Hirdetés
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
Arra jöttem rá, hogy a .kepub-ot nem olvassa a Kobo Aura H2O, de ha ezen kiterjesztéseket átírom .epub-ra, akkor olvassa a fájlokat. :-)
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
gollari11
csendes tag
Sziasztok! Még sajnos nem volt időm több időt beletölteni e-book keresésbe és mivel ajándékba szeretném adni így nem is szeretném beleásni magam a témába , inkább szeretném a ti véleményeteket kikérni tapasztalat terén.
Ár kategória 20-25 eFt között lenne.Fenti kommentekben a következő ajánlatokat találtam :- PocketBook Mini
- PocketBook Basic 2
- Wayteq Xbook 60
- Kindle 5
- Koobe Slimbook HDEzek közül megtudnátok mondani melyik készülék éri meg leginkább ár érték arányban? Esetleg ha más készülék is felmerül szívesen fogadom.Eggyetlen kritérium hogy a készülék ne csak 1-2 formátumot legyen képes használni.
-
JamesFinn
senior tag
válasz gollari11 #8754 üzenetére
A PocketBook olvasót ajánlom. Sok formátumot kezel konvertálás nélkül. (a pdf nem e-book, a tisztánlátás érdekében...)
Mivel zárt rendszerű, nem kell sem rootolni, sem jailbreakelni ahhoz hogy "megfelelően" lehessen használni.Betűtípus, betűméret margó, stb kiválóan személyre szabható. Menüje teljesen magyar nyelvű, garancia 2 év magyarországi.Kettő olvasó programot használ(adobereader és fbteader) választhatsz melyikkel olvasol. Az akksi nekem 5-6 hetet kibír (PB Basic2)
A mini 5", míg a basic2 6".
Szerintem ár-érték arányban a legjobb választás. -
JamesFinn
senior tag
válasz gollari11 #8759 üzenetére
Akár a minire, akár a basic 2-re. Én az utóbbit használom.
A mini gyakorlatilag ua. mint a basic 2, csak 5" a képernyő mérete, illetve a mini memóriája nem bővíthető microsd kártyával. A topic elején olvasd el az összefoglalót, illetve a pocketbook .hu oldalon mindent megtalálsz. Ha segítség kell, akkor PB basic2-ben otthon vagyokLittleBiG007
Ezt hogyan?
Érdekelne, megosztanád?[ Szerkesztve ]
-
-
-
JamesFinn
senior tag
válasz LittleBiG007 #8765 üzenetére
Köszi. És Te használod?
Ezt anno a PB 613-ra próbáltam, azzal nem működött. -
zebede
őstag
válasz gollari11 #8754 üzenetére
A PocketBook olvasók nagyon jók, nekem a Mini volt, szerettem.
Egyetlen gondom volt vele hogy a lapozó gombok az alul vannak és sehogy sem estek nekem kézre.
De ha ez neked illetve akinek ajándékba szánod nem okoz gondot, akkor mindenképp ajánlott.Ellenkező esetben az általad felsorolt 5 olvasó közül, és mivel kritériumnak jelölted hogy "ne csak 1-2 formátumot legyen képes használni.", én is a Wayteq Xbook 60-at ajánlanám, szintén mindenevő, nem kell mókolni, magyar nyelvű menü, igaz garancia csak egy év van rá a PocketBook két évével szemben.
Viszont ha az árat nézzük a hat colos PocketBook Basic 2.- 25.000 a Wayteq -20.000Ft. -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz JamesFinn #8766 üzenetére
(#8766) JamesFinn: Pocketbook Mini-n műxik szépen. Csak létre kell hozni a Extensions.cfg-t, és akkor kiválasztható a könyv menüjében a "megnyitás ezzel" alatt.
(#8767) zebede : Pedig bizony nagyon jól kézreesik a Pocketbook Mini lapozógombja. Egyszerűen fekvő módban kell olvasni. Ekkor bal, vagy jobb kézzel stabilan megmarkolható és a hüvelykujjad pontosan a "Következő oldal" gombon nyugszik, és a navigációs gombok is elérhetők maradnak. Tesztelve sok-sok óra egykezes, buszon történő olvasással.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Libretom
aktív tag
válasz gollari11 #8768 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy manapság, amikor rendelkezésre áll a Calibre ingyenes konvertáló és könytár kezelő program, amivel sok más, okos dolgot is tudsz csinálni, (de ami a fő pár másodperc alatt konvertálhatsz vele minden ekönyv típusra) akkor nagyjából mindegy, hogy a megvásárolt olvasó hány formátumot ismer. Ha pedig ekönyv áruházból vásárolsz, akkor prc (mobi) és epub formátumban tudod beszerezni a könyveket. Majd meglátod, hogy bármilyen olvasó mellett döntesz, legtöbbször ezen formátumok valamelyikét fogod olvasni, nem doc-ot, vagy rtf-et.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Libretom #8770 üzenetére
És egy e-book olvasó csak egy ideiglenes eszköz: az e-könyvtárnak számítógépen a helye, rendszerezve - ezért egyébként is érdemes Calibre-t telepíteni
(már ha vki hosszú távra építget könyvtárat, és nem csak ideiglenesen kell olvasni ezt-azt, majd törölni azokat - mert olyan fölhasználás is akad) -
zebede
őstag
válasz LittleBiG007 #8769 üzenetére
Ezért is írtam hogy nekem nem esik kézre ettől másnak még tökéletes lehet.
Én speciális eset vagyok, soha nem olvasnék fektetett módban.
A mostani Wayteq 60FL olvasómon pedig úgy van beállítva mind a négy lapozógomb hogy mindegyik előre lapozzon, így bármelyik kézben, bárhogy fogva tudok lapozni.
A visszalapozást pedig az érintőkijelzőn oldom meg. -
zebede
őstag
válasz Degeczi #8771 üzenetére
Én hosszú ideje építgetem a könytáramat de erre a célra nem használom a Calibre-t.
OneDrive felhőtárhelyen vannak a könyveim mappa struktúrában leszinkronizálva a laptopommal a Windows-os telefonommal és az androidos ebook olvasómmal.
Így amikor egy új könyvet rakok a négy hely közül bármelyikre, kapcsolódáskor automatikusan szinkronizálódik a másik háromra. -
Libretom
aktív tag
Igen ez nagyon ügyes, én is használom a felhőket. Én viszont - sok más mellett - éppen azért szeretem a Kindlet, mert az Amazon, a telefonomon, az androidos tabletemen és a Paperwhite olvasómon olvasott könyvet egymáshoz szinkronizálja (az adott oldalszámra). Így tudom folytatni a könyvet akár a telefonomon, vagy a tabletemen is, ott, ahol a PW-n abbahagytam.
[ Szerkesztve ]
-
postasbeci
csendes tag
-
-
JamesFinn
senior tag
válasz fertilio01 #8779 üzenetére
...és valóban úgy is van.
Jó kis ketyere a PB614. -
Libretom
aktív tag
Sokszor esett szó a Wayteq üzemidejéről. Én a Kobómnál azt tapasztaltam, hogy készenléti üzemmódban igen lassan, de azért merül. Ha kikapcsolom, akkor a merülés nulla, igaz, 15 mp alatt indul bekapcsoláskor, de az nem gond. Talán a Wayteq-nél is lassítható ilyen módon a merülés!?
-
Ébri
senior tag
válasz Libretom #8781 üzenetére
Alvó állapotban is megy egy pár processz, tehát persze hogy kevesebbet fogyaszt kikapcsolva, de azért kényelmesebb egy mágneses tokkal nyitogatni. Telefonomból kiindulva az android felállási ideje azért hosszabb, mint a kobo linuxos felülete, én a kobot se szoktam lekapcsolni (kndle-t meg plána nem, az még lassabb).
(Szomorú, hogy összeraknak valamit, de végén csiszolgatást már nem csinálják meg, gondolom költségtakarékosság miatt.)
-
-
Libretom
aktív tag
Igen, érdekes módon a Kindle-nél nem nagyon érzékelem a sleep üzemmódban a merülést. A Kobo-nál viszont igen, és ha "off" van, akkor akár két héttel meghosszabbodik a két töltés közti idő. (Éjszakára, ami kb. 8 óra, és nap közben, ami kb. 10 óra - persze csak hétköznapokon - ki van kapcsolva.) A Wayteqnél persze lehet, hogy hosszabb a bekapcsolási idő, de ha valakit zavar, hogy 4-5 naponta kell tölteni, akkor választhatja ezt is. Ez csak egy ötlet, de biztos igaz, és logikus. Persze még az is kérdés, hogy van-e bármi negatív hatása ha túl gyakran indítok "off"-ból. Gondolom nincs!?
-
-
postasbeci
csendes tag
válasz Libretom #8786 üzenetére
Húsz másodperc a Wayteq Xbook-60FL bekapcsolási ideje. Természetesen kikapcsolva nem fogyaszt, valaki írta is valahol hogy így használja és tíz nap fölött bírja az aku.
Gondolom ez nagyban függ attól is ki mennyit olvas rajta, de nem nehéz kiszámolni amennyiben egy-két százalék merülést számolunk óránként, így ötven-száz óra üzemidő kihozható belőle.
Tehát napi egy óra olvasással bírnia kell egy hónapig és akkor még nem merült csutkára az aku.
Ennek az ára csupán annyi, hogy ki kell várni minden bekapcsoláskor a húsz másodpercet. -
Libretom
aktív tag
válasz mike1334 #8787 üzenetére
Persze! Én sem gondoltam, hogy feltaláltam a kanálban a mélyedést , csak megosztottam egy kézenfekvő ötletet. Az is világos, hogy kikapcsolva nem (vagy szinte semmit) nem merül, az már érdekesebb (?) kérdés, hogy egy eszköz (akár androidos, akár más op. rendszerű) sleep üzemmódban miért merül az "off"-nál jobban, ha még csak nem is indexel könyvet.
-
lazlogogola
tag
Az egy napot bíró okos telefonok korában, szerintem felesleges ezen gondolkodni.
Ha egy hetet bír az már több a jónál.Írom ezt úgy,hogy a Kobom és a Waytechem heteket bír napi 1-2 óra olvasással.
Nem zavarna az sem ha hetente töltenem kellene. -
Degeczi
nagyúr
válasz lazlogogola #8790 üzenetére
A min. egy hét a legtöbb felhasználónak nem annyira "több, mint jó", hjanem inkább joggal elvárt minimum, mert ez nem olyan eszköz, mint a telefon, ami állandóan a kezed ügyében van: ezt bevágod a táskába, és amikor időd van, olvasgatod - ne kelljen még ezt is ápolgatni a telefonon kívül
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz lazlogogola #8793 üzenetére
Ugyanazt mondom...
Hetente egyszer, hétvégén belefér - hétközben ne kelljen foglalkozni vele, ezért bírjon min. egy hetet. -
postasbeci
csendes tag
válasz Degeczi #8792 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, eddig az volt a megszokott hogy egy e-inkes ebook olvasó egy feltöltéssel hónapokig bírta. De ez most a két magos 1GHz-es procit, 512MB RAM-ot és teljesértékű 4.2-es (optimalizálatlan) Androidot használó eszköznél megváltozott.
Egyelőre választani kell a hosszú üzemidő és az Android rendszer nyújtotta szabadság között.
Amint ez megváltozik és jól optimalizált Android kerül rá, valószínűleg nem erre az 60FL-re hanem majd egy később kijövő tipusra, na az lesz a tökéletes ebook olvasó. SZERINTEM. -
gabancs
addikt
Na most tényleg jobb a wayteq mint a alap kindle? Úgy hallottam már ciki a kindlét használni.
[ Szerkesztve ]
-
lazlogogola
tag
válasz postasbeci #8795 üzenetére
Már mint olvasás nélkül hónapokat.
Mert napi olvasással nem hiszem. -
-
fattyu
veterán
válasz lazlogogola #8798 üzenetére
kiváncsi vagyok x hónap után ezeken is ugyanugy letérdel e az android mint telók többségén. megtippelem igen.
Részemről az androidos olvasó mint a zsiráf. Szép szép de otthonra nem kéne köszönöm...
maradok a célszerszámoknál.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest