Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz Watt25 #30185 üzenetére

    Kicsit kevered a fogalmakat. A DVB-C a koaxos központi antennarendszeren továbbított digitális adást jelenti. Semmi köze a képminőséghez. Csak egy átviteli eljárás fedőneve.
    DVB-T a földfelszini, DVB-C a kábeles, a DVB-S pedig a műholdas digitális adást jelenti. Egyik sem definiál képminőséget, kizárólag egy átviteli eljárást/közeget határozza meg, hogy A pontból B pontba hogyan jut el a (digitális)jel/adás.

    A képminőséget a felbontás a bitráta a felhasznált kóder minősége(egyéb paraméterei) határozzák meg. Míg dvb-c esetén "korlátlan" sávszélesség ál rendelkezésre, nem tömörítik újra a műsorszolgáltatótól kapott stream-et, hanem csak beletolják a muxer-be ami egy RF csatornán átvisz 5-8 (SD) műsort.

    Tippem szerint az iptv rendszerek az ADSL 10-15Mbites rendszerére vannak "optimalizálva", ezért ott a másorszolgáltatótól kapott streamet újratömörítik. Úgy szuszakolják bele a pár mbites stream-be a műsort, hogy a vételi ponton kitudjon szolgálni úgy 1-2 vevőt, hogy még internetre is maradjon sávszélesség.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák