- iPhone topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz [Prolixus] #6800 üzenetére
Ha AMD-ből lesz készlet, akkor azt fogják venni és kész. Ez elég egyértelmű. Hogy mit tud ténylegesen a kártya, az meg majd kiderül.
-
nubreed
veterán
válasz [Prolixus] #6800 üzenetére
Nekem kb egy 3070 körüli teljesítmény kéne, évekig ellennék vele, igazából ezt a kártyát venném de nincs készlet. Hiába lesz elérhető bőséges készlettel (ha egyáltalán így lesz) a 6800 -as navi, ez ugye 580 dollár lesz, pont annyival több, amennyivel többe kerül rajta a plusz 8 giga ram. Na ez az a felár amit nem akarok kiadni hiába jobb valamennyivel az kártya, mint a 3070. NV -nél sem hülyék dolgoznak, tudják jól, hogy 8 giga ram még évekig elég lesz. Szóval nem fogok csak azért AMD-t venni mert abból hamarabb lesz készlet. Inkább kivárok.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Rony949 #6805 üzenetére
Meglátjuk. Mindeközben: [WHY YOU'RE NOT GETTING BIG NAVI 6800 XT EITHER, AMD UPDATE ON STOCK!]
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
bélanéni
őstag
válasz cyberkind #6806 üzenetére
4k-ra a 3070 baromi kevés lesz 1-2 év múlva, bár szerintem aki 3070-et vesz, biztos nem csak Rocket League-ezik vagy Fornite-ozik, ezért szerintem már most is kevés (nem optimális). Így a 16GB teljesen értelmetlen lenne. 10GB esetleg kellene, bár 2k / 2.5k felbontáshoz az is felesleges. 2 év múlva amikor már ennél a felbontásnál is kellhet, addigra aki most 3070-et vesz, az le fogja cserélni az 1-2 generációval későbbi megfelelőjére. Szóval szerintem jelenleg és még jó darabig a 8GB 4k alatti felbontásokhoz elegendő.
Szerintem meg a sima 6800-ra kár volt 16GB-ot tenni, ezért kifizetni azt a kb 50-70e Ft-nyi pluszt, az amúgy is horribilis árú nextgen kártyák esetén, hát nem tudom.....
És igen, az AMD lesz most az új Intel és új nVidia, kicsit jobb mint a konkurencia, nem túl jó ár/érték mellett. Én konkrétan nem örülök. Nem látok árversenyt, hanem elhúztak a p*csába az új cuccok árai. Ma egy közepes nextgen VGA árán 2db nextgen konzolt kapsz. Nevetséges.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
nubreed
veterán
válasz bélanéni #6809 üzenetére
Szerintem meg a sima 6800-ra kár volt 16GB-ot tenni, ezért kifizetni azt a kb 50-70e Ft-nyi pluszt, az amúgy is horribilis árú nextgen kártyák esetén, hát nem tudom.....
+1
Én ugyanígy látom. Nekem 1440p -re kell egy 3070 szintű kártya, ebben a felbontásban 3 évig még nagyon jól elleszek ezzel a kártyával szvsz és ide 2 év múlva sem fog kelleni 8 gigánál több vram.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
félisten
Sajnos mostanában nem lesznek olyan idők, amikor olcsó mid range gpu-t kapsz, amivel med-high eljátszol 5 évet.
Én még emlékszem régebben, mikor egy HD4850 volt itthon (1-2 évvel megjelenése után), a konzolok miatt kb földbe volt gyökerezve a játékpiac, annyival voltak erősebbek a pc hardverek, hogy a multiplatform címeket röhögve lehetett még ennél kisebb kártyákkal is játszani. És évekig, mikor ezek és hasonló kártyák akár Geforce vagy Radeon, bagóért voltak vehetők.
A ram fing olcsó volt, összességében egy középkategóriás gép sok évig megfelelő játékélményt nyújtott, és még csak igazán vissza se kellett húzni az újabb címek beállításain sem.Ez nem igazán érte meg a hardvergyártóknak, úgyhogy kreáltak több mesterségesen felfújt lufit is, amik közül a legtöbb jópofa, de rétegigény, ennek ellenére egyre több alkalmi játékos is kezdi azt gondolni, hogy azok nélkül játszani sem lehet, aka 60+ akárhány Hz, 4k, RT, stb, mind arányaiban növeli a gépigényét az adott játéknak.
És tegyük hozzá, létezett a középkategória középkategóriás árakon, most az a kevés ami van, is túl van árazva.
De ennek is vége lesz, én 2-3 évet adnék, mire elterjednek az új konzolok, a most megjelenő felső-közép gpu-k akkorra beesnek használtan normális árakra, és a fejlődés ismét be fog állni egy kicsit, ahogy az egy adott kolzolgen első 2-3 éve után mindig történik az asztali gépeknél.Egy szó mint száz, szerintem most új grafkártyát venni egyszerűen olyan mintha odamennél egy kukához és beleborítanál 200+k-t. Persze ez mindig ilyen, ha early adopter vagy egy új tech megjelenésénél, annak a felára masszív.
Én egy középkategóriás, RT képes, használt Radeont fogok venni a jövőben, valszeg 1-1.5 év múlva, a második genes Ryzenem pedig maradni fog érzésem szerint nagyon sok évig még, főleg, hogy ügyesen tudja a 4.4GHz-t.
[ Szerkesztve ]
-
LK
addikt
válasz FoxiestFox #6814 üzenetére
Pontosan így gondolom én is.
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
Viper26
nagyúr
-
bélanéni
őstag
Én is úgy látom, hogy a 201x-es években az volt jellemző, hogy a vas jóval megelőzte a grafikai értelemben vett szoftver-technikai fejlődést, most viszont a 2.5k / 4k felbontás és az RTX "erőltetésével" jócskán megszaladtak az árak. Mi az hogy egy jó erős közepes új kártya 350.000 Ft? Értelmezhetetlen. Tisztán emlékszem 2009. elején a 4870-em kb 49.000-ért(!!!) vettem, kb debütkor megvettem, brutál jó kártya volt, az akkori asszem 2. legjobb. Nyilván nem az euro / Ft arány eltolódása okozza ezt a szintű emelkedést. Akkor az volt a felállás, hogy a 4870 kb felesleges kártya volt, bőséges tartalékokkal a jövőre nézve, most meg az van, hogy a 3070-et nyugodtan nevezzük "alap" kártyának, ha minőségi 2.5k / minimum 60Hz-en akarsz játszani high-end game-ekkel (pl. CP2077 de sorolhatnánk), és korántsem biztos hogy 2 év múlva is mindent "vinni" fog kimaxolva. HA MÁR 350.000-et költ az egyszeri vásárló (egy komplett gép 10-12 alkatrészéből egyetlen alkatrészre), elvárná hogy jövőálló legyen, de sajnos még abban sem lehet biztos, hogy a decemberben(??) megjelenő CP2077 is stabil 60fps-el fog menni mondjuk 2.5k-ban RTX mellett. (RTX nélkül meg EGYELŐRE minek ilyen kártya?). Szerintem gáz. Ez most valahogy egy ilyen átmeneti állapot, az RTX véleményem szerint igencsak gyerekcipőben jár egyelőre.
És igen, az abszolút lényeget leírtad: MOST nextgen kártyát venni szerintem egy az egyben kidobott pénz.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy a nexgen konzolok (Series X , PS5) jócskán le vannak maradva. Némileg igen, ez mindig is így volt. De a tisztességes PC / nextgen konzol árak aránya jelenleg köszönőviszonyban sincs a teljesítményük / általuk nyújtott élmény arányával.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Vesa
Topikgazda
válasz #98320896 #6813 üzenetére
Ugyanazért a minőségért? A Ps5-ben egy RTX 3080 szintű VGA lenne? Nem igazán. Egy RTX 2080 számítási teljesítményét tudja. Már most, megjelenéskor is elavult a top PC-hez kéest! Aztán vegyük hozzá, hogy a konzol így marad még évekig, PC-re pedig 1 év múlva jön az új gen. A Ps5 hardverrel ekvivalens PC-t kell hasonlítani, nem a HEDT platformot.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
Topikgazda
válasz bélanéni #6817 üzenetére
Az áremelkedésnek sok oka van, ez nem szabad leegyszerűsíteni arra, hogy "szemétmultik". Egyrészt, közben 2009 óta volt "némi" infláció. A PC piac tovább szűkült, és mint ismeretes, az árakat a kereslet mennyisége _is_ meghatározza, tehát most kevesebb vásárlóból kéne finanszírozni a fejlesztéseket.
Persze nem dolga egy felhasználónak ismernie a hátteret, de ettől az még létezik. Egy mai kártya fejlesztése sokkal bonyolultabb, mint 15éve volt. A gyártáshoz szükséges technológiák kifejlesztése és a gépsorok legyártása/üzemeltetése szintén rengeteg pénzt nyel, amit valahonnan viszsa kell szedni, különben lehúzzák a rolót. Amikor mi itt egyszerűen azon értekezünk, hogy 1-1 új generáció mit képes hozni teljesítményben, akkor azt is látni kell, hogy emögött iszonyatos mennyiségű tudás (a szakembergárdát is nagyon meg kell fizetni), és mérhetetlenül bonyolult, irtózatos pénzeket igénylő technológiai fejlesztásek vannak. Mindez mint már írtam, egy folyamatosan zsugorodó piacon. Ez törvényszerűen áremelkedéshez vezet...A másik. A konzolok azért olcsóbbak, mert:
1. Óriási mennyiségben gyártáják, ami árcsökkentő hatású
2. Még így is minimális haszonnal (akár veszteséggel) adják őket, amit aztán a licenc díjakból és a játékokon keresztül a store eladásokból hoznak fel nyereségesre. Ezt egy VGA gyártó nem tudja megtennei PC piacon, neki tisztán a termékből kell megélnie.[ Szerkesztve ]
-
bélanéni
őstag
válasz #98320896 #6820 üzenetére
Erre a kártyára nem emlékszem. Amiket én vettem 2009-től, 4870 60e, 5870 90e körül, 6870 80e körül, GTX970 100e körül, 1070 170e, 5700XT 160e. A mostani kártyák árát nem indokolja önmagában a Ft romlása. Amiről te beszélsz anno biztos a túlárazott highed gpu volt, az mot 800e-t nyaldossa alulról, vagy felülről a kereskedő szemérmességének függvényében.
-
Vesa
Topikgazda
válasz #98320896 #6820 üzenetére
Ps5 GPU spec vs 2080 spec vs 2080 Super spec
Ha megnézed, már itt azonos a számítási teljesítmény és minden fontosabb adat kb. azonos, de a 2080 Ti-nél semmiképp sem tud többet.
PC-n pedig ugye már nem itt tartunk, és a PS5 még meg sem jelent...
-
bélanéni
őstag
Egy szóval nem mondtam hogy szemét multik. Egy szóval nem szidtam senkit. Persze hogy megvan az oka. A mostani helyzet nevetséges, hogy 600e-700e alatt valamirevaló pc már nem lesz. Ha marad ez a tendencia, nagy gond lesz.
-
Vesa
Topikgazda
válasz bélanéni #6824 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam, irónia lett volna, csak rosszul sikerült
A tendencia nem kedvező, de ezt végtére is a vásárlók szavazták meg azzal, hogy több konzolt vesznek, mint PC-t. Illetve mint írtam, a kapcsolt szolgáltatások miatt a konzolgyártók jelentős előnyben vannak.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Ez még mindig a Cyberpunk topik vagy a konzol/pc/videókártya topik?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
cyberkind
félisten
Sok az OFF, beszéljetek a játékról! Jaaa, hogy az nincs, akkor a topik zárható!
Szeva!
-
mike1334
veterán
Ja, csak már egy szó nincs jó pár oldal óta arról, hogy ezeken a hardvereken hogy fog futni a Cyberpunk, sztem a szó se volt leírva, csak általánosságban megy a beszélgetés, így már csak simán off, de nem topik...
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
félisten
-
Chalez
őstag
Nekem egyébként elveszett a lelkesedésem, nem tudom ki, hogy van vele... Gondolom megjelenéskor újból elkap a hype, de az utolsó delay miatt nagyon elment a kedvem az egésztől.
-
félisten
Nekem tökmindegy.
Végigjátszom addig a Deus Exeket, ezen a héten az Invisible Wart játszottam, most jön az első (igen, fordítva csinálom, mert nem akartam a jó után egyszartnem annyira jót ) aztán DXHR, majd megyek azokért az achikért az MD-ben, amik még nincsenek meg.
Aztán XCOM 2 Long War moddal, az magában hónapokig fog lekötni, úgyhogy felőlem tolódhat még a CP, csak ne összebszva adják ki. -
gyimger
őstag
Én eleve csak pár hónapja kezdtem el figyelni a híreket és olvasni ezt a témát, mert én nem szeretek felülni egy cél nélküli hype vonatra. Az RDR2 is csak akkor kezdett el érdekelni, amikor bejelentették a PC kiadást, a Kingdom Come híre is csak megjelenéskor jutott el hozzám (és de szeretem mind a kettőt). A közelgő megjelenéssel sokat olvastam a játékról, nagyon tetszett a koncepció (és Witcher játékosoktól hallom, mennyire jó a csapat), de nem vágok eret akkor sem, ha idén nem jelenik meg, van bőven más, amik lekötnek. A koncepció tetszik, de amíg nincs megjelenés, nagyon örülni sincs minek.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
RubbishBin
senior tag
Engem pont elkapott picit a hype, aztán 2 héttel később jött a csúszás.
A lelkesedésem nem nagyon ment el, viszont kicsit rossz hangulata lett nálam úgy az egész játéknak. Ez majd a megjelenésnél biztos változik bennem. Na meg arra a heti max 4 órára, amennyit én játszok, nem szoktam összeszorított fogakkal várni egy játékot.
Viszont azokat sajnálom, akik nagyon várják. Kicsit bekaphassa' a CDPR.[ Szerkesztve ]
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
[Prolixus]
addikt
Nagyjából egyetértek, de a mesterégesen felfújt lufi fícsörökkel csak részben. RTX még csak-csak, de akár 120Hz vs 60Hz is jelentős minőségi ugrás a játékélmény szempontjából, még úgy is ha minden más tényező azonos (és persze bírja a VGA).
Egyszer kipróbálod nem nagyon akarsz már visszamenni.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Peace
nagyúr
"...szerintem most új grafkártyát venni egyszerűen olyan mintha odamennél egy kukához és beleborítanál 200+k-t."
Szerintem meg nem. Én mocskosul élveztem, hogy végigtolhattam végre a Control-t 4K DLSS-el full grafikán. És az elkövetkezendő játékoknál is iszonyatoson fogom élvezni az új kártya minden előnyét a GTX 1060-ashoz képest. Mindenki maga dönti el, hogy mi a pénzkidobás és mi nem. Ha megveszel valamit és kihasználod teljes mértékben, akkor nem kidobott pénz szerintem. És aki 300 és 400k-ért vesz most új kártyát, az sem fogja kukába borított pénznek érezni szerintem. Ettől függetlenül természetesen engem is rohadtul idegesít, hogy bő 4 éve nem egész 70k-ért vettem kártyát magamnak...
-
shotika
őstag
+1, Control baszon néz ki Engem a 350ezerért a fix 60fps / ultra / RayTracing nem gyere be. Egyszerűen túl sokat zabál még mindig az RT, ha natívan használja az ember, én meg nehezen mondok le a 100+ fps-ről, ha már 144hz-es moncsim van.
Én a DLSS-t is jó iránynak tartom, az új 2.0 már egész jó minőségben tudja vinni az RT-vel együtt a játékokat közel maximum grafikákon.Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
shotika
őstag
válasz #98320896 #6842 üzenetére
"konzolon is tudsz majd 4K60-on játszani legalább ennyivel olcsóbban"
- Már, amikor natív 4k-t tol ki 60 fps mellett a konzol. A legtöbb játékban dinamikus felbontás használnak már pár éve konzolokon, és az újakon ilyen felbontások mellett, ez méginkább így lesz. És egyelőre a tesztek is ezt igazolják.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Peace
nagyúr
válasz #98320896 #6842 üzenetére
Én értem, hogy még mindig mindenki le van ragadva a PC vs. konzol témánál, de nekem továbbra is szilárd meggyőződésem, hogy a konzol tökéletes kiegészítés PC mellé. Kiváltásra én személy szerint semmiképp nem használnám. Imádom a PS4 Pro-t és a PS5 is itt fog figyelni a tv alatt, de a PC az kell mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest