Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • patex1983

    őstag

    válasz 7Sony7 #157857 üzenetére

    Én használtam vízhűtős ventilátort is és mobilklímát is....
    A vízhűtős venti tartályát jégakkukkal és jéghideg vízzel feltöltve használtam (ahogy a leírásában is szerepel).
    Az egy dolog, hogy semmit nem hűtött, de legalább párásította a levegőt :DDD Szóval fél óra használat után már nem csak meleg volt, de levegőt se nagyon lehetett kapni a pára miatt. Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor ilyet ne :N

    Mobilklíma: Nagyon kényes az elhelyezésre, mivel a meleg levegőt ki kell ugye vezetni valahova a hozzá kapott csövön keresztül, ami azt hiszem 2m hosszú. Toldani nem érdemes, mert akkor csökken a hatásfok, mivel a venti nem biztos, hogy ki fogja tudni tolni a meleget a hosszabb csövön, ami akár meghibásodáshoz is vezethet.
    De! Ha még sikerül is frankón megoldani az elhelyezést és a kivezetést, akkor is lesz egy olyan dolog, ami miatt nagyon nem ajánlott és én konkrétan hülyét kaptam tőle: az pedig a hangja.
    Kevés helyen emelik ki, hogy k. hangos.... és ugye ezekben nincs fokozat kapcsoló, max. teljesítményen megy állandóan, mint a régi on/off klímák.
    A venti sebességét tudod állítani, de az érdemben nem csökkent a kibocsátott zaj mértékén.
    Nem hogy aludni nem lehet mellette, de napközben megmaradni se nagyon. A tv-t is üvölttetni kellett, hogy halljak belőle valamit, pedig nem egy gagyi cuccról beszélek, valami 150 ezer Ft körül volt az ára úgy 2 éve, Electrolux márka.
    Viszont ennek már volt értékelhető hűtési teljesítménye, de ezzel vége is a pozitív tulajdonságok listájának.

    Úgyhogy én is azt mondom, ha élhető, hatékony hűtést szeretnél, akkor csakis hagyományos klíma, a többi semmit nem ér.

    X

Új hozzászólás Aktív témák