 levels designs, and these are the most problematic.
Both the 2 and 3 level designs were initially thought up by George Daniels, not Omega. In fact the "new" 3 level design is the original co-axial design. The 2 level was made by Daniels when some brands he tried to sell the co-axial to said it was too thick, so he redesigned it to the 2 level to save vertical space.
The 2500D is less prone to problems, so maybe that is where you heard it requires less maintenance. As someone pointed out, Omega claims an increased service interval with these co-axial watches, but I personally have some issues with that. Even discounting the problem movements, the escapement is just one part of a whole system inside a watch that needs attention periodically. When I get a watch in that has stopped, it's the whole movement that needs service, not just the escapement. Usually it has stopped because all the oils in the train wheels have dried up and caused the watch to bog down and stop.
So the idea that creating less friction in one specific place (even an important one like the escapement) will magically make the service interval increase by orders of magnitude is not really true. It may increase the interval slightly, but over the years Omega has backed down considerably from their initial claims.
With regards to the beat rate, versions A and B are 28,800, and version C and D are 25,200."
-
atilius
tag
Felemás érzéseim vannak ezzel az órával kapcsolatban. Személy szerint szeretem a fehér számlapot. Ha az egész órát csak a fehér, illetve a kék szín jellemezné akkor egyértelműen szépnek találnám, a piros már túl sok.
A 007-es jelölések bárhol a hátlap kivételével szerintem romba döntik egy ilyen árkategóriájú óra komolyságát. A kerámia lünettában található gumi betét pedig számomra kizáró tényező, és nem csak ennél az óránál. Ezenkívül illene már a SMP-be is belerakni saját szerkezetet mert az árcédula nem passzol a 2500-ashoz.
Továbbá nem értem minek kellett már megint egy Bond óra. Eddig legalább csak akkor volt egy újabb ilyen modell ha kijött egy újabb film is egyben, most már lépten-nyomon Bond van. Ez a rengeteg limitáció pedig az egésznek pont az értelmét veszi el.
Az egész körítés pedig ami a videón látható egy kicsit felesleges és visszatetsző. -
phranxinatra
aktív tag
Szerintem biztos, hogy nem ezt fogja felvenni a szmokinghoz. Sem sehova. Ha jól tudom, nem is forgatják még a legújabb Bond filmet, tehát 2019-nél előbb az nem fog a mozikba kerülni. Gondolom, gyengék az eladások és azon próbálnak kicsit tornázni ezzel a semmihez sem köthető kiadással. Azt is el tudom képzelni, hogy az Omega kivonul a Bond-franchiseból, de még nem járt le a szerződésük, ezért lehúznak még egy bőrt róla. Akárhogy is, ez a 007 bohóckodás a tengerészet bevonásával nekem nagyon visszás. Ahogy én látom, hagymázas, parvenü teatralitásba csomagolták a semmit. Az Omega fanok nem egy bénácska, fura, 007 logóval teleszórt Daniel Wellingtont szeretnének, hanem pl. egy korszerűsített, kardmutatós, új werkkel szerelt SMP-t.
-
resool
aktív tag
Szerintem katasztrófa, Majdnem 5000 euro, 2500D szerkezettel. Bár szubjektív, de még csak nem is szép.
A színek : "The chief difference is in the color scheme, with a strap and bezel that reflects the colors of the ensign of the British Royal Navy. The bezel is blue ceramic with a Liquidmetal scale, and the dial is white ceramic. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest