Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaroslav

    aktív tag

    válasz DonMaster #41879 üzenetére

    Az általad felsorolt nézettségi adatok biztosan pontosak.
    De, gondolom azzal egyetértünk, hogy ezek közül nem nagyon van olyan műsor, amelyik különösebb értéket képvisel.

    Főleg a sorozatok azok, amik semmilyen értéket nem képviselnek, miközben annyi remek sorozat van. Nem beszélve arról, hogy ezen remek sorozatok nagyobb része látható is a kisebb magyar csatornákon.

    Ha nem lenne az RTL Klub és TV2 a kábelszolgáltatók kínálatában, akkor más, esetleg értékesebb, minőségibb csatornák műsorai vezetnék a nézettségi listákat, ugyanígy milliós nézettséggel.

    Hogy melyik műsort nézik sokan, az véleményem szerint nem a műsortól függ elsősorban, hanem a nézők megszokásától, hogy melyik csatornát szokták nézni, és az általuk preferált csatornán, melyik műsort szokták meg...
    Mikor megindult a kereskedelmi televíziózás hazánkban, akkor gyakorlatilag szerintem a közszolgálati csatornák mellett csak 2 országosan fogható kereskedelmi csatorna volt, a TV2, és az RTL Klub. Az emberek ezt a két csatornát szokták meg, és ma is ezeket nézik.

    Ha a nézettségi listán vezető műsorok, nem a TV2-n, vagy az RTL Klub-on mennének, akkor a nézettségük véleményem szerint alacsony lenne, annak ellenére, hogy ugyanaz lenne a műsor, amelyik most vezeti a nézettségi listát.

    Tehát a nézettség nem a műsor minőségétől függ, hanem az évtizedes megszokásoktól, a csatornákat illetően.

    Ha a szolgáltatók most kihasználták volna az alkalmat, tartják a sort, és egységesen dobják a a TV2-t és RTL Klub-ot, akkor talán jöhetett volna egy minőségi változás. Az emberek elkezdtek volna keresgélni más csatornákon, és esetleg rátalálhattak volna a minőségibb műsorokra...

    De, valószínűleg a langyos, állott pocsolya mindenkinek jobb, egyszerűbb :)

    Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt két nem fogadott hívása Chuck Norristól.

Új hozzászólás Aktív témák