Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    Ha már így beszámoltok a töltési szokásokról akkor megírom én hogyan szoktam és mik a tapasztalataim. Elsősorban 30Q akkuim vannak, leginkább azokról tudok nyilatkozni, illetve LADDA és Varta NiMH akkuim.
    14500 és alatta lévő méretű akkukat szoktam 0,5A-el tölteni, a 18650 és nagyobb akkukat 1A-el, kivétel ha a az i8-ban megy az összes slot, mert az 0,5A-t tud "csak".
    A tesztakkuim (szintén 30Q) kaptak már mindent, fagyasztottam le egy régebbi tesztben (a Nitecore fagytűrő akkuval), forraltam már fel több hővédelem nélküli lámpában (főleg Convoy-okban, Astrolux-okban), kapott már 2A-es töltést is nem egyszer, de 1A alatt még tuti nem volt töltve egyszer sem. Már nem is emlékszem mikor vettem ezt a két akkut, de szerintem ~2 éve ha nem több. Köszönik, jól vannak, belső ellenállás rendben, kapacitás rendben, terhelést bírják (szeretik) :DDD.
    A sima akkuim amikre picit jobban figyelek sincsenek jobb formában, mint ezek, lehet újabb 2 év megteszi a negatív hatását, de lényegében azt látom, hogy ezek az akkuk nem annyira érzékenyek a töltésre.
    NiMH akkukkal más a helyzet. Ugye az Eneloop akkuknak más töltési metódus dukál, mint a normál társaiknak, ezért a LADDA akkukat 1A-el töltöm, nem szoktak túlzottan melegedni töltés közben, belső ellenállásuk rendben van. A Varta akkukat 0,5A-el töltöm, ezek sem melegszenek, de nekik a klasszikus töltési metódus is dukál, kaphatnak csepptöltést, mert szeretik. Regenerálni évente 1x szoktam ezeket (2-3 kört futnak a töltőben), de kb. 5 éves használatban lévő akkukról beszélünk, még bírják.
    Az AAA akku más tészta, csak a LADDA akkuim vannak. Bevallom, nem gondoskodom róluk megfelelően, nálam megy a töltés 0,5A-el ezekbe is, míg nem érzem őket forrónak addig ezt kapják, majd ha már melegednek nagyon töltés közben akkor elgondolkozom a lassú töltésen.
    Az XTAR ST2-nek a 4,1A-es töltését ellenben nem szoktam használni, az már tényleg ufó, bár több akkum is van ami bírná, illetve szerintem az ecigis szekció tud erről is nyilatkozni, hogy mennyire terheli meg az akkukat, mennyire csökkenti az élettartamukat a folyamatos nagy árammal terhelés.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák