Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz axioma #6452 üzenetére

    Valóban nem tettem oda a kWh-t, és lehet rosszul fogalmaztam :B
    Szóval ha az autó 3,3kW-al tud csak töltődni, akkor 1 óra alatt (kevesebb mint)3,3kWh megy az akkumulátorba.
    A spar töltő árával számoltam, mert a mobiliti elég tág határokat ad meg attól függen hol tankolsz, és elég drága is, mondjuk az Aldi-s (Eon 159/99.-) töltőjéhez képest. Vagyis a jelenleg legrosszabb töltési eshetőséggel (árral) számoltam.
    A vége ugyanaz 3,3*225*? Nincs egy általános megközelítő érték ami a töltés közbeni veszteséget mutatja? Vagy ebben a táblázatban már beleszámolták? Vagyis 742.-ból kapok ~20km-t. Így ~3700.-ra jön ki 100km. (Jelenleg ~5000.-/100km a tankolás költsége) Tudom van n+1 más is, de csak a tankolást számolva 100km-enként így is ~1300.- marad a zsebembe.

    Vagy elrontottam a matekot?

    cinemazealot
    Nem baj az ha időjárásfüggő. Nem is az "1 óra alatt beletöltött kilométereket" kérném számon, csak az 1 óra töltés költségeit. Gondolom 1 óra töltés végeztével is csak 1kWh-t fizettél az adott töltő tarifájának megfelelően.

    Erről jut eszembe: Mit szól az aksi a sok apró töltéshez? Azt már olvastam, hogy minden nap 100%-ra tölteni nem tesz jót neki. De mi a helyzet azzal, ha pl. minden nap 1 órát rátöltök, ha 80% alatt van?

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák