- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Hi!
Nincs valakinek eladó ilyen lámpája? Nem kell működnie, a váz kell átépítés céljából.
3 bébi (C) elemes Police 12 Watt jelzésű lámpa.
Természetesen fizetek érte.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
Az a kicsi Aurora is hasonlóan szórni fogja a fényt, mivel kicsi a reflektora. Amit te akarsz, tehát hogy messzire és viszonylag szűken világítson, ahhoz olyan lámpa kell, aminek nagy a reflektora, lehetőleg parabola keresztmetszetű és sima felületű a foncsora.
Tehát ilyesmi:
[link] és ugyanez fekete színben: [link] Ezeknél kevés a szórás a reflektor miatt.
Az se lehet rossz, amit szaszlaci ajánl, meg az ugye az MC-E LED miatt erősebb is. Ennek van SSC P7-es változata is [link] , de mindkettőnél ugyanúgy lesz szórás is oldalra, a LED kialakítása miatt és mert nem sima a reflektor. Esetleg még ez lehet jó: [link]
Ha a helyedben lennék, nem tudnék dönteni A legjobb persze az lenne, ha vennél egy WF-800-at, beletennél egy SSC-P7-es LED-et
-
szaszlaci
addikt
Nem a tükör mérete határozza meg, hanem a kialakítása és a LED helyzete. Gondolj csak a fókuszálható lámpákra, például MagLite.
A nagy tükör a jobb fényhasznosítás miatt jó, úgy tudom.Amit linkeltem az nagyon megéri az árát, ha tényleg tudja. 8 rugóért állandó fényerejű MC-E lámpa, 2x1865-el nem igazán van, szerintem érdemes figyelni rá. Annyi, mint az általad linkelt Q5-ös. Csak hát ugye mi igaz a valóségban belőlük..
MC-E vs P7: Utóbbi sokkal roszabb hatásfokú, hisz az 5-7000 Kelvines fehér LED-je 13,4 Watton tud 750 Lument. Szemben az MC-E-vel, ami 9,8 Wattal leadja már. Oka az alacsony égésfesz. (3,5 vs 4,2 Volt).
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
PHM
addikt
válasz szaszlaci #203 üzenetére
Nos, ő van nekem:
Kicsit kopottas, de elpusztíthatatlan fémháza van.
Az üvegét cserélni kell, mert karcos, 3 bébielemes, meghajtó
elektronikája nincs, csak egy 0,51 ohmos ellenállás egy kis nyákon.
A powerledet meg akarom belőle tartani, terveim vannak vele.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
attiLANte
tag
válasz szaszlaci #207 üzenetére
"A nagy tükör a jobb fényhasznosítás miatt jó, úgy tudom."
Nem egészen - nagy tükörből is van olyan, aminek pocsék a fényhasznosítása.
Hagyományos, előre néző LED-es kialakításnál ez inkább az átmérőhöz viszonyított mélységtől függ.
Minél "mélyebb" a tükör, annál kisebb lesz az a fénykúp, ami fókuszálatlanul hagyja el a lámpát. Sajnos általában ez az optikai tengely körüli 40-80°-os fénykúpot jelenti, ahol a legintenzívebb a powerledek fénye. Viszont megvan az az előnye, hogy elég sok szórt fény jut közelre akkor is, amikor a távolba világítunk.
Ha erős, szűk csóvát kell létrehozni, akkor hosszú fókuszú (és a hatékonyság megtartása miatt nagy méretű) tükörre/lencsére van szükség - és olyan LED-re, aminek kicsi a felülete, hiszen ezek arányától függ a létrejövő fénynyaláb kúpszöge. -
szaszlaci
addikt
Hát, ez nehéz kérés, utánanézek neten. Mindenesetre amint az tudom, nekem mi kell, beszélünk róla.
Tudnál egy linket, ahol megnézhetem alaposabba a lámpát?
Esetleg vedd meg az enyémet. Nem mondom, hogy olcsón adom, de hát valahonnét pénzhez kell jutnom.[ Szerkesztve ]
-
-
PHM
addikt
válasz szaszlaci #213 üzenetére
A led maga egy menetes gyűrűvel van rögzítve, a kiszedéséhez
lehet, hogy célszerszámot kell barkácsolnom.
Ránézésre szabványos csillagnak tűnik az, ami most benne van.
Sima üveg van az elején, ennek a cseréjéhez először ki kell varázsolni
a ledet tartó gyűrűt.
Maga a lámpa összesen 4 fő elemből áll:
hátsó kupak a rugóval, elemtartó cső, kapcsoló rész, lámpafej.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
szaszlaci
addikt
Nem tudom, komolyan gondolod-e a vásárlást, és mégcsak tippet se tudok adni, honnét vedd, de amit tudni érdemes a HID fényforrásról:
-a régi ívkisüléssel üzemelő kvarc lámpákhoz lehet hasonlítani
-nagy feszültséggel üzemel (emiatt nagyobb az esélye, hogy tönkremegy a meghajtó, meg valszeg nem fog rázni)
-nem csak bekapcsoljuk meg ki, hanem itt felízzik az elektróda (ívkisüléssel megy a plazmavágó ugye..) Vagyis ha kikapcsolod, nem szabad visszakapcsolni, mert az indításnál dúrván kopni fog az izzó fém.
-rövid élettartam az égőre (asszem 500 órát szoktak megadni neki, a LEDes 50-100 ezerrel szemben. És itt már kuka.)
-nem nagyon kedveli a rázást, dobálást
-nem hatékonyabb már, mint egy jobb LEDNagyon nem vagyok otthon a témában, de kb annyi előnye van, mint amennyi fentebb szerepel.
50 ropi a kínai? 15 ezerből veszel 5 darab, 10 Wattos MC-E LED-et, darabja 750 Lumen. Én most tervezek építeni egyetlen ilyennel egy durvább lámpát.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Nagyon nagy teljesítményűt nem nagyon láttam én se. (Bár szerintem önmagában 7-900 Lumen elég meggyőző, pláne ha reflektor. Keskeny fókuszú.)
Led Lensernek van az X21, 7 LED-es, aolyan 1500 Lumen. Persze az ára elég beteg..Építés kizárva nálad? Vannak olyan tükrök, mint az említett lámbában is van, szépen bele lehet tenni 3-6 LED-et.
Minek ekkora fényerő, csak simán a leküzdhetetlen vágy?
-
szmaron
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek! Interneten láttam egy Police lámpát és elég jónak néz ki.(videó is volt) Megéri megvenni? Mik a tapasztalataitok róla? Nem annyira fontos igazából a lámpavásárlás, van egy Mini MAGITE AA-m, kirándulásokon azt szoktam használni.
Előre is köszönöm a segítséget! szmaron
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #207 üzenetére
Tettem korábban egy megjegyzést, ez javításra szorul.
Kapható már olyan SSC P7, ami 3,25-3,5 Volt között képes 2800 mA-en 8-900 Lumen-t leadni, mindezt természetes fehét színnel. Még nem kapható mindenhol, és többe is kerül, mint a többi, de jelenleg ez gazdaságosabb és fényesebb, mint bármely Cree MC-E.
Az más kérdés, hogy kaphatóak Cree XP-G LED-ek, ezek 3,3 Volton 1 Amperral hajtva képesek akár 367 Lument leadni. Jelenleg ez a leg gazdaságosabb a maga 111 Lm/W-jával. Viszont ebből több kell, ha MC-E/P7 nagyságrendű fényt seretnénk.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
válasz szaszlaci #225 üzenetére
Ráadásul az SSC P7 jól tűri a túlhajtást is, 1100 lumenig simán fel lehet vele menni, bár ekkor már 7A kell neki Másik fórumon linkelték is az ezzel foglalkozó CPF-es oldalt.
SST-90 lehetne még jó választás. Alapból tudna 1000-1200 lument 3.2A-en, ha meg később kevésnek bizonyulna, akkor nyugodtan lehetne húzni 2250 lumenig (persze a megfelelő bin-es)
Persze nem olcsó... -
szaszlaci
addikt
Hát ez fullra hajtva 70 Lm/Watt, jobb P7 100 fölött van, meleg fénnyel. XP-G meg 111. Persze azért örülnék egy ilyennek
Szerintem D bines P7 az egyik legjobb választás most. Vagy az XP-G-k. (Nem sikerül eldöntenem még, de tervezek mostanában egy ilyet vásárolni, meg egy új lámpát építeni vele. Kíváncsi vagyok mit tud.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
macikos
addikt
-
szaszlaci
addikt
Hát, szerintem a szórása meg valoszinűleg nagyon megfelelő mindenre (reflektor rész és szórt rész is bőven), persze csak tipp, lehet nincs igazam. De általában ez a részük okos a kínai lámpáknak.
30 Watt nyílván nem komoly. Forrsztás nem sok van ezekben, két drót a ledre és kész. Szóval azt tudod javítani. Ára sem vészes.
Viszont nem lesz jó a fényük, ugyanis rengeteg szín hiányzik ezekből a ZengShong ledekből. Mint a neon, azzal se látni rendesen.Ám valóban jó lenne, ha tudnál paypallal fizetni, mert külföldön sokkkal jobb cuccok vannak ennyiért, ingyenes szállítással sokszor. És azok jó leddel vannak, elektronikával 1-2-300 lumennél. Fölötte csak a drágákban van már áramkör.
-
-
szmaron
csendes tag
válasz lovagisas #232 üzenetére
Hello lovagisas!
Most megnéztem az acélfullánkot, de csak nagyon drága lámpákat találtam. A legolcsóbb is 12000 Ft körül volt. Jelenleg is van egy MAGLITE lámpám, igaz nem LED-es, hanem MINI.
2002-ben hoztam az USA-ból, azóta tökéletesen működik.(2 izzót már elhasználtam )Kösz a segítséget! szmaron
-
szmaron
csendes tag
Nézelődtem még a DealExtreme-n, találtam 3 jobb lámpát, ezek 200-250 Lumen fényerejűek, de sajnos kettő valami CR123A elemmel megy.
[link]
[link]A három közül a legolcsóbbik( $14) a legszimpatikusabb, ez 230 Lument tud, 1 db AA elemmel is megy. Ez lenne az:
[link]Szerintetek a harmadik milyen? szmaron
-
macikos
addikt
Az első kettő szimpatikus, ennyiért főleg Mag mini-t ismerem, a háza nagyon jó, de a fénye gyenge
Igen, 2db CR123A-al mennek vagy még az első lámpa, ami 18650-es Li-ion akkuval is.
Ha 18650-es akkusat választasz, akkor abból ez a legjobb: [link] + hozzávaló töltő: [link]
Érdekes, hogy az elsőnél 40-60 perc működést írnak... azt nem tudom, hogy tud lemerülni egy 2500mAH-s akkuval egy óra alatt ezzel a LED-del...
-
szaszlaci
addikt
Hi!
Ezek alámpák nem lesznek rosszak, de fullosak se. Az árukat bőven megérik általában.
Első hozzászólásod:
-mini zoomos cucc, nem tűnik rossznak, kipróbálnám, de nem túl erős
-másik zoomos: kicsit zörgős gagyi a mechanika, de amúgy nem rossz. LED hűtése gagyi, azt meg kell benne oldani.
-3.: passz, olvasd a hozzászólásokat
második hozzászólás:
-ultra: jónak tűnik, jó áron
-másik ultra: cr123 elem, ha ezt afényerőt közelíti, kevéske üzemidő lesz, de nem rossz, főleg, hogy az egész lámpa kics. szimpatikusak ezért nekem.
-3.: 1 AA miatt szintén jó, kérdés, hogy mennyit fog azzal világítani. mert kevés rá az esély, hogy növelni és csökkenteni is tudja a feszt, azok a meghajtók drágábbak. De amúgy ha nem akarsz akkuval szórakozni, vedd meg nyugodtan.De amúgy érdemes beszerezni lítium akkut + töltőt. Nem egy hatalmas kiadás, és mondjuk 5 évig nem kell őket cserélni, addig meg rátöltesz mikor kedved van, jó erősek, könnyebb hozzájuk lámpát csinálni, ezért nagyobb lesz a választék. (A nagyobb feszültségük miatt.)
Macikos: van annál a töltőnél jobb is, ami nem csak összesen 0,5 Amperrel, hanem 2x1 A-el tölt. (Tehát 4x erősebb, gyorsabb.) Itt-e, szerintem ez a legjobb 1865 ös töltő DX-ről. Ezeket az akkukat meg lehetne zúzni 3 Amperrel is nyugodtan. (sőt valoszínű többel is.)
-
lovagisas
csendes tag
Tisztelt professzorok!
Mi a véleményetek ?
1.
MicroFire samurai-IIK3500R 35W HID
Rechargeable Flashlinght kit2.
SterOps SRFB-10 H AEOLUS 35 W
3500 lumen HID Flashlinght kit
CW - chasger+battery -
szaszlaci
addikt
válasz lovagisas #239 üzenetére
Tisztelt Doktor úr!
Az én vémeényemet gondolom olvastad már.
Miért akarsz HID fényforrást, illetve erősségben milyen kell? Milyen célra, miyen fajta? (Reflektor, terítsen, bringa, ..)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jada00
tag
válasz szaszlaci #205 üzenetére
Hello mindenki! Nem túl rég olvasgatom a fórumot és kifejezetten tetszik, nagyon jók a gondolatok! Látom néhányan szeretnek építeni lámpákat. Jó lenne valami brutált csinálni! Szerintetek mit lehetne ebböl kihozni?
