- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
Tido
aktív tag
Egyékbént az emelésnél inkább a feltöltési sebességet kéne, hogy emeljék. A rendszer elviekben elbírná, és az embereknek a 'felhő' időszakában inkább erre lenne szüksége.. 120as netnél gyorsabb letöltést szerintem nem lehet normálisan kihasználni, még 3 gépen sem, de a feltöltési sebességen lehetne javitani, mert röhejes, hogy amit a 10Mbit neten feltöltök 10 perc alatt, az a szülöknél a 1,5Mbit-en meg cirka 1-1,5 óra... :/
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
kabelmania27
félisten
Nem fognak változtatni a koaxon szerintem, de ha nem akarsz magadnak gondot felejtsd el az aljzatot, max ennek van értelme. Ha hibát fogsz bejelenteni a technikus első dolga lesz kivenni az aljzatot. Ha 20-as vételi értékek lennének nálad akkor írnám hogy nyugodtan betehetsz végaljzatot a médiacardos tévé elé nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
Breeze
aktív tag
válasz kabelmania27 #17899 üzenetére
Üdv!Nincs ilyen sehol...
-
jerry311
nagyúr
- bármi, ami internetet használ, a lehető legkevesebb csillapítással kapja meg (osztók számát és kábelhosszt minimalizálni)
- ne a kábelen és csatlakozókon spórolj, mert a gipszkartont drágább lesz szétszedni újra vagy húzhatsz új kábelt a falon kívül
- aljzatokat felejtsd el
- ha te építed ki a kábelezést azért a UPC semmilyen felelősséget nem vállal. Ha netán nem megy és új kábel kell azt vagy megoldod magadnak vagy pénzért csinálják meg. Persze újra falon kívül. -
Mate
nagyúr
A kábelezéshez nem lesz nyúlva. UPC, pontosabban UPC-s szerelő csinálta kb. 3 hónapja.
Egyik net előtt egy hármas osztó van, a másik előtt egy hármas osztó és egy kettes osztó.
A dupla osztós modemen a jelszintek megfelelőek. A fali aljzatot meg elvetettem, simán csak a kábelt rejtem el, ahol szükséges.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 1.8 dBmV 38.6 dB
Channel 2: 0.8 dBmV 37.7 dB
Channel 3: 0.8 dBmV 38.0 dB
Channel 4: -0.8 dBmV 36.5 dB
Channel 5: -0.2 dBmV 37.1 dB
Channel 6: 1.7 dBmV 38.2 dB
Channel 7: 1.1 dBmV 38.2 dB
Channel 8: 0.7 dBmV 37.6 dBPower Level:
Channel 1: 50.2 dBmV
Channel 2: 46.0 dBmV
Channel 3: 46.0 dBmV
Channel 4: 45.2 dBmV -
TeeJay
félisten
szinte biztos hogy 10megabit fölé nem fog menni a feltöltés még jó ideig...
mondom a példát hogy értsd
120/10-es csomag
mindenki tudja hogy fájlcserére használják legtöbben
120megabittel elviekben naponta 1296 GB tölthető le csak ugye senkinek sincs korlátlan tárhelye hogy folyton tudjon tölteni egész hónapban, ellenben felfelé főleg ha masszívan fájlcserélsz akár egész hónapban 0-24 mehet közel maxon felfelé az áldás... 10megabit esetén ez naponta 108GB magyarul egy hónapban mindenféle megerőltetés nélkül lehetne 3+ TB-ot forgalmazni, ha nagyobb a feltöltés még többet
nos ez jobban zabálja a felfelé lévő 4 US stream-et így nem fogják emelni mert akkor mindig kapacitáshiány lenne és másoknak nem menne rendesen a net
ez vanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Tido
aktív tag
válasz TeeJay #17906 üzenetére
Hát istenigazából nem is a nagy csoamgok sebességével van a bajom, hanem a kisebbekével nem értek egyet. a csapból is tényleg mindenhol a cloud folyik, és a 4 csomagajánlatukból 3ban csak 1,5 Mbit a feltöltési sebesség.. Tényleg idegesítő - még ah nem is gyakoran esik meg - hogy a nyaralásról a Picasára feltöltött képeket 1 óra körül csinálta meg, úgy hogy más nem futott mellette, míg Pesten ahol 120/10es netem van ott kipróbálva meg 10 perc se volt... :s
És szerintem ha a torrentről nem beszélünk, akkor a képfeltöltés egy normál használtba simán belefér.. Az is igaz, sajnos senki nem megy minden hónapban nyaralni...
De ha azt vesszük, hogy jóanyám sokat levelez a sulis dolgai miatt, a pdfek küldése is percekbe telik...UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Mate
nagyúr
Hagyjuk már végleg ezt a Gyors ne = Torrent baromságot.
Baromi hosszú listát tudnék írni, hogy mihez kell a gyors le és feltöltés és nem lesz közte a torrent.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Modem cserét, hogyan lehet kérni mert a Scientific Atlanta típusú modem elég sokszor naponta akár többször képes megállni és csak az áramtalanítás segít rajta.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
cekkk
veterán
válasz Gubek-Einste #17912 üzenetére
És mitől tudnám meg, hogy ez a modem vagy a router hibája(1043nd vargaalaex féle openwrt), van hogy a gépen nincs net a telefoinon van, router újra indítom és akkor sincs. Van amikor se a telón se a laptopon nincs net és csak az áramtalanítás segít.
Szokott ilyen hiba lenni máshol is?
-
titán
-
cekkk
veterán
válasz Gubek-Einste #17914 üzenetére
Ok!
-
SkyLaci
őstag
hol tudom megnézni hogy mennyi egy havi adatforgalmam?
bocs a kérdésért megtaláltam
nem is olyan életszérűtlen az a 300GB-os korlát, bár talán egy kicsit tényleg szűkös, a legdurvább hónapban 240GB volt a forgalmunk.szerintetek az lehetséges hogy egy hónapban több a feltöltés mint a letöltés torrentezés nélkül (110/130), vagy valaki torrentezik itthon (én is szoktam nem azért mondom, de csak gyorsan letöltök egy sorozat epizódot minimum feltöltéssel, és kikapcsolom a torrentet)?
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
válasz TeeJay #17917 üzenetére
Nekem is, hogy gép újra lett rakva a Steamről a játékok letöltésénél jól jött.. Mondjuk át is léptem vele a 300 GBot is limitet pedig ez tényleg a teljesen legális használat volt... Ezért mondják sokan, hogy a 300 GBos forgalmi korlát tényleg kevés - mégha a legtöbb esetben elvi is - mert a cloudban már simán át tudod lépni. Főleg ha rendszeresen archiválsz netre, vagy távoli szerverre.. Pl két NAS között..
Az is igaz, hogyha 50es net van, akkor két nap alatt jön le, nem egy, úgyse játszok egyszerre az összes játékkalUPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
donmackó
addikt
Most akkor hogy is van ez a limit kérdés? Én ezt nem értem, 300 Gb össz vagy csak fel vagy le?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
MODERÁTOR
válasz canniball #17925 üzenetére
Ez a UPC féle hivatalos kommunikáció, de nem feltétlenül az igazság!
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_7370-7370.html
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_9077-9077.htmlEzen kívül, mint azt már többször leírtam, van két személyes ismerősöm is, akiket az elmúlt egy évben korlátoztak! Az egyik BP-i, a másik vidéki...
szerk.:
Bár az kétségtelen, hogy igazából tömegek ellen lehetne ezt alkalmazni, és ehhez képest csak jóval kisebb mértékben teszik ezt meg![ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
-
mlinus
őstag
válasz TeeJay #17917 üzenetére
Jaj ne már.
egyáltalán "kell" fájlcseréhez 50mbit? vagy 25? vagy 15? vagy 10? akár 1mbittel is lehet torrentezni, bizony!
Ahogyan lehet 250mbittel is steamen játékot letölteni, vagy éppen egyszerre több gépen 1080p-s streameket nézni, pingigadozás nélkül!
igen-igen, a nagyobb sebesség egyáltalán nem szükség kérdése, hanem kényelem. Én az elmúlt hónapban 300 giga fölött forgalmaztam, nem is UPC, és nem is 120 mega ("csak" 80) és ebből kb 50 volt az ami torrent - minden más "legális" forgalomból jött össze, több gépen. És igen, kurva jól érzem magam mióta 80 megán csinálom ugyanazt amit sokáig 20 vagy 40 megán csináltam mert sokkal gördülékenyebb és kényelmesebb.
Szóval ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17928 üzenetére
Én erre alapozva írtam, ha jól tudom a nick mögött a UPC "online brigádja" áll, így ahogy írtad is hivatalosnak tekinthető a dolog. Aztán ha ennek ellenére mégis lekorlátozzák az embert akkor erre hivatkozva lehet érdeklődni, hogy akkor ezt mégis hogy, FB-n állítólag egész gyorsan válaszolnak.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
-
jerry311
nagyúr
válasz canniball #17918 üzenetére
Most, hogy így szóba jött, megnéztem már én is...
Tárgy hónapban forgalmazott adatmennyiség
Feltöltött adatmennyiség 11 MB
Letöltött adatmennyiség 37 MB
Összesen 48 MB#17931
Az előfizetői szerződés és annak elválaszthatatlan részét képző ÁSZF, valamint annak mellékletei jelentik a hivatalos álláspontot. Persze ezektől az előfizető javára bármikor eltérhet a szolgáltató, azonban ezek az írásba nem foglalt kedvezmények semmilyen előfizetői jogot nem keletkeztetnek.
Tehát ha holnaptól mégis inkább korlátoznak 300 GB-nél, akkor IJ.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
mennyi az adatforgalmad havonta?
azt a mennyiséget 25 és 50megás csomaggal nem tudod teljesíteni?
120megabitet kihasználni még mindig csak nagy mennyiségű fájl mozgatásakor lehet, akárki akármit mond, 1TB forgalomig egy 25-50-es csomag is bőségesen elég
no de mindegy én így látommásik téma
kijöttek az új karbantartási hírek
érdekesség hogy november 12 napján a komplett Heves megyei Egri és Bélapátfalvai rendszer hálózatbővítés "áldozata" lesz 6órán keresztül [link]
a mi községünk is ugyanúgy mint a többi szomszédos falu
kell a kraft a nagyobb sebességhez?[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
jerry311
nagyúr
válasz TeeJay #17934 üzenetére
Egy csomó olyan rendszer van, aminél a felhasználói élményt nagyban javítja, ha gyors a kapcsolat, persze vannak olyanok akiket ez érdekel vagy fontos számukra ezért gyorsabb netre fizetnek elő.
A rendszerbővítés meg lehet bármi. Lehetnek olyan részei a körzetnek, ahol esetleg kezd telítetté válni a hálózat és a meglévő hardverre már nem lehet több up-, downstream csatornát tenni.
-
TeeJay
félisten
válasz TeeJay #17934 üzenetére
Andornaktálya, Balaton, Bátor, Bekölce, Bélapátfalva, Bogács, Bükkszentmárton, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Demjén, Eger, Egerbakta, Egerbocs, Egercsehi, Egerszalók, Egerszólát, Felsőtárkány, Hevesaranyos, Kerecsend, Maklár, Mezőkeresztes, Mikófalva, Mónosbél, Nagytálya, Nagyvisnyó, Noszvaj, Novaj, Ostoros, Szarvaskő, Szihalom, Szilvásvárad, Szomolya, Szúcs, Tard
Eger és körzetében saját UPC koax hálózat van anno 2002 körül építették ki
az összes többi pedig felvásárolt Rubicom optikás részgondolom a Heves megyeri gerincet turbózzák fel hogy legyen elég kraft a megnövelt sebességekhez
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
Tido
aktív tag
válasz SkyLaci #17923 üzenetére
Ez az ÁSZFben van feltüntetve, elviekben sebességed 10%ra korlátozhatnak mint fel mint letöltési sebesség terén, és az össz sebességet tartalmazza. Ügyfélszolgálaton odasugták, hogy inkább a felfele oldalon nézik. De azt is hozz kell tenni, hogy legutoljára én akkor kaptam ilyen lassítást, mikor még 768kbit-es net volt, 15e ft volt az előfizetés, és 30 azaz harminc GB volt a limit
Sőt ha úgy vesszük régen a fénykorszakban a hálózatól kimenő forgalmat számolták csak.. Volt olyan DC++ csatorna, ahol csak Chellosak _ UPC leánykori neve - mehettek fel, mert nem növelték egymás mért forgalmátUPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
kungzi
veterán
nekem így alakult a forgalmam
2012.12-ig 120/10-es netem volt, azóta 25/1,5Mbit-es
és semmi korlátozás
-
MODERÁTOR
-
Tido
aktív tag
Lejárt a szerkesztési időm.
Azt kifelejtettem, hogy a 300 GB-ot 3 hónap átlagában kell venni.. Tehát ha mondjuk két hónapig alig forgalmazol, akkor utolsó hónapban akár 800 GBot is letölthetsz egyben, nem korlátozhatnak érte.UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17932 üzenetére
Természetesen, de gondolom nem véletlenül született az a post és nyilván "kicsit" komolyabban lehet venni mintha pl. én írtam volna.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kungzi
veterán
válasz Intruder2k5 #17940 üzenetére
nem, csak így is bőven elég nekem
és 7k-val kevesebbet fizetek érte havonta
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest