Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz SzaboZE #18859 üzenetére

    ASUS laptopomnál nem volt ilyen problémám, ott azt a drivert mutatta ami kellett, és azok különböző verzióit 4-5 soros leírással (PCn gigabyte alaplaphoz dettó). Míg Dell pl 8 wifi programot adott ki, számlán nem szerepelt, hogy mi van benne pontosan. Dell oldalán kerestünk rá, és nem találtunk erről semmi infót (műszaki adatok között), úgyhogy google-be kellett keresni egy argep.hu-hoz hasonló oldalt, ahol találtunk egyet, ahol leírta, hogy 1030 a wifi száma.

    Ez a legkevésbé SEM felhasználóbarát, de amiben a legtöbb kivetni valót találtam, és ami a DELL hibája, hogy a szoftverekről semmi infót nem írnak, hogy végül is mire jó, mit csinál ... csak a nevét, és verziószámát, na meg egy szubjektív véleményt, hogy szerintük kell e.

    És, hogy miért is szar a DELL oldala? (Most tegyük fel, hogy nincs 10 másik DELL laptopom, és először használom az oldalt, dell.hu -> otthonra -> laptopok)

    1) Nincs kereső sáv, így nem lehet rákeresni, hogy n5110

    2) Nincs is ilyen típus, hogy n5110, csak Inspiron 15R van, amit honnan tudna az, aki bement az üzletbe, és megvette ezt a laptopot.

    3) Oké, megnézi műszaki adatokat, most már normálisan ki van töltve, és benn van a Wifi (mikor mi vettük még nem volt, mivel ott néztük elsőként)

    4) Mit töltsek le, milyen szoftverek kellenek, hogy minden funkció maradéktalanul működjön, nézzük leírás:
    Description (English Only)
    Dell Quickset Application

    Description (English Only)
    Intel Management Engine Interface Driver

    Description (English Only)
    Intel Turbo Boost Monitor
    -> erre spec azt írta telepítés közben, hogy proci nem támogatja ezt a technológiát
    Közelebb kerültem a probléma megoldásához ... nem igazán.

    5) Akkor a fölös dolgok mutatása:
    Conexant D400,External USB 56K Modem

    Most ha nem ért hozzá, vagy nem figyel, 4 ilyet tölt le és telepít ... és most komolyan, mi köze van n5110-hoz? Vagy egyáltalán 56k Modemet ki használ 2011-ben?
    (pedig importance: Recommended, hihető, nem?)

    6) Szeretne Firmware-t frissíteni DVDrw-n, mert elront pár DVD írást, és úgy tudja ez megoldja. Így megnézi a műszaki adatok részt:
    Belső, tálcás DVD+/-RW
    Opcionális belső, tálcás, kombinált Blue-rayTM meghajtó (BD olvasása, CD/DVD írása
    -> de nem segít, úgyhogy szakemberhez kell fordulni, és rossz esetben 4000+áfát kifizetni, hogy frissítsék a FW-t (kb ennyi egy új DVD író is). Csak úgy megjegyzem, ASUS-nál ez úgy működik, hogy Windowsban frissíti a firmware-t programmal, automatikusan felismeri stb, és ez a program egyszerűen letölthető, firmwareknél, dettó Bios.

    Nem hasonlítgatni akarom, csak felvetetted, hogy melyik gyártó dobja ki a drivereket sorozatszám alapján. Nos Asus nem sorozatszám alapján, hanem pontos név alapján dolgozik, keresőben. Ha normális oldalt csinálnának, és akkor nem fikázná senki. Én már annó is leírtam véleményemet, hogy milyen nehézkes volt letölteni Drivereket. (6! éves ASUS-hoz képest)

    És igenis a DELL hibája, hogy nem ad hozzá Driver CD-t az árba kalkulálva, és hogy egyáltalán felmerül bennük, hogy 50FT-ot spóroljanak azzal, hogy nem adnak hozzá. (főleg mert spórolnak LCDn a vevő kárára)
    És akkor azt még meg sem említettem, hogy külön programot kell letölteni/telepíteni, hogy ne egyenként kelljen letölteni a drivereket, ami mit sem ér, mert nincs normálisan elnevezve egyik sem, így végül egyenként kell őket letölteni, aztán rögtön elnevezni, persze minden nevet begépelni, mert ugye kijelölést le kell tiltani a letöltéseknél. :W

    Nah mind1, nekem csak egy dolog jött le a DELL n5110-el való tapasztalatokból, hogy magamnak nem veszek DELL-t.

Új hozzászólás Aktív témák