Bele lehet e rakni 5x900lm fényeröt?
Vagy mennyi a max?
Az ssc p7 bele megy vajon?[ Szerkesztve ]
-
jada00
tag
Erre én is gondoltam, de azon az átmérön lehet igazítani szerintem!
Mondjuk gépmunkával. A kérdés, hogy utána az alaplapon elfér e.Ha össze is jönne ekkora teljesítményhez meghajtás is kéne.
Arra gondoltam csináltatok rézböl vagy aluból házat 5db ilyennek, csak
elég lenne![link] -
jada00
tag
A maglite 4D lámpa ugy néz ki jó lenne hozzá.
Csináltatnék bele egy persejt , utána jók lennének a C baby akksik! [link]
Hosszra 25cm, lehet elég lenne a 3D lámpa! -
macikos
addikt
Beteg vagy Persze pozitív értelemben
Kiszélesíteni azt a lyukat azért nem lehet szerintem, mert valószínűleg erre is rá van gőzölve a vékony alumínium réteg, ezért ha hozzákezdesz, akkor ott egyből lejön róla.
18650-es akku is elég, különbség csak az üzemidőben lesz, de gondolom ezt tudod
-
jada00
tag
Nem lehet túl kemény anyag a foncsor, ha hideg vízbe merülve fúrom át egy álványos
fúróval, akkor szerintem kibírja sérülés nélkül! Amúgy is kb 1mm rel kell növelni! A 18650 es akksival hosszabb lenne az egész, nem jó! Sokkal kompaktabb lámpát kapunk ha kissebb. 32.5cm lenne a 18650 essel. Nem mindegy.
A Maglite 3D jó alap lenne, a bele esztergált persely miatt a hütés is elég lenne sztem.
Ahogy néztem a linket amit küldtél, a maglite ba egy az egybe bele megy a foncsor?
Amúgy más már csinált hasonlót, csak ő az akksi tartót is építette,
de szerintem túl hosszúra sikerült![link] -
jada00
tag
Most mértem le egy D góliát elemet: 30mm széles és 60mm hosszú, tehát a
4D méretü lámpa jöhet szóba. Így is kérdéses a dolog, mert nekem 25cm re lesz szükségem a 21500x5 akku miatt, viszont a 4D méret csak 24cm.
Remélem a végében lévö rugón alakítva el lehet csalni azt az 1centit.
A persely se lesz túl vastag de szerintem pont elég.Uraim, várom az ötleteket, hozzászólásokat!
-
szaszlaci
addikt
Ezek a tükrök méretezve vannak. Ha egy MC-E-t/P7-et teszel bele, kb olyan lesz, mintha nem is lene tükör, csak szórni fogja a fényt közel 180 fokban.
Megmunkálni nagy valoszinűséggle meg lehet, nem fog lapattogzani a foncsor. (Aluval igen ritkán futtatják be, általában ezüst vagy nikkel, ha jól tudom.)Az a 2550-es lítium, C méret, miért nem MagLite 3C?
De ne hidd, hogy 5,5 Ah! Max 3,5 Ah lesz.
Meg a töltőt is meg kell oldani, nem láttam ilyen méretben. +valami erős kell, hogy a 4 darabot ne 2 napig töltse. Vagyis neked kell elkészíteni.De miért is kell neked 5 darab MC-E? Akkor inkább P7, sokkal gazdaságosabb.
Illetve én XP-G R5-öst választanék, darabja 3,3 Watton 367 Lumen, ez a leg gazdaságosabb jelenleg.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
jada00
tag
válasz szaszlaci #248 üzenetére
Hello! Miért 3c maglite, ha alapul az 5 ledes foncsort vesszük, sorba kötve nem 5 meghajtó akku kell?
Azt tudom ,hogy a 5500mah az nem annyi, de még mindig erőssebb mint a 18650es.
A töltővel kapcsolatban tényleg gondban vagyok, de most rendeltem egy pár dolgot DXröl
[link] [link] [link]
plussz egy ilyet [link]
kipróbálás céljábol.
Egyébként mennyire vagy bisztos abban, hogy 180 fokban szórna az egész, mert én azért azt ki fogom próbálni, tehát meg fogom építeni!?
A kérdés az ,hogy a C cellás maglitenak ugyan akkora a feje mint a D nek?
Ha igen akkor rendelek egyet az 5C böl. Maradok a tervnél.Melyikőtök van pest közelében? Az építésnél lehet ,hogy kellene egy kis segítség, nem vagyok szaki, de amit elgondoltam azt véghez akarom vinni,számítok rátok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