Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cray Tyler

    Topikgazda

    Sikerült kitelepülni, le is lőttem minden bolygót, amit eddig nem volt alkalmam. Jupiter + galilei holdak, Szaturnusz. Sajnos csak egy fosadék 10mm-es bárium csodával tudtam megnézni őket, de így is tanulságos volt.
    Egyrészt akromáttal fel voltam készülve hogy színez. Nos :) Bőven élvezhető, nem mondom, de hát igen, színez mint állat. Ezzel együtt igen, nagyon jó élmény a bolygózás. El is bizonytalanodtam egy kicsit, hogy nem-e lett volna jobb egy 72-es vagy 80-as apo és a bolygászás. De aztán a Jupiter lassan beúszott a fák mögé, és azonnal rájöttem, hogy miért szeretek jobban mélyegezni: bolygó az vagy van, de gyakrabban inkább nincs. Mélyég meg mindig van mindenhol.
    Másik tanulság, hogy ez a gyári amici prizma szó szerint lopja a fényt. Közvilágítástól mentes hátsókertben észleltem, ami ugye dimenziókkal jobb kell legyen, mint az erkélyem. És az összes messier pont olyan volt, mint az erkélyről...
    Nembaj, megjött a 2 colos SW UWA oklim (még nem bontottam ki), már csak egy 2 colos Lacerta zenittükör kell, és kivágom a kukába az amici prizmát.

Új hozzászólás Aktív témák