Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wyll

    őstag

    Háj óll egen!

    Van egy közös használatú xlsm-ünk (nevezzük A-nak), és ebben egy csomó külső xlsm-re (nevezzük ezeket B-nek) mutató link.

    Az van, hogy:
    Amikor az egyik B-t módosítja A-nak az egyik felhasználója, akkor őnála nyilván A értékei is megváltoznak (a "kiolvasott" értékek). Ezért nyilván idővel A többi felhasználójánál sikoltani kezd az excel, hogy heló van. Persze valójában nem a cellákban lévő képletek (linkek) változtak, hanem azoknak az eredménye (amik ugye B-kből olvasódnak ki), így hiába fogadunk el akár automatikusan minden változtatást, az nem azonos a linkek frissítésével, tehát az értékek A többi felhasználójánál nem fognak frissülni.

    Három dolog kéne:

    - hogyan lehet az ilyen linkeket frissíteni?
    ezt már sikerült megtalálnom. összes link frissítése:
    ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources

    - mi az, illetve van-e olyan esemény, amikor kiderül, hogy valaki valamit módosított? mert akkor a fenti sort abba egyből beletenném, és így lenne automata linkfrissítés is. valami ilyesmire gondolok:

    Private Sub Workbook_SomebodyChangedSomething()
    End Sub

    Attól félek amúgy, hogy nincs :( Ez esetben gondolom valamilyen manuális (VBA-s) ellenőrizgetés kell.. De valahogy azt is mindenképp automatizálni kéne. Erre ötlet? Nem lehet valahogy a már eleve automata x percenkénti frissítést kihasználni?

    - meg lehet-e azt csinálni VBA-ból valahogy, hogy az excel ablaka a tálcán ilyen sárgán elkezdjen villogni:

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

Új hozzászólás Aktív témák