- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_E_N_T_O_S
csendes tag
válasz Mittu88 #4251 üzenetére
Ez az eladó 5000 ft-ért adott el (postát is bele alkudták) ultrafire c8-at, nem hiszem hogy túl sok haszna lenne rajta! Én is írtam neki hogy elég érdekes a termékleírás, de mivel ő nem ért hozzá, egy angol nyelvű kínai oldalt fordított le!
Lehet fikázni bárkinek ha ettől jobban érzi magát, de ha szétnézel, a vatera minden területen ilyenekkel van tele! -
Mittu88
senior tag
válasz macikos #4256 üzenetére
egyszerűen zavar a pofátlanság.
Mentos-nak igaza van mondjuk, minden területen ez megy vaterán.
Na de hogy legyen egy kis topic téma is, szerintetek melyik lámpát vegyem everydaycarry üzemre?
UniqueFire A10B
UltraFire - Flood-to- Throwing Zooming
UltraFire M1
vagy valami mást ajánlotok?
Külvárosban lakom, esti sétákra lenne, szereléshez meg ha úgy adódik önvédelmi célokra. -
PHM
addikt
válasz Mittu88 #4260 üzenetére
Bocs, de az eladást nem gondoltam komolyan.
Pontos típust, így linket sem tudok, használtan vettem anno.
Masszív darab, elemekkel feltöltve komoly károkat okozhat
a fejbekólintás elszenvedőjének koponyájában.
Egy modernebb led + driver beépítése a tervem vele a jövőben.
A testvéréről szaszlaci írt cikket.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Mittu88
senior tag
Kár, ez a cucc nagyon brutál. Kíváncsi lennék a méretére, mert az ugye nálam fontos szempont. Nagyon szívesen építenék is egy hasonló lámpát, mert ilyen töltöttségjelző nem sokban van és hatalmasat dob a dizájnon, meg nagyon hasznos is Kár, hogy nem értek ilyen forrasztásos hegesztéses dolgokhoz, meg nincs felszerelésem. Egy forrasztópákába invesztálni meg alapból 3-4k és akkor már ki is futottam a lámpa ~10e Ft-os keretéből.
Mindenesetre nagyon tetszik ez a how to, keresgélek még neten, hátha találok valami hasznosat -
Mittu88
senior tag
nem ölni akarok, csak sok a kóbor kutya meg a veszett róka a környéken norvég vendégmunkás szerencsére nem sok jutott a környékre. Amúgy ez a lámpa hordozhatóság szempontjából finoman fogalmazva nem túl előnyös. Olyan kellene, aminek elég jó a fényereje, kis méretű és könnyű (gondolva a nyári rövid gatyás cipelésre). Önvédelmi funkciót meg úgy értem, hogy vakítson, ha a kutya felé világítok, hogy 10-20 másodpercig foltokat lásson, addig van időm odébbállni. Nem kell, hogy a lámpával agyon tudjam verni de ha neadjIsten meg kell ütnöm úgy, hogy kezemben a lámpa, ne törjön ripityára.
-
zoli03
őstag
válasz Mittu88 #4264 üzenetére
Ja értem . Egyszer haveromnál volt az 501B-m (az azért annyira nem tűnik masszívnak, súlyra is könnyű), aztán gyors futás közben kiesett a zsebéből az aszfaltra. Nem lett semmi baja, az elején lejött a festék 1-2 mm-en, meg kicsit meglátszik a fején (ott is csak 1-2 mm-en). Szóval szerintem elég jól bírják ezek a lámpák, maximum meglátszik majd rajta a sérülés, de széttörni nem hiszem, hogy szét fog. Az 502B-m is leesett kb 2 m magasról a parkettára, azon is csak meglátszik, de ugyanúgy működik tovább.
-
Mittu88
senior tag
válasz BigBlackDog #4266 üzenetére
Perverz módon ez tetszik, gondoltam is ilyen gyűrűre az elején, hogy maszekba ráhegesztek valamit. Az 501B-t is nézegettem manafonton, az kicsit hosszú, 14,5centi ha jól emlékszem, amiket linkeltem A10B 12,1centis, ez súrolja a "kényelmesen elfér a zsebemben" kategóriát. Aközül a 3 közül melyiket ajánljátok leginkább? Ahogy elnézem a baseball-lámpától a gyilkos tőrlámpán át nem nagyon jutok előrébb De a fantáziátokat értékelem
-
MAC72
tag
Boldog Új Évet lámpaguruk!
Nekem csak egy gyenge piaci ledes lámpám van. Eddig meg voltam elégedve vele, de a minap beállított egy komám és mutatott valamit amitől ledöbbentem.
A Vaterán vett egy (szerintem) kínai lámpát. Ilyet
Számomra megdöbbentő fényereje van. Egy ilyen kis lámpából nem hittem, hogy lehet így világítani.
Megtetszett, akarom!
De mielőtt vennék egyet próbálok tájékozódni, mert a kínai dolgokban már sokszor csalódtam.
Kérlek titeket, mondjatok véleményt erről a lámpáról! Mennyire gagyi, meddig bírja egy ilyen lámpa, és vajon miért van az, hogy másik eladónál a látszólag ugyan az a lámpa fele annyiba kerül? Lehet, hogy minőségbeli különbségek is vannak, vagy esetleg nem mindegyikbe szerelnek erős ledet?
Honnan tudható, hogy CREE Q3, vagy Q5 led van-e benne, ha egyáltalán tényleg van olyan amiben ilyenek vannak.
Itt például egész olcsón hozzá lehet jutni. Ez vajon gyengébb minőség lenne?
Aki ért ezekhez a lámpákhoz, vagy esetleg árul ilyeneket a Vaterán, legyen kedves felvilágosítani!Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
üdv guruk.
szeretnék vásárolni egy "UltraFire C8 SST-50 800 Lumens LED Flashlight" lámpát az összes tartozékkal aksi+töltő abban kérném segítségeteket,hogy honnan rendeljem meg,lehetőleg eu ból kéne,hogy a vámot megusszam! -
BigBlackDog
veterán
Ha jó lámpát akarsz, ne Police-t keresd. Egy mindennapi elemlámpához képest az is jóval többet tud, de itthon viszonylag drágán adják, nem éri meg.
Internetes vásárlás mennyire jöhet szóba?
Ha igen, akkor kezdetben ezt, a sok mindenkinek jól bevált lámpát ajánlom figyelmedbe.
UF 502b -
MAC72
tag
válasz BigBlackDog #4274 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Az általad ajánlott lámpa erősebb fényerejű? (Tényleg 900 Lumen?)
Ez is kínai, vagy egy komolyabb gyártó?
Mennyi lenne a végösszeg, ha megrendelném?
Tud annyival többet, mint amivel többe kerül?
A Vaterás kínai lámpa fókuszálható (kipróbáltam, elég jól kihasználható).
Erről a fókuszról tudsz valamit mondani? Érdekelne továbbá, hogy mi a különbség
a kínai domború üveg (lencse) és e között a számomra hagyományosnak kinéző
lencse között?
Ha tudsz, írj valami linket is, ahol ezekről behatóbban olvashatok! -
zoli03
őstag
Lényegesen erősebb fényerejű. 900 lument nem tud, de nincs annyira messze tőle.
Kínai, de van neve. Elég sok fajta típust gyárt. A police lámpáknál lényegesebben komolyabb gyártó.
Annyi lenne a végösszeg, amennyit ott látsz. Ha regisztrált levélként kéred, akkor + kb 2 USD. De ehhez kell 18650 Li-ion akkumulátor és töltő is.
Sokkal többet tud, mint amennyivel többe kerül.
Ez nem fókuszálható. Olyan LED van benne, ami nem nagyon alkalmas fókuszálásra. A komolyabb lámpák nagy többsége nem fókuszálható. Amik igen, azok nem sokat érnek. Amik jók, azok meg igen drágák. Igazából felesleges is a fókuszálás, közelre is jól használható, de távolra is világít, 100-200 méterig biztos használható. -
BigBlackDog
veterán
A linkelt lámpa papíron 900 lm, valóságban 600-800 lm tudhat (Police lámpákon írt lumen szám sem igaz, a valóságban kisebb jóval ott is).
Ez is kínai gyártó, probléma nincs vele. Vannak neves gyártók is (Jetbeam, Fenix, Olight, stb), de ezeknek a hasonló kategóriájú lámpái 30-40e forintnál kezdődnek. Ultrafire, Trustfire, SkyRay, stb. kínai gyártókkal nincs rossz tapasztalat, bírják a strapát, jól működnek, világítanak. Amit nem tudnak a márkás lámpákhoz képest, azt még Macikos foglalta össze.
Végösszegben kb. 16 $ (lámpa) + 10 $ (akku) + 10 $ (töltő) kb. reális ár szvsz. Így összesen 36 $, ami 8-9e Ft, a jelenlegi, "nagyon-nagy" értékű forintnak köszönhetően.
Fókuszálást felejtsd el szvsz, a fényerő rovására megy. A linkelt lámpa közelre is szórja a fényt, de távolra is lehet használni.
A domború lencse gondolom a fókuszálás funkció miatt van.
Kicsit olvass vissza a topikban, esetleg keress rá az adott lámpára. Most hirtelen nem tudok tesztet linkelni pont erről a lámpáról, de egy másik "hasonlóan márkás" lámpáról olvashatsz a logout blogomon is, ha érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
sziasztok segítsetek légyszi mert nem étrek nagyon az angolhoz.
jólértem ha [ezt] megrendelem akkor ingyenesen hazahozzák még külföldről is??[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
válasz Dongatto01 #4278 üzenetére
Hong Kong-ból olcsóbb a posta mint itthon a szomszéd faluból
Az előbb említett 2 dollár biztosítás van még ha akarod, ha nem akkor annyiba kerül összesen ami oda van írva.Nick: HE_Storm
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4278 üzenetére
Igen, de ennek a toltojet nem tudnad itthon hasznalni. Hacsak nincs atalakitod.
En is a manafontot javasolnam kezdesnek, nem egyszer rendeltem onnan megbizhato.
[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
zoli03
őstag
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4283 üzenetére
Attol fugg mi kell neked, fokuszalt vagy jobban terito lampa?
Amugy altalanosagban ezt szoktam ajanlani:
501B+tolto+akumlator ez kb 34,64 dollar. + igeny szerint 2 dollar registered air mail.de ha jobban fokuszalt lampa kell akkor U80 vagy 980L is szoba johet.
[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
légyszi,aki ért hozzá megtenné nekem,hogy belinkeli [ehez] a tipusú lámpához a töltöjét meg a hozzá tartózó aksit is,lehet inkább kicsit többet áldozok rá de spéci legyen már a lámpám !!
-
JSaN
addikt
A feljebb linkelt tolot+akumlator paros tokeletes hozza, nekem is van ilyen lampam es ezek vannak hoza. Eszmeletlen egy lampa, nagyon elegedett vagyok vele. De szolok par meteres kozelben nem az igazi, mondjuk arra azert vettem az 501b-t.
-
Dongatto01
tag
egyébként szerintetek a kettő közül meiket válasszam?? van lényeges beli külömbség a kettő között??
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4287 üzenetére
Marmint STL-V2 es 501B kozott? Eg es fold a kulonbseg.
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4289 üzenetére
Ez a tolto+aksi jo az 501b, stl-v2, uf c2 lampahoz is. De az utolsohoz adnak alapbol, akkor nem ertem mert kene kulon venni?
#4290 az a lampa az 501b szintjen van, messze van az stl-v2-tol.
[ Szerkesztve ]
-
Dongatto01
tag
meg ha jólértem a Manafont-is ingyen szállítja haza a STL-V2 öt??
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4292 üzenetére
Fent is kerdeztem, de nem valaszoltal ra. Amig nem mondod meg mire kell addig nem tudunk konkretumot ajanlani. a C2 es 501b kozelre egyenletessen teritve vilagit, az STL-V2 pedig kis pontban de messze. sajat kep stl-v2-rol
igen ingyen szalit, de 2 dollar felarert van registered air mail.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Dongatto01 #4293 üzenetére
Ingyen szállít a Manafont is, de ha ilyen értékben rendelsz, én kérnék a helyedben tracking numbert, kb 2 USD.
-
JSaN
addikt
válasz Dongatto01 #4295 üzenetére
Akkor neked STL-V2 kell.
tolto + akumlator + STL-V2.
Ez 77,35 dollar ami 19400 Ft, koszonhetoen a gyenge forintnak.
Ha varsz mig erosodik a forint akkor akar 1-2 ezer forintot is sporolhatszSteam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Avicularia
veterán
válasz Dongatto01 #4298 üzenetére
Ha kicsit spórolni akarsz,a dinodirecten 10 dollárral olcsóbb az stl-v2 [link].
Ha van most valami kuponos akció akkor még ebből az árból is lehet faragni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Horgász topik
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs