Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kemp3

    csendes újonc

    A 2023. november 13. napján elindított transzformációs program első jelentős mérföldkövéhez érkezett a 4iG Csoport azzal, hogy a mai napon az Antenna Hungária Zrt., mint a DIGI és a Invitech kizárólagos tulajdonosa döntött ezen leányvállalatok kiválás útján megvalósuló szétválásáról - derül ki a BÉT-en publikált közleményből.
    A program jelen fázisában a DIGI-ből és az Invitech-ből az infrastruktúra egységek válnak ki, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók.
    A kereskedelmi társaságok változatlan névvel, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint Invitech ICT Services Kft., az infrastruktúra társaságok pedig D-Infrastruktúra Távközlési Kft., valamint Invitech ICT Infrastructure Kft. névvel jelennek meg a piacon. A kiválás napja 2024. június 30., az új struktúra szerinti működés első napja 2024. július 1. napja lesz.
    A transzformációs program szerves részét képezi az infrastruktúra különválasztása és monetizálása. „A vezetékes, illetve a mobil infrastruktúrában lekötött tőkénk ugyanis hatalmas érték, amelynek a felszabadítása olyan értéknövekedést eredményez, amelyet nem hagyhatunk kihasználatlanul” – mondta el novemberben Jászai Gellért a Portfolio-nak adott interjúban. Hozzátette, hogy az is elképzelhető, hogy a jövőben tőzsdére viszik az infrastruktúra vállalatot, vagy tőzsdén kívül értékesítenek belőle tulajdonrészt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák