Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz zhagyma #10649 üzenetére

    Ez nem műhold, ahol érdeke fűzödött a szolgáltatónak a minél gyorsabb átálláshoz. Kábelen más a helyzet, itt szinte senki nem tudja, hogy "ki-be" járható rendszert használ a szolgáltató. Vélhetően sokkal magasabb költség az átállás, mint az abból származó haszon, mivel valószínűleg nagyon minimális a kalóznézők száma.
    Műholdon az összes csatorna érintett volt és rengeteg volt az "okos" box, itt csak 4 csatorna érintett. Nagyon kevés ember van, aki dvb-c tunert használ pc-vel, de vélhetően azoknak is csak nagyon kis százaléka tudhatja, hogy lenne alternatív illegális megoldás. Az is egy érdekes kérdés, hogy a boxot használók hány százalékának van okosított saját cucca? Ez is vélhetően 1% alatt lehet. Okos cam modullal operáló emberről nem is hallottam, csak egy külföldi fórumon olvastam, de ott is a román digikábellel kapcsolatban.

    Összefoglalva az n2 lekapcsolásával kábelen talán egy kézen meg lehet számolni, hogy hány új előfizetője lenne az érintett prémium csomagnak, aki korábban kalóznéző volt, viszont az összes kártya cseréje ennél több tízezerszer magasabb költség. Megéri ez a szolgáltatónak? Egyértelműen nem.

    Visszatérve az élelmiszerbolt és a zacskóstej példára. Ha hetente ellopnak egy-két zacskóstejet, azért nem érdemes olyan biztonsági rendszert üzemeltetni, aminek a fenntartási, kiépítési költsége az anyagi kárnak több ezerszerese.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák