Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
Ma rendeltem meg, igaz 42mm méretben..... Nem tudom, mikor vártam órát ennyire....
Egyik ruhámhoz sem fog illeni, de ez már önmagában öltöztet szerintem.[ Szerkesztve ]
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
insight
aktív tag
válasz bucsher #11857 üzenetére
Tényleg
Szerintem max 2 színt tűrök el, itt minden sárga (borostyán igazából) és fekete, illetve a lünetta is zafírüveg alatt van. Nem tudom megmagyarázni, mi fogott meg benne, soha nem néztem hasonló órát, az Edox narancs divere meg egyenesen taszít. Biztos rámtört valami kapuzárási pánik.aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike
-
bendeguz76
aktív tag
Gondolkodok egy tudor pelagos 39 vásárlásán.napi használatban lenne az óra mennyire kell vigyázni rá a titanium miatt,van valakinek ebben tapasztalata?karcolások….stb.ill ebben az ársávban milyen alternatívák lennének még szerintetek?
bendeguz_HUN
-
Macyke82
tag
válasz bendeguz76 #11859 üzenetére
Bármennyire is jók a különböző Grade fokozatú titánok, minden órát meg fogsz karcolni főleg napi használatban. Ezek ha figyelsz is a hordási szokásaidra és nem csapkodod az órát nagyon semminek, mikrokarc formájában fognak előjönni. Ez szerintem bőven vállalható, ha már nagyon sok összegyűlik, akkor időközönként ki lehet políroztatni, mint ahogy egy acél órát is, bár tény, hogy macerásabb.
Én a titán órák esetében a fém színárnyalatát nem annyira csípem, illetve hogy nagyon könnyű, egy búvár jellegű óra ne legyen könnyű, arra ott vannak a finom öltönyórák.
És ahogy egy haverom mondaná: "A súly a megbízhatóság jele"És hogy a kérdésedre is válaszoljak, ebben az árszegmensben amit megjelöltél nagyon nincs konkurencia, egy kicsit feljebb az OMEGA DIVER300, de én elkondolkodnék házon belül a Black Bay-en, már amennyiben az is tetszik neked.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem nagyon van alternativa a Tudor savjaban, kimondottan olcson adjak meg mindig az oraikat. Karcolas lesz rajta boven, kicsit tobb mint egy acel verzion. De minden karcolodik amit napi szinten hordasz, szoval szerintem mindegy. Amit en kimondottan nem szeretek a Pelagos 39-ben, az az oriasi nagy csatzar. Ezert mindenkeppen probald fel vasarlas elott.
-
bigmasterg
addikt
Omega Seamaster Railmaster mozog hasonló ársávban.
Pontos itthoni listaárat nem tudok, de chrono24-en EU-ból 1,4-1,5M körül akad fém szíjas újonnan. pl [link] Szerk.: Ez 2 év garit ír, de kicsivel többért van rendes, 5 év garis is.
Ugyanaz a 8800as szerkezet van benne, mint a 300M-ben.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bigmasterg #11862 üzenetére
Railmaster listaaron sokkal-sokkal tobbe kerul, foleg az itthoni butikban, ahol vegtelen+1 ejro arfolyamon szamolnak arakat. Es amugy szerintem a Tudor kozeleben nincs ez a railmaster, semmilyen szempontbol sem.
-
bendeguz76
aktív tag
London környékén vagyok 5napig,kicsit körülnéztem tudor shop van kettő is a környéken ill goldsmith nevű üzlet ahol mindenféle órát tudok próbálni.két kiszemelt maradt a listán a pelagos 39 ill a pelagos LHD.próbáltam breitling superocean-t nekem az az acél már túl csillógós.
bendeguz_HUN
-
Tufa_
aktív tag
válasz bendeguz76 #11864 üzenetére
Ha nezelodnel, rengeteg opcio South Kensington es Old Bond Street kornyeken is.
Ha hasznalt orat neznel, akkor Old Bond street vagy Hatton Gardens kornyeket erdemes megnezni[ Szerkesztve ]
-
bendeguz76
aktív tag
Ez lett végül.Aki gondolkodik egy 39-es Pelagoson,szerintem nagyon kicsi.Mindenképp próbâlja fel vásárlás elött.
[ Szerkesztve ]
bendeguz_HUN
-
addikt
válasz bendeguz76 #11867 üzenetére
Grat! Nekem mondjuk nagy volt meg a 39-es is. Varok hatha egyszer lehet kapni BB54-et.
-
bigmasterg
addikt
válasz bendeguz76 #11867 üzenetére
Gratula hozzá, szép darab!
Próbáltam, szerintem is kicsi.
A BB58 valamivel nagyobbnak hat, az nekem pont jó. Vagy azt venném, vagy az új, idei piros 41es black bay-t, mivel az kicsivel vékonyabb mint a többi és metas tesztelt szerkezettel szerelt.Sima BB-vel annyi volt a problémám, (azt hiszem a 41es Pelagossal is), hogy túl vastag és egyben túl nagy darab egyenes felületet lát az ember.
Én kisebb csuklómra túl nagy volt.
(Netes képek jönnek, amikor próbáltam, nem fotóztam)
Korona felől BB Vs bb58
Pelagosnal legalább a másik oldalon van egy hélium szelep
De a sima BB oldala egy nagy egybefüggő polir tömb -
bendeguz76
aktív tag
Az a nagyon durva magyarországhoz képest,hogy párom öccsét jöttünk meglátogatni beszélgettünk órákról.neki egy omega diver 300 fehér számlapos modell van,kérdeztem hol vette.cirka 5 mérföldet autóztunk a lakóparktól ahol bérelnek egy lakást egy kisvárosig melyben egy nagyobb bevásárlóközpont van ahol 2 üzlet is van ahol rolexen kivűl a kommerszebb svájci tipusokat árulják.a pelagos modell családból is konkrétan mind 3 42 mm-es ill. 39-es is kinn a kirakatban várja a vevőket.egy cirka 10 ezer fős kisváros Basigstoke-ban.
bendeguz_HUN
-
addikt
válasz bendeguz76 #11870 üzenetére
A nagy Tudor hype kezd kifulladni, Magyarorszagot kiveve kb. mindenhol azonnal tudsz venni barmelyikbol. A tobbi brandet meg eddig se nagyon vitte a kutya se, volt mindenbol itthon is. Nekem mar a WDL is azt mondta legutobb, hogy vegyem meg inkabb Angliaban es ne varjak rajuk. De Nemetorszagban is mar lassan dobjak utanad a Tudort.
-
TakiUZ
tag
Legend Divert is kihozták 39 mm-ben, rövidebb tokfülekkel.
-
rbalint88
addikt
[kép] Hat akkor boldog 35.szulinapot nekunk
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz rbalint88 #11873 üzenetére
Gratulálok! Boldog születésnapot! Nekem még van 4 nap a 40.-ig. év elején egy Fortis for forthies volt a.cel, aztán abból Fortis before forthies lett, és akkor valami el is indult bennem, tuti valami midlife krízis, mert végül lett egy Omega 3861 is 40 előtt. Végül a.40.-re ez lesz majd:
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
rbalint88
addikt
válasz Memmaao #11874 üzenetére
Koszi! Elore is boldogat neked!
En ebbol a Casiobol a full femet vettem meg nyaron, amikor megkaptam a vegkielegitest #felelosgazdalkodasGergoke88: koszi
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Csak úgy.....
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bigmasterg
addikt
Ma felpróbáltam ezt-azt.
Telós képek (bőven nem fotóztam mindent).
Maximilian Büsser-el is van közös képem, élőben is rendes csóka, meg általánosságban MB&F-nel is nagyon barátságosak voltak. -
Tulku
veterán
válasz bigmasterg #11878 üzenetére
A luxus nem mindig egyenlő a jóízléssel...merengtem...
De egy korai Chaikin azért jöhetne -
pikkubee
tag
Szerintetek egy 200.000 forintos időszakos szerviznek (az óra tökéletesen működik, nem kell alkatrész, nem kell tokot polírozni) tartalmaznia kéne a tömítések cseréjét vagy ha 7 év után még jól néznek ki, akkor nem kellenek az újak.
-
WiZARD
addikt
-
pikkubee
tag
válasz WiZARD #11882 üzenetére
Volt egy kis rantelés a kérdésemben, mert kikerekedett a szemem, amikor egy speedmaster szervizelésére 200ezret mondtak és azt éreztem, hogy hülyének néznek, mert meglepődtem, hogy az árban nincs tömítés csere.
Nem is a 200ezren lepődtem meg, hanem azon, hogy hogy lehet bármit is apró darabokra szedni, hogy aztán használt tömítésekkel rakják össze… -
WiZARD
addikt
válasz pikkubee #11883 üzenetére
Értem
Tömítés ára mit mondtak?~2 éve érdeklődtem Omega PO szerviz ár után, független órás mondott rá egy eleve magas árat, majd hozzátette hogy ebben az árban nincs benne ha vmi alkatrész kopott és cserélni kell, azok elég drágák.
Márkaszerviz kicsivel volt drágább és ott minden benne van az árban. (polírozás is, bár azt nem tudom milyen minőségben csinálják)Mondjuk ha polírozni kellene órát akkor szerintem Lengyelország felé indulnék.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz bigmasterg #11887 üzenetére
Na igen, de ő csak Seiko
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tulku
veterán
válasz WiZARD #11886 üzenetére
Kirschner elég jó...polírra
Gumitömítésekkel úgy vannak (ha nincs az adott órásnak) hogy ha nem kopott, megforgatják a zsírozóban aztán mehet vissza (sajnos).
Bizony ezek nem túl egészséges dolgok egy búvárnál, más esetben annyira nem gáz...
Azért tokcsövet 5 évente cserélni kissé úri hóbort, de megértem ha egy gyártó ehhez ragaszkodik....majd megnézem 40+ év múlva ki cseréli ki 5 évente az adott alkatrészt... -
Misi1979
őstag
válasz pikkubee #11883 üzenetére
A szervizköltség nagyon függ a kalibertől, más egy 7750, egy 2892 modulkronó, egy 861/1861/63 és egy 3861 szervizének az ára független szervizekben is.
Mivel Omega tömítésszett nem terem minden bokorban, csak az Omegától lehet szerezni/rendelni (és biza rengeteg típus van, amihez kellhet), ráadásul horror áron, ezért a szervizköltség a speciális tömítések árát nem tartalmazza.
Van olyan Omega tömítésszett, aminek az ára 40e, van, aminek 100e. Van olyan (más) márka, ahol 250e Ft a néhány gumidarab ára
Ha generikus tömítés elegendő, pl hátlapnál, gomboknál, azt mi szoktuk cserélni, szó nélkül. Illetve szervizelés előtt és után is végzünk nyomáspróbázást, ennek eredményeit és a konklúziót kb azonnal közöljük az ügyféllel.
(A tömítésszett egyébként a tokhoz tartozik, a szervizeléskor jellemzően inkább szerkezettel foglalkoznak az órások, de a tok elmosásakor stb a tömítéseket is ellenőrzik és tisztítják, cserélik. Nem tesznek, teszünk vissza olyan alkatrészt, ami problémát tud később okozni.)
Sőt, tokfelújításkor, mivel az üveget is ki kell szedni a tokból, a 7-10-20 éves üvegtömítés szét tud foszlani, szakadni.. gyári tömítés nélkül nem lesz az órában üveg
Mi olyankor elmondjuk, hogy van rá esély, hogy a gyári tömítésszett nem fog megfelelően viselkedni - vagy vannak tipikusan "egyszerhasználatos" üvegtömítések is, amiket nem lehet ki-be rakosgatni.
Hja, mennyivel egyszerűbb, mikor a
sniffermég a werket sem szedi ki az órából és úgy nyomja oda a gép alá..A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
WiZARD
addikt
válasz pikkubee #11891 üzenetére
Amikor utoljára (~2.5 éve) kérdeztem szerviz árakat egy Planet Ocean-re, akkor a hivatalos Omega szerviz ~200k lett volna. Márkafüggetlen órás 170ezret mondott rá + esetleges kopott alkatrészek ára, amire előre nem tudja mennyi, de jellemzően aránylag drágák, és gyakran előfordul hogy szükség van rájuk. (8500/9300as szerkezetnél pl szeret kopni a dlc bevonat a rugóházról)
És akkor még ott van hogy az Omega "mindent" cserél, mutatókat is, stb.
(nekem legutóbb amikor márkafüggetlen órás szervizelte az egyik Omegám, akkor a másodperc mutató nagyon picit meghajlott. Hogy leszedésnél vagy felrakásnál azt nem tudom, csak bizonyos szögből és nem minden fényben látszik, de én tudom hogy ilyen és zavar. Akkor eldöntöttem hogy innen kezdve márkaszerviz és legyen új mutató meg amit akarnak)[ Szerkesztve ]
-
pikkubee
tag
Akkor már csak az a kérdés, hogy milyen árfolyamon váltják a szervizben az eurót
Mondjuk a minden benne van és kapsz két év gyári garit 350ért vs a majd jelezzük, hogy a 200-on túl kell e tömítést is venned 100ért verziók közül számomra az előbbi tűnik megnyugtató megoldásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vigneau interaktív lokálblogja
- OLED TV topic