Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz Tin #41687 üzenetére

    "napközben napelemről simán tölthető, amíg parkol,"

    Már ha van nap. Azért ez önmagában nem biztos, hogy elegendő, főleg télen.

    "ha összekapná magát a világ, ahogy németország, évtizedeken belül ki lehetne vezetni a nap- és vízerőműveken kívül mindent."

    Szakértők, ezt azért nem így látják, nem véletlen használnak napjainkban is, sok helyen atomenergiát, egyszerűen megújulásból, ma még nem lehetne fedezni. sok napelemnek, alig van hasznosításra alkalmas %-amit tud, felhasználni ilyen 20-40% az nem túl sok. Az optimális a 80% körül lenne, az pedig elég ritka/drága.

    Egy vízi erőmű ráadásul rengeteg környezet rombolással jár, fel kell duzzasztani a folyót, el kell árasztani területeket stb. Szél erőműre, azt mondják, hogy zavart kelt a légáramlásban...

    Szakértők szerint ez csak hosszú távon megoldható folyamat, és a kettő együtt működik, most csak alternatív energiával, nem mennénk sokra.

    De nagyon eltértünk a tárgytól.

    Amúgy megjegyzendő, még Japánban is működnek atomerőművek, tudtommal.

    "a reklámok meg nyilván baromi idegesítőek. sokkal inkább nyitnék a megfizethető reklámok felé, ahol te dönthetsz, és fizethetsz, hogy nem akarod őket."

    Anno a Esti Showder pár perces reklám blokkolja, milliós tétel volt, és ez csak egy műsor, szerinted lenne azaz ár, ami működne ezzel a modellel? kétségeim vannak, min.

    "Ez azért nem dízel vs. benzin kérdés. Engem hagyott már ott dízel is, benzin is és fordítva."
    Múltkor volt hír egyre kevésbé keresett a dizel, a drága üzemben tartási költségek miatt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák