Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz papucsiga #75486 üzenetére

    Nekem van bőven lámpásom és használom is őket elég gyakran, legutóbb pl. tegnap este. Nem kapcsoltam fel a nappali világítását, hanem csak alacsony fokozaton járattam, hogy lengyen egy pici fény a szobában. A cserépkályha sarkára tettem, így pont oda jutott fény ahová kellett, nem az egész helységbe, a konyhába pl. egyáltalán nem.
    Én abszolút értem amit mondasz, vagyis a plafonról visszavert fény teljesen ok, de ott iszonyat nagy a veszteség ha azt használod diffúz felületnek, legalábbis én ezt tapasztaltam. A lámpások sokkal alacsonyabb fényáramon tudják megvilágítani az adott területet, mintha egy rúdlámpával a plafonra világítok. Ez az üzemidőnek nagyon jót tesz. A Ledlenser ML sorozata egyébként elég speciális ebből a szempontból, mert annak a kialakítása miatt leginkább lefelé töri meg a fényét a beépített diffúzor henger. Ilyet a többi gyártó nem tud, ellenben azoknak a fénye jobban szóródik a szobában, és ha belenézel jobban is vakítanak. Tehát minden darabnak megvan a maga helye és felhasználási célja. Egy asztalon tök jó az ML sorozat, mert nem vakít el annyira ha oda ülsz mellé, de egy szobában a sima díffuzoros lámpások jobbak lesznek, mint ahogy nagyobb táborhelyet is 2-300 lumennel simán be lehet világítani egy sima lámpással, de pl. az ML6 arra már kevés, mert sok fény megy lefelé, sokkal magasabb fokozatban kell járatni, hamarabb lemerül.
    Talán a diffúzort mondanám jó megoldásnak elemlámpára, de mindenképp az a legolcsóbb ami jó eredményt tud nyújtani (akár valaminek a kupakjából ingyen meg lehet csinálni, vagy egy pingpong labdából kivágni is pár Forint). Aki többet használja annak én viszont azt mondom érdemes pénzt tennie a lámpásba. Idén is megyünk kempingbe egy egész hétre, vadkempingezni le sem írom mennyit járunk, ott is jól jön a lámpás minden alkalommal. Nem kell nagy dolgokra gondolni, az LA10 az esetek 70%-ban elegendő, mert nem kell rengeteg fény, csak pont annyi, hogy el tudj menni pisilni, vagy lásd azt a pár négyzetmétert amit használsz.
    Persze ez is csak egy vélemény és tapasztalat, ettől simán el lehet térni. Én is el tudnám őket hagyni, de miért tenném?

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák