Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz Siffredi #7173 üzenetére

    Érdekes dolgok ezek, ízlések és pofonok. :)
    Mivel én sokat gépelek, az esetek többségében takarom a bal csuklómmal a ledeket, amik egyébként kb. 80°-os szögben a legfényesebbek, tehát majdnem föléjük kell hajolni, hogy a legfényesebbnek látszanak. Most, ahonnan nézem (kb. 45°-os szögben) nem vészes, a folyamatosan világító ledek pedig be fognak tompulni (ez nem vigasz, tudom).
    A multimédia gombok nekem pont ott teszenek, ahol vannak :), nekem egyszerűbb jobb kézzel odanyúlni, és szerintem sokkal ízlésesebben mutatnak, mint az 1500-asnál.

    A lecsapódást eleinte én is furcsáltam, aztán elkezdtem gépész szemmel nézni a dolgot :), és rájöttem az okára. A retesz hiánya miatt záródik így, gyakorlatilag a zsanér egy ponton fékezésből átvált nyomásba, és lenyomja a kijelzőt. Mivel nincs rajta retesz, így biztosítható, hogy a kijelző zárva maradjon. Ha "mezei" zsanér lenne rajta, az a fékezés miatt nem hagyná teljesen lezárni a kijelzőt, kicsit mindig elemelkedne a géptől.
    Szóval mindennek meg van az oka. Valahol olvastam, hogy mágnesesen záródik a kijelző, nos, nem záródik mágnesesen. :) Mágnes max. a mágnsekapcsolóban van, ami a kijelző lezárását érzékeli, már ha mágneskapcsoló és nem mechanikus valahol a zsanérban.

    Engem egyébként olyan dolgok zavarnak, mint hogy a kurzorgombok nincsenek lefelé egy gombnyit eltolva, emiatt nehezebbenn találhatók meg úgy, hogy nem nézek oda, és a jobb Shift is rövidebb emiatt, továbbá az enter a jobb alsó részén már nem reagál, és csörög is kissé, ill. a jobb oldalon a CTRL és ALT GR egymás mellett van, a spéci win billentyű nem került közéjük, ill. a fényerőszabályzás kurzorokra helyezése miatt egy kézzel kivitelezhetetlen a fényerőállítás (pedig nem kicsi a tenyerem). Tehát engem inkább a gyakorlatiasabb dolgok zavarnak.
    Amit viszont imádok, hogy az ODD nyitható FN+F10-re is. Ezt használom is rendesen, mert a nyitógombja úgy van süllyesztve, hogy egyszerűen vakon nem tudom kitapintani.

    Kritika érte még a webkamera LED-jének fényerejét és irányát, valóban eléggé beleordít az ember szemébe. De ennek is gyakorlati jelentőssége van, a célja tudatni azt, hogy be van kapcsolva a kamera. Mert ha esetleg elfelejtenéd, kerülhetsz kellemetlen helyzetekbe. :)

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák