- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
netwolf
csendes tag
Valaki tapasztalt már, olyat hogy a cdre nem nyomtat bizonyos telítetségű kéket a nyomtató, de papírra meg jól nyomtat...???!!!!
[Szerkesztve] -
Icewind
aktív tag
hi
néhány kérdés.
IP4300 vásárlásán gondolkozom.
Ez is feleslegesen pazarolja az összes színt, amikor csak fekete szöveget nyomatok? Mert elsösorban sok szöveget nyomtatok vele, képeket ritkábban(de olyankor viszont fontos a minöség!).
Mennyire komoly ez a probléma hogy minden bekapcsoláskor megeszik egy kis tintát, meg hogy beszárad? Néha naponta lenne használva, de lesznek olyan idöszakok mikor 1-2hétig be se kapcsolom...
Úgy alapból azért jól gazdálkodik a tintával? Fontos szempont hogy olcsóbban kijöjjek a tintával mint a régi HP nyomtatóval...
És még egy: Miben jobb az IP5300 ? Kb 9 ezer forint a különbség, annyit láttam hogy tud egykét + fotoméretet talán Meg az edigitalnal nezve mas a ''nyomtatás technologia''
köszi elöre is
Ice
[Szerkesztve] -
netwolf
csendes tag
Természetes több fajta lemezzel is kipróbáltam, sőt ...verbatimra szoktam általában nyomtatni. A canon-t hívtam azt mondják vezérléshiba lehet, de ők se nagyon hallottak ilyenről, hogy papírra jó és cdre nem...lehet csinálok egy eprom reset-tett áradásul gyári tintákkal...sux egy canon simán kibír fél éevet ha szerencséd van...utóbbi 2 évben ha tíz nyomtatót nem használtunk el, akkor 1et sem és mind canon...de szeretjük
-
fefe1968
csendes tag
válasz Icewind #1102 üzenetére
Szerintem ugyanannyi költség töltögetni ezt a nyomit, mint egy régi HP-t. Nekem 950C-m volt. Ha gyári patront veszel, rá megy a gatyád is (erre is). 15ml 2600Ft.- Szövegnyomtatáskor a HP ugrik mint nyúl (az említett régi) és pikk-pakk kiköpi az összeset, megjegyzem suhogva, hang nélkül. A Canon gondolkodik 2 percet, aztán elszánja magát és nagy recsegéssel elvégzi dolgát. Továbbá jó minőséget csak Canon alapanyagon hajlandó hozni, míg a HP-nek mindegy. Viszont ez tud CD-re nyomtatni és ha minden feltétel adott, akkor fotónyomtatásban laborminőség, míg a HP csak fotórealisztikus kategória. Ja és ha bedöglik a fej, akkor kuka a Canon-nak, a HP-ben egy patron csere és irány tovább...
-
afterburner_
őstag
válasz light01 #1106 üzenetére
beruhaztam srácok en is egy 4300-as printerbe!juhéé!!eddig csak a lassusaga ami kicsit felidegelt! de semmi több, itt lattam , olvastam hogy sokan atrakjak a chippet az utangyartott patronra, kerdesem az lenne, de ha en a gyarit furom meg felul, és ugy töltöm meg? INKJET tintaval, az ugye jó bele?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
light01
tag
válasz afterburner_ #1108 üzenetére
Jónak jó,de szerinetm ha tölteni akarod,akkor inkább Ink-mate tintát használj.
-
light01
tag
Mateee: tegnap voltam Tescoban,Auchanban,Metroban,Office Depotban,de sehol nem láttam az általad említett hp 170 grammos fényes fotópapírt.Egy helyen volt Avery,de az is csak 20 db/csomag.
[Szerkesztve] -
Mateee
tag
Megkaptam az újabb választ a canontól, már megint ment a sablon duma.
Amit irtak:
Ha eltetszett végezni a tisztitásokat és semmi változás,akkor ellenőrizni hogy a tintapatronok Canontól vannak e? A nyomtató a következö esetekben nyomtat elmosodott képekét / dokumentumokat:
1. Ha a tintapatron nem Canontól van, vagy ha mi utánnatöltettük
2. Ha nem megfelelő papirt használunk , nem Canon papir. Vagy ha vékony papirt használunk akkor a tinta mind összefut rajta.
3. Ha nem választjuk ki a számitógépből hogy magas minőség-i nyomtatás. Ez az opció nagyon sokat számit és ön is ezt biztosan tudja hiszen már nyomtatott fotó papirra.
4. Kiválasztani a Glossy Photo Paper opciót-ha nincs Semi Glossy Photo Paper-, mivel ez áll a legközelebb a félfényes fotó papirhoz.Nem szabad a MATT papirt kiválasztani és a nyomtatóba tenni más papirt-félfényes papirt-.
Mért nem birják felfogni, hogy ha a matt beállitással 100-szor szebb képet kapok mint a glossy-val akkor mért eröltetik ezt?
Na majd remélem az új patronokkal megoldódik a problémám ha nem akkor meggprobálkozok a szervizzel. -
fefe1968
csendes tag
válasz afterburner_ #1108 üzenetére
Gyári patron kifogyása után, az előttem szóló tanácsa alapján rendelj INK-MATE tintát bele (segítenek, hogy milyet) és a kapott szerszámmal az eredeti záródugóját kihúzod (nem kell fúrni semmit, leírás lesz hozzá), belenyomod az anyagot, dugó vissza és nincs gondod egy darabig semmire .
-
Icewind
aktív tag
válasz fefe1968 #1105 üzenetére
köszi a választ, de igazából a konkrét kérdéseimre nem kaptam válaszokat...
még mindig érdekel, hogy mennyire gazdaságos a gép a tintával, és elég sok szöveg(sokkal több mint kép) lenne vele nyomtatva, ahoz is eszik szines tintát, vagy képes feketéhez csak fekete patront használni?
Amúgy annyian írjátok itt hogy ez meg az elromlott, egyáltalán megbízható ez az IP sorozat? Ha nincs agyonhasználva, akkor azért elmegy 1-2évig ugye? -
Mateee
tag
válasz light01 #1113 üzenetére
Hp félfényes papírra nyomtatok borítókat. 170g-os.
Icewind: Nekem már több mint 1 éve van meg az ip4200-esem és eddig semmi gondom nem volt vele. Most is minden jó és szép csak borítókat nem tudok nyomtatni vele tökéletesre. Majd ha lesz egy új adag patronom akkor majd kiderül hogy most a patron volt a ludas vagy más. -
fefe1968
csendes tag
válasz Icewind #1114 üzenetére
A gép 1pl-es cseppekkel dolgozik, ami takarékosnak mondható manapság. Persze a 10-15ml tinta nem egy nagy mennyiség, ha kifogy akkor lehet alternatívák után nézni. A szöveghez van benne egy nagyobb térfogatú fekete-pigment patron és ha szürkeárnyalatos nyomtatást választasz, akkor csak abból dolgozik. Néhányan felvetették, hogy kétoldalas nyomtatásnál ez nem így van. Fogalmam sincs, nem használom úgy. Viszont szöveget szinte mindig gyors funkcióban (piszkozat) nyomtatok, így tényleg semmit nem fogyaszt. Szövegből szerintem hatalmas mennyiséget kinyomhatsz ilyesformán. A típus most 1-2 éves kb. szerintem túl nagy tapasztalat nincs. Olvasgatva a fórumot, egyesek küzdenek a színekkel néhány utángyártott patron után, ez gyanús kicsit. Nekem így halt be az S820-as Canon. Remélem ez nem olyan fejhibás széria mint azok voltak...
-
Icewind
aktív tag
thx a válaszokat
Jobb alternatívát nem tudok, ez a gép naggyából tudja azt ami nekem kell, elfogadható áron, jó minőségben, azt hiszem beruházok a napokban egy IP4300ra -
light01
tag
válasz Icewind #1117 üzenetére
A havernak 1,5 éves a 4200-es.Egyszer volt gond vele,akkor is egy nap alatt távgyógyították.Azóta megy,ráadásul kizárolag utángyártott patronokkal és még az eredeti chip van cserélgetve,amit kapott újonan.És az amit kap....De még mindig megy.Amúgy,ha beállítod,akkor a szöveghez csak a nagy feketét használja.Vagy mint írta az előttem szóló.gyors nyomtatással.Akkor nagyon sokáig elég.Ár/érték arányban szerintem a 4300-as a legjobb a piacon.
-
Icewind
aktív tag
Egy ilyen jó is az IP4300hoz ugye?? [link]
-
G.F.
aktív tag
Tényleg, a kérdés olvastam nem rég, de válasz nem érkezett: Ha utángyártott patron után beraksz egy gyárit, a tintafigyelés ujra aktíválódik, vagy vmi trükköt kell alkalmazni?
-gf-
-
ML320
senior tag
válasz Icewind #1124 üzenetére
A gyártók pont arra hivatkozva nem adnak kábelt, mert nem tudhatják, milyen hosszú kell...
Mellesleg a bolt inkább ad egy kábelt, csak az árát berakják a nyomtató árába. Így te sem kerülsz kellemetlen helyzetbe, ha hazaviszed a nyomingert, kábel meg sehol...Ember tervez, Isten perverz...
-
Icewind
aktív tag
Hááát... megvettem az IP4300at, orákon át szórakoztam Vele, de az Istenért sem akar nyomtatni...
Mindent megcsináltam az útmutató szeirnt, és maga a nyomtató müködik, a rajta lévö gombal tudok közvetlenül ilyen szín-teszt lapot nyomtatni, de a PCvel egyszerűen nem kompatibilis... Nem hiszem hogy a kábel rossz, szabvány 5 méteres, és ha bedugom, érzékeli hogy új hardver van, de mindig arra jut hogy az eszköz nem fog megfelelöen müködni.
Letöröltem meg felraktam új vagy 5x a cdröl a drivert meg a progikat, nagyon megszenvedve vele (minden féle manuális, kézi beállítással, kereséssel ) el lehet érni, hogy ''használatra késznek'' minősitse a windows a nyomit, de innentöl meg annyi van, hogy bármit is akarok nyomtatni, felveszi tervbe, hogy majd kinyomtatja, de várhatok 5percet, 10et huszat, és SEMMI nem történik a nyomtató megse moccan, a PC meg csak vár.
A B verzio az, amikor kiirja hogy hiba, és hogy a documentumot nem tudja kinyomtatni.
Próbáltam netröl szedett driverrel is, azt még csak fel se engedi rakni, mert hogy ''újabb nyomtató illesztö van a gépbe''
De úgy igazából elég nagy a kavarodás, mert hiába ismeri fel nyomtatóként hogy IP4300, talán csak azért teszi mert fentvan a drivere, de ha simán eszközként keresem akkor unkown device, a gépnek fogalma nincs mi van az USBre dugva, képtelen elküldeni neki az infokat, és ezen egyenlöre ötletem sincs hogy változtassak, már a win reinstallon gondolkozom
[Szerkesztve] -
Mateee
tag
válasz Icewind #1127 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget fogok most kérdezni Van más nyomtató a szgép-hez csatlakoztatva? Én néha belefutottam abba a hibába, hogy elfelejtettem átállitani a canonra és csak vártam hogy mikor nyomtatt már aztán semmi(persze a másik nem volt bekapcsolva)
Ha nem ez akkor eljut odáig, hogy jobb sarokba feljön a nyomtatási ablak?
Probáld másik usb-be bedugni a nyomtatót. Vagy ha van hozzá másik kábel akkor probáld meg azzal. -
Icewind
aktív tag
már minden ilyesmit megpróbáltam, kivéve a másik kábelt, de a hozzászolasom utan elkezdtem keresni és megtaláltam a régi HP-m kábelét és AZZAL MÜKÖDIK
Na de ez így nem fasza, hogy az 5 méteressel meg nem, muszaly hogy mennyen vele, nem tudom hosszutávon közelebb rakni a géphez
Vajon a kábel a hibás vagy mégsem viszi az 5 métert? -
kaliber
aktív tag
Az ő USB kábelük olcsóbb fajta volt, próbáld meg valamilyen jobb minőségü kábellel!
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
light01
tag
Nekem is megy 5 méteres kábellel.Tuti,hogy a kábel rossz.
-
Icewind
aktív tag
Na vettem keményen 1150Ftért a tescoban egy 5 méteres hama kábelt, ezzel meg úgytünik müködik...
Ki érti ezt -
Mateee
tag
válasz Icewind #1138 üzenetére
Legalább ez megoldódott
Kérdés: Amióta nem tudok szép képet nyomtatni azóta lelassult a dokumentum nyomtatásom. Csak szöveg van rajta és az eddigi gyors helyett csiga lassú tempot vett fel.
kb 1 oldalt 1 percig nyomtat.
Valaki tudja, hogy mi van vele, vagy csak elálithattam valamit valahol? (nincs csendes üzemmódba ha ennek köze lehetne hozzá.) -
steve947
csendes tag
Hali, Egy szakértőt keresek.
Canon ip4200-asom van.Egyszerüen nem látja a tintát. Kinyitom a tetőt, csak a vastag fekete nem világít, kiveszem, visszakattintom, világít mind, nyomtatni akarok, újra a hibaüzenet jelenik meg, tehát nem látja a patronokat, a sárga fény 15-öt villog.
2 napja kinlódok vele, már letöröltem, újra telepítettem, kikapcsolta órákra. Tud valaki tanácsot adni? -
cimopata
csendes tag
Sziasztok!
Vágr énis az IP4300 as boldog tulajdonosa vagyok
Szerintem a nyomtató nagyonkirály, tökéletes minősígbe nyomtat képeket, gyors, és a DVD re nyomtatás nagyon hasznos.
Szerencsére az eredeti patronok még full tli vannak de már töröm a fejem milesz ha kifogy.
Mert nekem grafikusok azt mondták hogy nemszabad bele utángyártottat venni mert beleszárad, akkor ha nem használjuk 1-2 naponta. Mert szerintük az eredeti festékekben van valami beleszáradást gátló adalék ami az ut-ban nincs.
Szóval kicsit félek az utángyártottól. Nektek mi a tapasztalatotok??
Másik kérdésem igaz nem idetartozik de ketőt egycsapásra:
Az előző nyomtatóm IP2000 ez se rossz de a köv a baja: utángyártott festékkel használtam már másfél éve és részlegesen vagy teljesen beleszáradt a festék.
Már tistitottam meg áztattam de ki sem tudom már próbálni hogy jo lett e mert még nyomtatatás elött azt irja ki hogy megtelt a hulladékfestéktároló. Belül van egy szivacs eléggé teli van tintával de nem látok sehol érzékelőt ami érzékelné ennek a szintjét szoval attól félek hogy ha kitisztítom akkor sem lesz jo. MIt tegyek? Lehet benne valami reset gomb ami törölné a memóriájábol azt a zagyvaságot?
Minden választ köszönök -
artos
tag
válasz cimopata #1141 üzenetére
Bla-bla-bla. A vegyész-grafikusok beszáradás-gátló csodaszerének hiszel? Nézd meg a nyomtató hátlapján hol készült. A tinta is ott. A Hp Epson Canon mind nagy kínai gyárakban gyártatja a festékeit, ahol általában más noname tinták is készülnek. A világ már csak ilyen, csodák nincsenek. A lényeg, hogy utángyártottból sem szabad megvenni a bizonytalan minőséget. Amiben megbízhatsz, pl. Inkmate, Lyson, Inktec. Ami a fejet illeti, az eredeti festéktől is beszáradhat. Egyébként pedig ami a fejek élettartamát illeti, meg van adva hogy mennyi festékcseppet tudnak ''kilőni'' a médiára. Minél kisseb a cseppméret ez az érték annál kisseb. Az Epson DX3 nyomtatófeje amit az A3-nál nagyobb nyomtatóiban használt pár éve, 16 picoliteres beállításnál 2,5-3 liter volt, míg 4 picoliteresnél 0,75 liter. A Canon új Pixma nyomtatói 1 pl-sek. Egyébként én is utángyártottat használok, és még nem száradt be a nyomtatóm feje. De az előző nyomtatóm az első gyári tintától meghalt.
-
light01
tag
válasz cimopata #1141 üzenetére
Azok a grafikusok nem egy Canon nevű cégnél dolgoznak?Amúgy meg igazat adok az előtem szólónak.Ha minőségi utángyártott patront veszel,akkor észre sem veszed a különbséget.Van,amelyiket ugyanott gyárják.Mint pl. Adidas Budmil.Tudod mi a különbség az áron kívül?A belehímzett márkanév.Ugyanis ugyanott,ugyanabból az anyagból,ugyanazon a gépen gyártják.Csak mást hímeznek bele a végén.Na itt tök ugyanez a helyzet.
-
afterburner_
őstag
huhu ez nem joh hír akkor ha összesen kihajtok vele kozel 1 liter tintat akkor kezd majd el szarakodni a fej? vagy patrononkent 1 liter? mert az mar inkabb baratibb lenne.. bar akkor 2 év alatt sem csesznem el a nyomtatot
hp nyomtatommal 57-es patronnal volt amelyikkel kihuztam 1 évet is, nem romlott a nyomtatas minosege (1 liter tintat kihajtottam vele), csak a sok ki berakástol, valszeg megsérulhetett az elektronika es nem fogadta utana mar el, attol kezdve , csak ratyikat kaptam amik par feltoltes utan csikoztak>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
artos
tag
válasz teo8028 #1145 üzenetére
Sajnos csak névről ismerem, amiket felsoroltam azok ipari méretű nyomtatókhoz is gyártának festéket és nagyon jó minőséget. Én otthon G&G használok és nem volt vele eddig semilyen problémám. De ajánlom még a Formujet tintákat is ezt is használtam már nagy mennyiségben plotterhez.
-
The Panther
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel még lehet kapni a Lidl-be A4-es fotopapírt. 50 db 1500 pénz
A gyári Canon után szerintem erre nyomtat a leg szebben. 210 g, 9800DPI, vízálló,
gyorsan szárad. Ha valakit érdekel gondoltam szólok. -
Sz.Miki
őstag
Hi,
tudom nem ide tartozik, de adott egy IP 5000-es nyomtató már 2 éves, és az utóbbi két patroncserénél a sárga patronba belepumpált feketét vagy szürkét, ezzel használhatatlanná téve a színt, mitől lehet ez???? Ha kicserélem a sárgát akkor megint szépen nyomtat, de bármikor bekövetkezhet ez a hiba!.. -
kaliber
aktív tag
válasz Sz.Miki #1148 üzenetére
Nálam patrontöltésnél fordult elő hasonló a magentánál, mégpedig azért mert nem volt meg a kellő vákum a patronban (valószinüleg túltöltöttem), és ezért az a szín kezdett belefolyni a fejbe, a másik patron (a mellette levő sárga) szivacsa meg szépen felszívta. Nekem fejtisztítás segített!
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest