- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #76051 üzenetére
Melyik routert vagy asus routerek topik
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
pinnacle
nagyúr
XIII. kerület Kárpát utcában, DIGI-s aknában matattak a szerelők, kérdeztem mikor lesz már optika, azt mondták most indítják. Kíváncsi leszek mikor indul tényleg. Egyébként honnan lehet leghamarabb megtudni? Megjelenik a címemnél? Most csak idáig van. "Fehér doboz" mellé tesznek még valamit?
Nálunk Telekom (Flip) is van. Ezt itt hagyták bekötés után. Azt néztem, hogy nagyon könnyen hajlítható, simán rá tudom tekerni az ujjamra. Másik lakásban a UPC sokkal merevebb fekete kábelt húzott be. Nem tudom a DIGI mivel dolgozik, de ezt a fehéret szerintem simán el lehet a sarkokban vezetni.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Kicsit meg lett hajtva azért remélem nas meg pár eszköz lesz rajta nem lesz igy leterhelve.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz woodworm #76057 üzenetére
ezt a linkből szedtem nem én csináltam
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Lackooo84 #76063 üzenetére
Nem rossz majd ma átveszem a routerem aztán megnézem a t-home-nál mit tud bár ott nem egy acélos a csomagom mert csak 250/20 a csomag. De majd a diginél hamarosan jó lesz
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Szeretném Diginet1000-re valtani.
Viszont egy kicsit aggódom az oldalon található rendszer követelmények miatt.
[kép]
Nem értem mi ez. Nem csak csak gigabites hálózati kártya vagy router kell?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
MODERÁTOR
-
alratar
addikt
válasz Intruder2k5 #76067 üzenetére
Szia,
TP-Link Archer C5 - AC1200 router van, ami, ha jol olvastam az összefoglalót, jó.Ha a routerből kábelen megy a gépbe a net, akkor sem számít ez a konfig?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
xeon forever
addikt
válasz alratar #76068 üzenetére
Ha azzal fogod hasznalni ami a CUCCAID kozott van akkor hetkoznapi hasznalatban tok jo lesz.
Saccra 800-900 lesz a letoltes@nem a torrent az mas teszta, de lehet teljesen ki fogja hajtani. (atlagosan 930-950 a vege)[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
alratar
addikt
válasz xeon forever #76070 üzenetére
Igen, még az van.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
98bja
senior tag
Sziasztok
Elköltöztünk, és az új helyen már csak az 1000-es csomagot lehetett bekötni. Megcsinálták, ment is szépen, az egyik mérés ilyen volt:Ilyen volt pár hétig, azonban pár napig távol voltam és mikor tegnap este visszajöttem drasztikusan lecsökkent a sebesség. Olyan mintha valami korlátozná, mert gyanúsan hasonló a le- és feltöltési sebesség is:
Router újra volt indítva, kábel ki- és be lett dugva, de semmi javulás. Be van állva erre a 95 körüli sebességre. Mi lehet a probléma?
-
Varszegig
veterán
-
98bja
senior tag
Update:
Kicsit megnyomkodtam a kábel két végét, és megjavult, így ő lesz a hibás. Nem tudom miért, de erre nem is gondoltam. Köszi!
Lefuttattam egy mérést, most 400-ig ment, szóval minden ok. -
djsunstealer
aktív tag
2. kerület Rét u.- Keleti K.u. sarkán hatalmas mozgolódás 3 Digis kocsival, oszlopra másztak (én meg a falra, hogy sose lesz itt DIGI:)))), nem vagyok szakavatott, gőzöm nincs mi lehetett, gondolom mobillal kapcsolatos.
-
fonok87
aktív tag
Sziasztok.
Éppen gondolkodom váltsak-e jupisziről (valószínűleg úgyis fogok ). Amit viszont nem tudtam kihámozni az összefoglalóból, az az, hogy most jár-e a CB-hoz hasonló egyben modem-router a Digi 1000 csomaghoz? FTTH terület, nem panel. Felhívtam nagy nehezen az ügyfélszolgálatot, megpróbáltam megkérdezni. A kollegina anmnyit tudott mondani, hogy olyan dobozt akpok amilyen van a szerelőnél az autóban (a kérdést se értette szegény). Tényle nem lehet tudni, hogy router is jár vagy csak modem?Truss me, I'm an engineer.
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
ez normális? [kép]
INTJ
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Tegnap kötötték be nálam az FTTH-t. Van esély rá, hogy még hétvégén aktiválják az 1000 Mbitet, vagy csak jövő héten? Meg tudom sürgetni valahogy?
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
stingy2
senior tag
válasz 4Grider #76084 üzenetére
Nem tudom, nekem inkább ez tűnik normálisnak: [kép]
Nem igazán értem, nap közben packetloss hegyek, és van, hogy ilyen: [kép]
(hosszabb ideig is teszteltem, csak annyi a különbség, h több a piros függőleges vonal.)
Hiába van meg a 930/320, 7 körüli pinggel, ha a weboldalak lassan v néha nem töltődnek be, a stream akadozik, mert ledobál a szerverről...
Esetleg valakinek tapasztalat? Érdemes reklamálni?(ahogy olvasom itt, nem nagyon )
Pár napja volt az utcában 2 Digis autó, a házunk (családi)előtti villanyoszlopról, meg pár közeliről leszedték a dobozt, mókoltak vmit, elmentek, azóta sz@r.
Megköszönném a segítséget, mert így nagyon nem ok, hiába a fenenagy sebesség.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
4Grider
nagyúr
válasz stingy2 #76086 üzenetére
Senki nem fog neked a pingplotter.com és a google.com felé 20-30 ms alatti pingeket garantálni ma Magyarországon. És ehhez semmi köze nincs annak, hogy nálad az utcában mit mókoltak a szakik az oszlopon. A bix.hu felé meglévő hálózatminőséged már sokkal jobban kifejezi az internetszolgáltatód közvetlen hatáskörébe tartozó minőséget.
Átváltottam vpn-en a bix-ben lévő szerverünkre, a pingplotter elérése onnan nekem is fos volt a telia-net miatt (120-130 ms-os pingek).
A weboldalak betöltődése ettől független, ott valószínűleg dns túlterheltség lehet. Tudom javasolni valamelyik publikus dns kiszolgálót a szolgáltatói helyett. Ott van pl. az 1.1.1.1 vagy a 8.8.8.8, semeddig sem tart őket beállítani a dhcp kiszolgálódon. -
4Grider
nagyúr
Oldjátok meg, hogy legyen közelebb a játékszerveretek, és ne sok ezer km-el és egy rakat szolgáltatóval odébb. Ha az egész világon a Mészáros művek kezében lenne a net, akkor sem lehetne garantálni, hogy két végpont között nem lesz néha vagy folyamatosan lag. Ha a bix-be vagy bármelyik nagyobb hazai adatparkba beteszel egy szervert, azt jó nagy valószínűséggel nagyon jó válaszidőkkel fogod elérni addig, amíg annyian nem lesztek rajta egy időben, amíg túl nem terhelitek.
-
R3laX
addikt
válasz 4Grider #76092 üzenetére
Nálam mióta a Digi megpiszkálta a villanyoszlopokat, az Invitel VDSL-em német szerveren 27-ről 39-44-re emelkedett és ezt sem stabilan. Jelenleg 15. hónapja várok a Digi FTTH bekötésre (rohadó invitel vezetékekkel). Tavaly júliusban kezdtek dobozolni.
Tegnap rákérdeztem a társasházzal merőleges utcában(kertes) kötekedő FTTH szerelőkre, idézem:
-Húúúúú, az nagy melóóó, fúrni kell meg faragniiii. Majd keresnek, úgyis észreveszem.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
És akkor jön bameg tavaly is a szórólapos gyerek, hogy kössek Invitel IPTV-t. Mondtam neki, hogy ne haragudj, de nekem a tv az Digi(netből a max Ritmo 4Mbps), az internet pedig Invitel. Pont azért, hogy meglegyen legalább a 60megabitem VDSL-lel. Gondolom pár öreget behúztak, emelt árakon, csak hogy még jobban le legyenek terhelve a rothadó öreg sz@r vezetékek.
Új lakásba nekem az esztergomi irodában is 5400-ért akarta a nő adni a 60-as netet, amit a végén neten havi 2990-ért megrendeltem.
Na mind1, várok, igazából már 15 hónap alatt majdnem bele is törődtem a sz@rba. Bezzeg anno a szép stabil 32 pinges 384-es ADSL-es időszakban.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz 4Grider #76090 üzenetére
Ok, lehet, nem fogalmaztam egyértelműen: nekem kb hulla mindegy a ping és a sebesség (amíg megvan 5-10 Mb up). A gond a packet loss, mivel ilyenkor laggol, meg ledobál a szerverről. Ezt pl. régebben, mikor telekomos netem volt, úgy sikerült megoldani, hogy szóltam az üfszolnak, akik elirányítottak vmi tech.részleghez, ott mondtam az embernek, hogy melyik routerük dobálja a csomagjaimat, és átállították a routingot.Évekkel ezelőtt volt, a szolnoki router volt szar, szóltam, átállították és jó lett.
Kíváncsi vagyok, lesznek-e a Diginél ennyire rugalmasak.
Még az jutott eszembe, ha üzleti netet veszek tőlük (nekem bőven elég a 100/100, nem vagyok egy sebesség fetisiszta) akkor az jobb lesz ilyen téren? vagy ua. a rendszer, csak van pár + szolgáltatás (email. webtárhely)?[ Szerkesztve ]
INTJ
-
4Grider
nagyúr
válasz stingy2 #76097 üzenetére
A 10.0.0.1 után mindenkinek van packet loss, mert ott nincs icmp támogatás.
A 216.239.35.251 pedig nem a Digi hálózatában van.
Az üzleti netet ugyanúgy routolják, mint az otthonit. Ha van nálatok Telekom optika, az lehet alternatíva, de ha ugyanazokat a peering partnereket használják, akkor ugyanott fog elszállni a ping... -
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Digis kérdésem lenne :
Egy régi 40 lakásos társasházban lakom a XV kerületben.
4 éve mikor ide költöztünk még csak lassú net volt de kértem a fejlesztést és hamarosan megjött a gigabites net.
A lakásunkba cat5e kábel jön a routerbe, be kell jelentkezni felhasználónévvel és jelszóval.
A tv adás koaxon megy a lakásokba.A házunk 4 lépcsőházból áll és a miénkben van a digis szekrény. A szomszéd a másik lépcsőházban lakik és nekik azt mondják nincs kiépítve az optika.
Ez szerintetek hogyan lehet?
Az gigabites net csak optikán jöhet a házba, vagy másképp is? Ha igen annak mi a neve?
Köszi előre is...ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest