- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
-
t72killer
titán
válasz xy.zsolt #16899 üzenetére
mondjuk ha nagyhal lennék, éjjel tuti nem csepegtetnék market orderekkel. De a kripto mindíg képes meglepetésekre. És Soros-Otpshort jellegű húzásokat még nem is igazán láttunk.
#16901: a funda eléggé shortos: mindennek elszállt az ára a 30as szögtől az olaj-szupertankerig. Akinek kripto tartaléka van és bármilyen vásárlási-gazdasági tevékenységet akar folytatni, az esélyes, hogy hozzányúl = elad. Fennáll a rizikó, hogy a totálisan elszálló energiaárak miatt problémás lesz a bányászat - nem mintha feleennyi kiépített kapacitás nem lenne elég...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz MPowerPH #16904 üzenetére
igen, kb éjfél és reggel 5-6 között szunyókálni szokott a hivatalosan 24órás forex is. De lehet a japánok aktívan ébrednek, náluk már reggel 6 van.
#16905: mondanám kocsma, de az drága mulatság
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
Sziasztok, egy kérdésre beugrom,
nálatok most mi a taktika mikor nem látni még a zuhanás végét?
lekereskeditek, stabilba megy, hodl, vagy egyéb?,
van aki metaverzumokba, NFT-kbe menti át a vagyont kripto tél esetére?én pl utóbbiak, csak minimális mennyiséget hagytam kriptóban...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Franklin
addikt
válasz GIORGIONE76 #16908 üzenetére
-
janos1988
addikt
Én még mindig így látom:
Nem tudom mit paráztok... Nem látjátok, hogy globálisan támadják és húzzák le a bitcoint? Épp azért ami történik, hogy lenyomják az árát és az emberek nagy része fejvesztve meneküljön belőle. Aztán jön a szép bevásárlási hullám és utána ömleni fognak a pozitív hírek róla és szépen felnéz majd 100k fölé is. Ha annyira akarnák már rég betílthaták volna pár tollvonással néhány nap alatt...de nem akarják, csak a szándékos maszatolás, ködösítés megy. Rááadásul tudják azt is, hogy elegendő csak a nagyokat támadni, a kicsiket úgy is rántják magukkal, ezért szakad befele az egész piac. Egyet bánok, hogy nincs több millióm, tizmillióim, hogy betudjak vásárolni. Kitartást!
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Zöld Róka
kezdő
válasz MPowerPH #16912 üzenetére
Szerintem a BTC addig nagyon büfé, amíg a világban nincs semmi gebasz, olcsó a tőke, szárnyalnak a piacok, a tőzsdék vágtatnak. Ezt láttuk 2020 tavasza után is, hatalmasat ment a BTC.
Most viszont változások vannak, a monetáris politika szigorodik, mindenhol elkezdik emelgetni a kamatokat, elkezdik a QE programokat kivezetni.
A hagyományos tőzsdék is sokat estek és nem látni a végét, pedig azok mögött valódi cégek vannak nem forrósodó videókártyák.
A jelenlegi környezet egyáltalán nem vetít elő egy BTC szárnyalást egyelőre.
Nem, én se gondolom azt hogy a semmire megy le az értéke a BTC-nek, ahhoz túl sok pénzt adtak érte már, hogy ne higgye el mindig egy széles tömeg hogy ennek van értéke.
De simán elképzelhetőnek tartom hogy dimenziót vált és a pár ezres tartomány lesz az új szintje, utána meg akár a pár százas.
Csak nehogy sírás legyen belőle sokaknak. Mert nincs kőbe vésve hogy ez csak felfelé mehet. -
varmi2
nagyúr
válasz Zöld Róka #16913 üzenetére
Látod, itt bukik el az elméleted. A btc mögött nincsennek forrósodó vga kártyák, nem ez adja a btc értékét. Ha nem ahoz olvasnod kellene, hogy megértsd hogy mi adja a krypto valuták értékét. De ahoz lusta vagy.
Abban egyetértek, hogy nincs szükség több ezer krypto coinra, még talán 100 fajtára sincs. De 30-50 db, aminek van mögötte érték, az reális.
És vannak olyan coinok, amik mögött cégek állnak: bnb, cro, xrp, és még sok más. Ezeket úgy is fel lehet fogni, mintha részvényt vennél ezekben a cégekben(persze ez erős túlzás)[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Zöld Róka
kezdő
válasz varmi2 #16914 üzenetére
Az értékét az adja hogy egy széles tömeg elhiszi hogy ez csak felfelé mehet. FOMO van, abszolút a csordaszellem megy.
Attól nem lesz valami színarany hogy fix mennyiség van belőle, mert állandóan ez a fő érv hogy ebből fix mennyiség van, ezért marha értékes.
A hatalmas ingadozásaival pénznek se jó. Ki akar olyan pénzzel fizetni ami 1 hónap múlva 50 % al többet ér? Hát senki.. a tranzakciók lassúságáról már nem is beszélve.
Azért van veszélyes szinten a játék mert már mindenki hallott róla hogy ez a tuti.
S látod, a friss vevők nem igazán jönnek. Már régen zsákolnia kéne ilyen árfolyamon a kriptovalutát a hatalmas pénzügyi cégeknek, hiszen elvileg már lassan ingyen van és hamarosan 100 k lesz az ára.
Bankot lehetne ezzel robbantani. Mégse vásárolnak belőle, vajon miért? -
South Velen
addikt
válasz varmi2 #16914 üzenetére
Jaja, ASIC-ok vannak már VGA helyett, mert jó pár éve nem rentabilis vga-kkal bitcoint bányászni. Mondjuk mostmár ASIC-okkal sem. Nem mintha releváns lenne a mondandó szempontból, hogy pont mivel bányásszák, érdekes módon a gazdasági vetületekre elfelejtettél reagálni
Kérlek azt is oszd meg velünk miért is van szüksége a világnak 30-50 féle kriptóra.
Én sokat olvastam a témában de érdemi hasznot, spanyolviaszt nem látok kb sehol az eddigi fiat-based rendszerekhez képest, hátrányt viszont dögivel.
BNB, CRO? Csak nem kripto tőzsdék? Ez olyan erős érv volt, mikor a LUNA/UST collateral-ja maga a LUNA volt.
Ettől függetlenül az emberi természetet ismerve simán nincs kizárva hogy lesz ez még egyszer 100K felett...
[ Szerkesztve ]
-
dudika777
csendes tag
A kriptok helyzetet kritikusnak latom.
Igen, mar nem a tema viragzasa vagy hervadasa, hanem a kripto penz tulelese a kerdes.
.
Ha egy bank tulelese kerdeses ? Akkor megjon a Bankfelugyelet SWAT csapata, azonnal bezarjak az ajtokat, kiteszik a CLOSED tablat. Es a lehetoleg csendben es minimalis hullamokkal, eloszor is
a tovaterjedest akarjak megakadalyozni. Aztan szepen lepesenkent megcsinaljak ami a banktorvenyben erre az esetre az eloiras mond.
.
Nade. A kripto bank, Celsius Network a multheten kb. 11Mrd$ erteku kripto betettel lett fizeteskeptelen,
maga a CEO leallitotta a kifizeteseket, de, senki nem tudja most mit is kene most csinalni.
A tovaterjedesi riziko nemhogy csokkent volna, hanem nott. Nincs Betetbiztositasi Alap, amivel
kartalanitani lehet. Ugyanaz van a kripto mufajban, mint 2008 szeptemberben, a "Lehman pillanat" ,
amikor a vezeto USA bankok es a FED egyyutt probaltak a Lehman.al beomlo bond piacot stabilizalni.
Csak nincs kripto FED, es nincs Biztositasi Alap, es nincs szolidaritasi hagyomany sem.
.
A kripto piac a csucsa idejen 3.5Trill Dollar erteku volt, az kozel a Nemet GDP.
Abbol eltunt 2.5 Trill. Nincs olyan kripto tulaj, aki ne bukjott volna oriasit.
A Bitcoinosok -70%, Ethereum -80%. A masodosztalyu kriptok ennel is tobbet, dollaronkent 1-3 centre.
A legnagyobb kripto tozsde, Coinbase COIN elbocsatast kezdett.
Mas kripto bankok korlatozzak a penz kivetelet.
A legnagyobb kripto alap, Microstrategy 130.000 db bitcoinja megvan, ez 20k BTC arfolyamnal
2.6Mrd ertek, de MSTR kapitalizacioja csak 1.9Mrd. Nagy a diszkont lefele. A ceg arfolyama zuhan.
A helyzet az, hogy a kripto penz infrastrukturaja=bankrendszere jobban esik, mint maga a BTC.
A regi jelszo, " Bitcoin is money. Everything else is credit. " nagyon gyanusan cseng.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220619v00xc82cs.jpeg
.
A blockchain lehet hogy jo valamire, (penz tomeges tranzakciojara nem),
csak meg nincs kitalalva mire is? 10 eve nincs jo felhasznalasa a valo eletben.
Az most mar erosen feltetelezheto, a bizalom a kriptobol mostanra, nos, szinte total elveszett.
.
Eddig azt mondtak: hozd ide a kriptodat, mi adunk 9% vagy 15% kamatot. Elhittek, odavittek, a kriptobank kolcsonadta remenykedo mas invesztoroknak, akik most nem tudjak visszaadni. AZ egesz lanc korbetartozik, es senki nem tudja, ki lesz a kovetkezo nemfizeto vagy aldozat.
,
Celsius aligha hasonlit egy bankhoz. Es lehet, hogy talan megsem felesleges banktorvenyeket hozni a betetesek vedelmeben. Az elso megrazkodtatas, elso kripto bankroham megvolt most, es maris szetverte a kriptobank businesst.
Annyi biztos, minden kriptos (vagy a felesege) a pokolba kivanja az otletet, hogy valaha megvette.
Kripto, mint kiderult, nem immunis a panikos fertozestol.
Az sem igaz, hogy decentralizalt, mert a valsag es a zuhanas minden BTC-t es minden kriptot erint.
Csakhogy itt senki nem jon stabilizalni. Es senki nem probalja majd elkapni az eso kest.
nem saját. egy másik fórumról hoztam. -
Zöld Róka
kezdő
válasz South Velen #16916 üzenetére
Szerintem most az a fő kérdés hogy a 2017 utáni nagy esést felül fogja e múlni a mostani. Ha igen, akkor nem lehet majd látni az alját. Lassan el kéne kezdenie pattannia vissza az árfolyamnak, ha 100k akar lenni valaha is.
-
South Velen
addikt
válasz Zöld Róka #16918 üzenetére
5 éves távlatban nem gondolnám, hogy 100K lenne.
Ha megnézzük a valódi értéket, akkor az számomra 0, mindig szoktam mondani hogy én az életemben nem hogy 21 milliószor, de 210000-szer se szarok, mégse ad senki érte egy forintot sem.
Értéket egyedül a pszichológia ad neki.
De simán lehet, hogy ha elfelejtődik a mostani kriptotél, és lecseng a válság, megint ugyan megindul az egész egy GME szintű degen rallyval.
Az egész egy elnyújtott pump&dump.[ Szerkesztve ]
-
Zöld Róka
kezdő
válasz Zöld Róka #16918 üzenetére
Ugye a mostani medve piac így fest
Ez eddig 74 % esés. Viszont volt már 80 % feletti is, amiből visszajött az árfolyam. Ha igaza van a hívőknek lassan fel kell támadni főnix madár módra. Viszont ha 10k alá esik akkor szerintem vége a több tízezer dolláros árfolyamoknak. Akkor más játéktér következik. -
t72killer
titán
válasz South Velen #16916 üzenetére
Ha nem rentábilis a bányászat az rossz ómen a tranzakciókat illetőleg.
30-40 féle kriptó? Na pont itt van a hígítás, ami állítólag lehetetlen a kriptovilágban . Csak itt nem QE-nek hívják, hanem ICO-nak.
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
én úgy vettem észre, ha medve piac van, akkor mindenki hápog és a végét látja az egésznek, vélelmezi, hogy már hamarabb sóval fel kellett volna hinteni és barom akki eddig belefogott, csak idő kérdése volt stb.
Aztán fordul a trend és ennek a negáltja következik a narratívában 100, 150,200k-s víziókkal. -
xy.zsolt
őstag
válasz dudika777 #16917 üzenetére
Pár bálna mozgatja az árfolyamot le-fel irdatlan tőkével és elég csak ha kell toszogatni rajta erre arra a nép meg reagál rá. Kérdés ugyanaz mint amit 52k-nál is feltettem, hogy meddig fejik a népet. Mondhatnánk, hogy levágták már a tehenet is, de szerintem még nem....mohóbb annál a hatalmas btc bullpiacban 1x már részt vett befektető
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sittes79
addikt
válasz South Velen #16919 üzenetére
Gondoltam írok erre vmit, de inkább sírni tudnék most.
-
MPowerPH
félisten
Na, elindultunk, BTC megy a 20k -ra.
Don't Tread On Me
-
cof
veterán
válasz South Velen #16919 üzenetére
mindig szoktam mondani hogy én az életemben nem hogy 21 milliószor, de 210000-szer se szarok, mégse ad senki érte egy forintot sem.
Ez azért van mert veled együtt még 7 milliárdan ugyanúgy szarunk, és ha belegondolsz az úgy már nem is olyan ritka mint a 21 millió db. btc. Az értéke egyébként teljesen relatív, 1$-os árnál is ugyanúgy működőképes lenne a hálózat mint 1 millió $-os árfolyamnál. Régen egy darab mészkőnek is értéket tulajdonítottak lásd a Yap szigeteki lakosokat.
Értéke számodra 0, szerintem a hatalmas számítási kapacitás ami mögötte van, adja az értékét mert nem dobsz össze egy ekkora hálózatot 2 nap alatt, és az hogy nincs CEO aki bármilyen módon is befolyásolná és hatna az árfolyamra.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
t72killer
titán
Jó, de a btc mellett van millió+1 egyéb coin. Miért vegyen az ember pont BTC-t?
Nem a CEO befolyásolha, csak Musk beböffent egy tweet-et és a tegnap egymást széttépő vevők pánikolva menekülnek .
A bazinagy infrastruktúra miért érték mögötte? Ha eladnak egy bányát, abból részesül a BTC tulaj, mint pl egy céges felvásárlás esetén? Sokkalinkább rizikó a bányarendszer: függ az áramellátástól (jó soktól...) és a bányáknak otthont adó pl kínai államtól.
Ebben a macipiacban sztem a félbites agyú júzerben is realizálódni fog, hogy a kriptó sokminden, de az tuti nem, ahogy rózsaszín szemüvegeseknek reklámozzák.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Zöld Róka #16931 üzenetére
Ezért is érthetetlen miért kellene ennek 100 ezer dollárnak lennie, meg 500 ezernek. Azért elég lufinak tűnik az egész.
Így működik a piaci mechanizmus, kereslet-kínálat.
Egy egyszerű példa, amikor beütött a vírus a 20 Ft-os maszkok ára is az egekbe repült, csak akkor normalizálódott amikor már újra kiegyenlítödött a kereslet-kínálati oldal, nincs ebben semmi meglepő. Itt is ez történik most, több az eladó mint a vásárló.
-
cof
veterán
válasz t72killer #16932 üzenetére
Szerintem az okokat leírtam feljebb, óriási számítási kapacitás ami garantálja a tranzakciók megmásíthatatlanságát, nincs CEO, akár te is lehetsz fejlesztő mert teljesen decentralizált. Amíg egy random shitcoin nem biztos hogy túlél egy medvét, a BTC már megélt párat, nyilván versenyelőnye is van hisz ez volt az első. A többi BTC fork próbálkozás mind a kukában végezte vagy aközeli állapotban van mert senki nem használja a hálózatát. Tehát hogy a BTC itt lesz még 10 év múlva is én azt nem kétlem, az árat meg úgyis a kereslet-kínálat határozza meg. Sok adatunk még nincs hiszen csak épp 12 éves a cucc, de eddig mindig nyereséges volt az aki vett és 2-3 évet bírt ülni a seggén. Aztán hogy ez a trend folytatódik-e azt senki nem tudja, majd idővel kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Zöld Róka #16934 üzenetére
Ja, olcsónak tűnik. De a vevők nem csettintésre fognak jönni, minden bika után azért volt 1-2 év konszoldiáció ha megnézed a chartot, nem lesz ez 2 héten belül 60k az fix, de szerintem ezt nem is gondolhatja senki komolyan. Majd meglátjuk 3 év múlva hogy talpra tud-e állni az árfolyam ilyen gazdasági helyzetben is, mert akkor sikeresen levizsgázott a szememben.
Nekem amúgy egy darab coinom nincs, szóval én tökre elfogulatlan vagyok a témában csak olvasgatok.
-
t72killer
titán
-
South Velen
addikt
Jó, de az én szarom különösen büdös
A btc mellett is van 20000 másféle kriptó, ebből vagy sacc/kb 15000-nek véges az értéke.
Ráadásul a nagyja jobban alkalmas tranzaktálásra a btc-nél.Tudom, a btc volt az első ilyen, de ez is csak egy pszichológiai érték, mint minden a kriptó esetén.
A POW meg egyre inkább hátrány, főleg amilyen energiaválság felé tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz t72killer #16937 üzenetére
A btc hashráta köszöni jól van, itt lehet követni. [link]
Ugye tavaly nyáron kezdődött a nagy selloff és azóta megduplázódott a számítási kapacitás, plusz ugye volt a kína bányaban, pikkpakk áttelepedtek másik országba a nagy farmok. A nagyok már benne vannak az elejétől amikor kjöttek az első asic gépek kb. 2013 ott mindig lesz pénz megvenni az új modellt és terjeszkedni.
-
cof
veterán
válasz South Velen #16938 üzenetére
Jó, de az én szarom különösen büdös Bocsánat ezt nem kalkuláltam bele a számításba.
A btc mellett is van 20000 másféle kriptó, ebből vagy sacc/kb 15000-nek véges az értéke. Ó, van az több is mint 20k, esetleg annyit látsz coinmarketcap.com-on, de szinte másodpercenként jön ki egy újabb shitcoin.
Ráadásul a nagyja jobban alkalmas tranzaktálásra a btc-nél. Hát küldésre nem is a btc a legjobb választás tőzsde és tőzsde között, bár a lightning network egész olcsó, fizikai aranyat se küldesz be brókernek hanem egyszerűbb a számládról utalni pénzt netbankból. (Egyébként ha elolvasod a btc whitepapert akkor észrevehető hogy Satoshi kicsit alulméretezte mind a darabszámot, mind a számítási kapacitást, mert nemhogy asic de még vga bányászatról sem ámodott hogy majd egyszer megvalósul, csak CPU, és mindenki bányászgathat otthon a saját kis PC-jén).
Tudom, a btc volt az első ilyen, de ez is csak egy pszichológiai érték, mint minden a kriptó esetén. Az első valóban, és mai napig jól működik, de szerintem csak azért mert Satoshi kilépett a képből, ha ismernénk a kilétét nem így lenne, lásd eth ahol a Vitalikot figyeli a fél világ.
A POW meg egyre inkább hátrány, főleg amilyen energiaválság felé tartunk. Jelenleg igen, sajna még kell jópár évtized hogy ne legyen, mert a természetben óriási ingyenenergia rejlik csak nem tudjuk kihasználni, lásd napelemek 5-10%-os hatásfoka?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
A decentralizált blockchain technológia igazi térnyerését a mindennapi életben még nem látom....pedig volna rá igény. Nyilván önös érdekek nem engedik....ahogy anno az elektromos autók terjedésének is gátat vetettek. Ha a döntéshozók kaszálnak belőle akkor fog majd elterjedni igazán és az érintett coin-ok árfolyama is az égbe száll....melyek között nem biztos, hogy a btc is ott lesz.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
t72killer
titán
válasz xy.zsolt #16942 üzenetére
Például az nft-n el vagyok képedve (najó, nem), hogy mekkora kupleráj lett. Pl jó lenne egy az ALKOTÓK számára full ingyenes rendszer, ahol eladhatják a (fény/mozgó)képeiket, amiket aztán nem lehet másolni. Ehelyett mi lett belőle? Egy fizetős pénzmosoda, ahol az egyedinek kikiáltott alkotást annyiszor adod el/értékesíted újra, amennyiszer nem szégyelled.
-
Frozen
addikt
Lehet megélt már egy pár medvét és ebből jól látszodik az is hiába volt többszörös áron és hiába jöttek a vevők egy alacsonyabb áron ,magán az árfolyamon nem látszodott meg ugyan ugy pangott a következő felezésig és ekkor is eltelt még kb fél év mire az árfolyam úgymond megmozdult felfele.Ez már eddig 2x így volt.
A btc van előnye ,de egyre jobban arra halad a világ,hogy minden zöld legyen föleg europában ezért ezen a téren nem fog túl nagy teret nyerni. Lásd Kína is elég nagy ország és gyorsan tettek ellene , elég még egy amerika mehet a luna után a süllyesztőbe ,mert ha leállítják a gépeket nem lesz ami elvégzi majd a szükséges számítást.(europába drága az áram ide nem fogják hozzni máshova nem tudom talán afrika ,de ennyi költözést stb nem biztos ,hogy a szerverparkok tulaja már vacakolna vele ennyit)simán ki lehet nyírni az egészet az áramlobby kapcsán. Eth pont ha lesz merge nagy esély van rá pont ezért fogja beelőzni csak ennek kell még vagy egy 5-10 év.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest